Szombat esti láz Újpesten!
2022.02.12 | 10:42
Szombat esti láz Újpesten!

Péntek megkezdődött Veszprémben a rájátszás, ahol a címvédő Haladás begyűjtötte a három pontot, megerősítve vezető helyét. A folytatás szombat este következik, ahol a lila-fehérek fogadják a Debrecent, és megpróbálnak egy újabb győzelemmel előrébb lépni a tabellán.


Rájátszás, Felsőház 1. forduló

ÚJPEST FC-220 VOLT - DEAC
20:00 Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia

A lila-fehérek hatalmas erőket mozgósítottak az alapszakasz folyamán, hogy történetük során először eljussanak a felsőházi rájátszásba, és versenybe legyenek az éremszerző helyekért. Ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy. Németh Péterék biztos nem elégszenek meg azzal, hogy ott vannak a legjobb ötben.

Érdekesség, hogy az ellen a csapat ellen kezdik a rájátszást a lilák, aki ellen befejezték az alapszakaszt. Az utolsó játéknapon az Újpestnek saját kezében volt a sorsa, de 10 meccses veretlenségi sorozatát szakították meg a debreceniek, így a szerencse is kellett hozzá, hogy ne csússzanak le a hatodikhelyre. Amennyiben nyert volna a Kecskemét Budaörsön, a fővárosiak nem érik el a céljukat. De ez már történelem, és már csak előre tekintenek Újpesten és lázban égve várják az első összecsapást a Debrecen ellen. Az ellen a DEAC ellen, akiknél rengeteg a hiányzó. Több sérültjük és eltiltottjuk is akad. A házi gólkirály, Harmati sérült, míg Szentes-Bíró betegséggel küzdött, Faragó és Vass el vannak tiltva. Ha ez nem lenne elég, Siska és Rodrigó sem teljesen egészséges, így igen nehéz feladat vár Elek Gergőre.

Újpesten ezzel szemben csak Sánta nem játszhat volt klubja ellen, öt sárga lap miatt. Az ősz folyamán a fővárosban a két fél döntetlenre végzett és akkor is voltak hiányzói a vendégeknek, igaz nem ennyi. A kérdés, hogy most a sok hiányzót hogyan tudják pótolni. Az Újpest hazai környezetben biztos nagy elánnal fogja belevetni magát a mérkőzésbe, vélhetően szépszámú közönsége előtt. Ha az elmúlt hetek teljesítményét nyújtják, jó esélyük lesz begyűjteni a három pontot, amivel felléphetnek a dobogóra.

Elek Gergő, DEAC: – Harmati Tamásnak izomszakadása van, Szentes-Bíró Tamás nemrég elkapta a koronavírust, a héten kezdhetett el tréningezni, Faragó Lajos és Vass Ottó pedig eltiltott. A sok hiányzó miatt olyan játékosoknak is vállalniuk kell a játékot, akik nem teljesen egészségesek, gondolok itt Rácz Zsoltra, Rodrigóra vagy Siska Gergőre, bízom benne, hogy egyikük sem fog még jobban megsérülni. El akartuk halasztani ezt a meccset, de az újpestiek ebbe nem mentek bele… Mivel szűkösebb lesz a keretünk, a taktikánkon is változtatunk, a letámadás helyett visszaállunk, ki kell mondani, hogy ölni fogjuk a játékot. A problémák miatt edzeni sem úgy tudtunk, ahogy szerettünk volna, az előző héten például pihenőt adtam. Az alapszakasz végén hősies győzelmet arattunk az Újpest ellen, most hasonló mentalitással lehetne esélyünk a pontszerzésre.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink