Szeptember 14 óta először nem a Haladás II az élen nyugaton!
2021.02.09 | 22:54
Szeptember 14 óta először nem a Haladás II az élen nyugaton!

A TF megnyerte az UTE elleni rangadót, ezzel az élre állt az NB II Nyugati csoportjában, mert a Haladás II váratlanul kikapott az Érdtől. A PEAC és az ELTE nagy lépést tett a felsőház felé, ahonnan távolodik a REAC és a Tihany, a játékvezetőknek pedig bőven volt mit könyvelniük a Hidegkút-Nagykanizsa alsóházi rangadón, amelyen 19 gól mellett két piros és négy sárga lap is villant.

REAC – PEAC 3-4 (1-2)
Gól:
Illés, Pálmai (2), ill. Bartal, Molnár (3)

Mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna pontokra, a meccset a REAC kezdte jobban, Illés Károly góljával vezetett három perc után, ám hamar jött Bartal Bence válasza, majd a szünet előtt Molnár Csongor révén átvették a vezetést a vendégek. Molnár betalált a 24. percben is, de Pálmai Zsolt duplájával egyenlített a REAC. A végére azonban maradt egy csattanó, Molnár megszerezte a harmadik gólját, a pécsiek így elvitték a három pontot. A PEAC ezzel öt pontra ellépett a REAC-tól, nagy lépést tett ezzel a felsőház felé, míg a rákospalotaiak távolodnak onnan, nyolcadikak úgy, hogy a legtöbb meccset játszók között van.

TIHANY – ELTE 4-6 (1-3)
Gól
: Kovácsfi, Boromisza, Körösi (2), ill. Tarpai (2), Tóth, Dévényi (öngól), Dajka, Gergály

Ez a párharc is nagyon fontos volt a felsőház szempontjából. A vendégek kezdtek jobban, Tarpai Dániel, és Tóth Dávid találata mellett egy öngólnak köszönhetően háromszor is bevették a Tihany kapuját, a hazaiak részéről pedig csak Kovácsfi Barna volt eredményes. A második félidő elején Dajka Krisztofer növelte a vendégek előnyét, ám a Tihany visszajött a meccsbe, Boromisza Gábor egy, és Körösi Péter két góljával kiegyenlített. A végjáték azonban az ELTE-é volt, Gergály Gyula és Tarpai is betalált, így nyertek a vendégek, és pontszámban beérték, valamint megelőzték hétfői riválisukat, ráadásul kettővel kevesebb lejátszott meccsel, a Tihany viszont így lépéshátrányba került a felsőházért folytatott harcban.

SZIGETSZENTMIKLÓS – BAK 5-3 (3-0)
Gól
: Köntés (öngól), Kovács, Reznek, Fischer, Pászti, ill. Pető, Bura, Balán

Egy öngóllal hamar előnybe került a Szigetszentmiklós, de aztán egészen a 17. percig jól tartotta magát a BAK, akkor Kovács Attila és Reznek Donát révén növelték az előnyüket a hazaiak. A második félidőben újabb hosszú gól nélküli időszakot zárt le Fischer Zsigmond, ekkor eldőlni látszott a találkozó, ám Pető Márk és Bura Attila révén visszajött a meccsbe a BAK. Pászti Bence találatára a vendégeknél debütáló Balán Gábor válaszolt, de újabb gól már nem esett, ezzel a Szigetszentmiklós visszalépett a dobogóra, míg a BAK visszacsúszott a 11. helyre.

5-STARS ÉRD – HALADÁS II 4-4 (1-2)
Gól
: Faragó (2), Pintér, Bozsoki, ill. Kovács, Mercs, Vatamaniuc-Bartha, Németh

A TF elleni siker óta nem találta magát az Érd, de most épp a másik első helyért harcoló csapat ellen tért vissza a jó útra. Faragó Bálint révén már az ötödik percben vezetett, aztán viszont Kovács Máté, Mercs László és Vatamaniuc-Bartha Dávid révén fordítottak a vendégek. Faragó hamar válaszolt a harmadik gólra, és bár Németh Benjamin visszarakta a kétgólos különbséget, Pintér Dominik szinte azonnal szépített. A 39. percben pedig az egyenlítés is összejött, Bozsoki Imre lőtt gólt, az Érd ezzel fontos pontot szerzett, és a kieső zónából kilépve a 10., míg a Haladás II szeptember 14, a második forduló óta először nem áll listavezető pozícióban...

TF SE – UTE 8-2 (3-0)
Gól
: Szentjóby (2), Dudás, Sóvári, Szalmás (2), Ilyés (öngól), Kocsi, ill. Lettner, Genczler

...merthogy a TF nem foglalkozott azzal, milyen bombaformában van az UTE, Szentjóby Krisztián, Dudás Dániel és Sóvári Benedek góljával már a szünetre három góllal vezetett. Sőt, aztán Szalmás Zoltán találatával és Ilyés Róbert öngóljával már öt volt közte, Lettner László szépített, de a TF újabb két gólt lőtt, Szalmás és Szentjóby révén. Genczler Kornél kozmetikázott volna még egy kicsit az eredményen, de Kocsi Henrik meglőtte a nyolcadikat is, így a TF nagy győzelmet aratott, és a szezonnak feljutási célokkal nekivágó együttes az idényben először az élre állt, míg az UTE parádés menetelése véget ért, és visszaesett a negyedik helyre.

HIDEGKÚT – NAGYKANIZSA 7-12
Gól
: Hegedűs (3), Schuller (öngól), Szabó, Csóka, Stankovics, ill. Dömötörfy, Szakmeiszter J. (5), Bogyó (3), Horváth, Schuller, Takács

Elképesztő gól- és lapesőt hozott a találkozó, amit a Hidegkút kezdett jobban, Hegedűs Dániel és Szabó Dávid mellett egy öngólnak is köszönhetően 3-0-ra vezetett, ráadásul Kollár Pétert kiállították. Ekkor valószínűleg senki sem gondolt arra, hogy a hazaiak kapnak 12 gólt, ebből hármat hat perc alatt szedtek össze, Dömötörfy Bálint, Szakmeiszter János és Bogyó Károly talált be. Ezt követően kiállították Szakmeiszter Ádámot, az emberelőnyből pedig Csóka Gábor betalált, de a szünet előtt Szakmeiszter János kiegyenlített. Aki a második félidőben még három gólt lőtt, Bogyó újabb kettőt, de betalált Horváth Elemér, Schuller Ferenc és Takács Dávid is, a hazaiaktól Hegedűs lőtt még két gólt, Stankovics Huba pedig egyet. A játékvezetőknek volt mit könyvelniük, kiosztottak ugyanis négy sárgát is a 19 gól mellett. A Nagykanizsa a sikerével kilencedik, és egy pontra van a felsőháztól, de hárommal több meccsel, mint a hatodik ELTE, míg a Hidegkút maradt az utolsó pozícióban.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink