Szerencsés Aramis győzelem az MFA ellen
2023.02.15 | 13:10
Szerencsés Aramis győzelem az MFA ellen

Egyik csapat sem léphetett előrébb már a tabellán, de maga mögé még kellett tekintenie, mert a közvetlen mögöttük álló még megelőzhette. Mind a két félnek saját kezében volt a sorsa, így győzelem esetén nem kellett izgulnia. Az Aramisnál több korábbi hiányzó is visszatért, de Moga mester eltiltás miatt nem ülhetett le a padra, míg a hazaiaknál Boznánszky töltötte sárga lapos eltiltását.

Az MFA kezdett jobban, már a harmadik percben megszerezte a vezetést, a nem rég érkező Szabó Bence révén. A folytatásban is a vendéglátók domináltak, és több nagy helyzetük is akadt, több góllal is vezethettek volna, de rendre hibáztak. Az Aramisnak kellett jó pár perc, hogy felvegye a meccs ritmusát. Miután ez sikerült, egy számukra szerencsésen megpattanó öngóllal egyenlítettek, majd nem sokkal később Fekete Márk két távoli lövésével már kettővel vezettek a budaörsiek. Ezután már ők irányították a játékot, és nekik akadtak inkább lehetőségeik. A játékrész hajrájához közeledve azonban a vendégek egy teljesen felesleges szabálytalansága után jöhetett a kisbüntető, amit Tarpai magabiztosan értékesített. A maradék négy percre vérszemet is kapott az újbudai együttes és voltak lehetőségeik, de már nem jött össze az egyenlítés, így vendégelőny volt a szünetben.

Térfélcsere után a vendéglátók előtt adódtak a nagyobb lehetőségek. Volt, hogy már csak a kapussal álltak szemben, de ezt sem sikerült gólra váltani. Ahogy telt az idő, egyre élesedett a küzdelem, és néhány vitatható játékvezetői ítélet után kissé felpaprikázódott a hangulat, így akadt néhány szikrázó párharc. Az MFA hajtott az egyenlítésért, de a vendégek kapusa remekül hárított több esetben is. A felpaprikázott hangulatban a hajrában előkerült a piros lap is, Fekete Olivér reklamált feleslegesen és kapta meg második sárgáját. Nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, akik helyzetig eljutottak, de gólig nem. Ráadásul a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Nem sokkal azután, hogy kiegészülhettek a budaörsiek Moga végezhetett el szögletet, ami egy hazai védőről a saját kapujába pattant, így ismét kettő volt a különbség. A Tóth-legénység egyből átállt öt a négy elleni játékra, de ebből sem sikerült betalálni, így maradt a két gólos vendégsiker.

A találkozó a hazai szurkolóknak köszönhetően jó hangulatú volt és az iramra sem lehetett panasz. Mezőnyben hiába játszott sokszor jobban ellenfelénél az MFA, a kapu előtt nem voltak kellően higgadtak, illetve a szerencse is elpártolt tőlük. Mivel a mögöttük álló Nyírbátor nem tudott nyerni, maradtak a 9. helyen. Ami az Aramist illeti, ezen az estén nem muzsikáltak jól, és csak a nagyobb rutinjuknak köszönhetik a három pontot, amivel megőrizték az ötödik helyüket. Ha szeretnének esetleg éremért játszani a rájátszás végén, lényegesen jobb játékra lesz szükségük.

MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA - ARAMIS SE 2-4 (2-3)
Sport 11 Sportcsarnok, 200 néző
Játékvezetők: Borbás, Kakuk, Kovács G.

MFA: Gaylhoffer - Kovács, Módly D., Szabó B., Szabó D.
Cserék: Madarász - Hunyadi, Véghelyi, Lőrincz, Szili, Vas, Tarpai, Bokor, Simon
Vezetőedző: Tóth Szabolcs

Aramis: Gémesi - Horváth Sz., Horváth N., Fekete O., Bognár
Cserék: Molnár - Gáspár, Kövesdi, Vattamány, Bélavári, Moga, Fekete M., Sóvári, Lévai
Megbízott edző: Tánczos Tibor

Sárga lap: Simon, Tarpai illetve Bélavári

Piros lap: Fekete O.

Gólszerzők: Szabó D., Tarpai illetve Kovács (öngól), Fekete M. (2), Moga

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink