Székelyudvarhely a döntő kapujában
2008.05.05 | 00:00
Székelyudvarhely a döntő kapujában Az elõdöntõ elsõ sikere

Székelyudvarhely Sport Klub - Marosvásárhely City"us 3 - 0

Hazai pályán lejátszotta az elsõ mérkõzését az elõdöntõben az SK, amely ismét sikert eredményezett a kék-sárgáknak.  Balázs Zoltán és Tóth Szabolcs ugyan leült a kispadra, de mivel sérüléseikbõl még nem épültek fel 100%-osan, ezért Kozma Mihály nem is játszatta õket.
Buzánszky Jenõ - az Aranycsapat egykori tagja, mindenki Jenõ bácsija - a mérkõzés napján ünnepelte 83. születésnapját és megtisztelte jelenlétével ezúttal is a Székelyudvarhelyi Sportklubot. Virágcsokrot és ajándékcsomagot kapott Szász  Jenõtõl, Udvarhely polgármesterétõl, az SK elnökétõl, majd elvégezte a kezdõrúgást - a maga sajátos humorával, sarokkal.
A heves játékáról ismert Marosvásárhelytõl várta a közönség, hogy agresszíven letámadnak majd. Ám a támadókedv inkább a hazaiaknál volt, és nem nagyon volt lehetõségük a Maros mentieknek ellenakciókra.
 Az elsõ gól a 10.percben született, amikor Gyurcsányi passzát Lódi értékesítette. 1-0 a Székelyudvarhely javára.
A vendégeknek is akadt ezután helyzetük, de a legjobbakat sem sikerült értékesíteniük. Az SK bemutatott néhány látványos támadásvezetést, amit tapssal értékelt a közönség, de itt is kimaradtak a helyzetek.
A következõ gól a 18. percben születettt, amikor a helyérõl kimerészkedett marosvásárhelyi kapust felett Gyurcsányi ívelt a kapuba. 2-0
Ezt követõen elszabadultak az indulatok, mivel a vásárhelyiek szerint nem volt teljes terjedelmével a gólvonal mögött a labda. A labda a felsõ lécrõl pattant a gólvonalra, s a játékvezetõ gólt ítélt (És mint azt jól tudjuk, az a gól, amit megitél a biró!)
A mérkõzés harmadik gólját ismét Lódi szerezte,  ezzel beállitva egyben a végeredményt is. Tarcsafalvi Csaba az SK kapusa remek napot fogott ki, s bravúrosan védett végig a mérkõzés folyamán.
A második játékrész helyzetekben gazdag volt, de újabb gólt már nem szerzett egyik csapat sem. Az indulatok a félidõ közepén csitultak, s ugyan az SK már a 14. percben begyûjtötte  az 5 faultját, sikerült fegyelmezett játékkal büntetõrúgások nélkül kihúzni a mérkõzés végéig.
A visszavágóig kupamérkõzést  játszik az SK, szintén Marosvásárhely ellen, de ezúttal semleges pályán, Csíkszeredában.
A másik elõdöntõbeli mérkõzés eredménye:
Déva - Craiova 3-0

A mérkõzés érdekessége, hogy az elsõ félidõ végén még a Craiova vezetett 3-2-re, de a második félidõben egyenlített a Déva. Majd amikor a játékvezetõ több faultot sem ítélt meg Déva ellen, viszont a Craiovának  egy sárga és egy piros lapot is kiosztott, a vendégek levonultak a pályáról. Három percet állt a mérkõzés, amikor úgy döntöttek, hogy nem játszanak tovább.  Az eredményt tehát minden bizonnyal 3-0-val a Déva javára fogják írni.

Beharangozó az Udvarhelyi Híradóból:

Egyazon ellenfél, a Marosvásárhelyi City"us, egyazon tét, a döntõbe jutás. A Székelyudvarhely SK futsalcsapata ma 18 órakor hazai pályán kezdi meg a bajnoki rájátszás elõdöntõs küzdelmeit, csütörtökön pedig Csíkszeredában játssza ugyancsak a City"us-szal a másik elõdöntõt, melynek tétje a Román Kupa döntõjébe való bejutás. A hétfõi mérkõzés kezdõrúgását a tegnap 83. születésnapját ünneplõ Buzánszky Jenõ, az Aranycsapat legendás hátvédje végzi el.

Kettõ az egyben
Na jó, ha kákán keresnénk a cso­mót, akkor azt is mondhatnánk, hogy a Román Kupában a má­sodosztályban szereplõ City"us kettes csapata lesz az ellen­fél, de a Maros menti város klub­ja várhatóan megkapja azo­kat a kiskapukat, amelyek lehe­tõ­séget adnak, hogy két külön­bö­zõ név alatt egyazon és egyben legerõsebb felállású csapa­tát szerepeltesse. A döntõbe ju­tást egyetlen mérkõzés dönti el, amelyet semleges pályán, a mi e­setünkben Csíkszeredában ren­deznek, május 8-án 18 órá­tól. Ugyanaznap játsszák a má­sik elõdöntõt is, melynek ke­re­té­ben a Dévai CIP Szász­med­gyesen néz farkasszemet a craiovai együttessel.

Buzánszky Udvarhelyen
Ami a ma esti találkozót illeti, jeles vendéget fogadhatunk a városi sportcsarnokban: a kez­dõ­rúgást Buzánszky Jenõ végzi el. Az Aranycsapat legendás hát­védje (aki tegnap ün­nepelte 83. születésnapját) e­gyébként az SK utánpótlás prog­ram­jának fõvédnöke is. „Na­gyon fontos láncszemnek tart­juk, hogy nevét adta ehhez a programhoz, és külön örülünk, hogy Udvarhelyen ünnepli szü­letésnapját. Természetesen a sportcsarnokban „rendesen" fel is fogjuk köszönteni - nyilat­kozta lapunknak Kozma Mihály, az SK vezetõedzõje.

Sérülések jönnek-mennek
Van már egy kis ideje, hogy a kék-sárgák kerete nem áll hiánytalanul Kozma Mihály rendel­kezésére. Ha egyik játékos fel­é­pül, a másik mintha szükség­sze­rûen sérülne le. Egy profi fut­sal­klubnál természetesen na­pirenden vannak a kisebb sé­rülések, de itt ennél többrõl van szó. Balázs Zoltánról többször is cik­keztünk, a legfrissebb információk szerint, a csapat egyes számú kapusát remélhetõleg már ma Vásárhelyen vizsgálja meg egy szakorvos, ha mûteni kell, haza se jön, a beavatkozást szeretnék azonnal elvégeztetni, ha viszont nem szükséges a mûtét, akkor akár játékára is lehet számítani. Hosszú ki­ha­gyás után várhatóan visszatér a pályára Tóth Szabolcs, természetesen szó sem lehet egy teljes mérkõzésrõl, de edzõje annak is örülne, ha néhány perc játékot tudna számára biztosítani. A legrosszabb hír az SK csa­patkapitányával kapcsolatos. Dé­nes Barna, aki egy korábbi sé­rü­lése miatt így is sokat ült a né­zõtéren, a tegnapi edzésen újabb sérülést szenvedett, rosz­szabbik esetben teljes e­gé­szé­ben kihagyhatja az idény hát­ralevõ részét.

Pozitív mérleg
Az SK-s fiúk a zsinórban 25., mondhatni jubileumi gyõ­zel­mük­re készülnek a két gyõ­ze­lemig tartó bajnoki rájátszás elõdöntõjének elsõ mérkõzésén. De nem lehet panasz a két e­gyüt­tes mérlegére sem, lega­lább­is a mi szempontunkból. Az SK és a City"us négyszer találkozott egy­mással azóta, hogy Arthur Me­lo átvette az együttes irá­nyí­tását, és idegenlégiósokkal meg­e­rõsítette azt. A négy alkalom u­gyannyi ud­var­helyi gyõ­zel­met jelent, az elsõ még ta­valy nyá­ron a Szent István-ku­pán szü­le­tett (5-3), a bajnokság alapszakaszában itthon simán (9-3), idegenben valamivel nehezeb­ben (4-2) gyûjtöttük be a három pontot, végül a Román Kupa idei kiírásának harmadik fordulójában 11-3-as eredménnyel ü­töttük el a továbbjutástól.

A Déva Craiovával
A 2007-08-as idény igazából nem tudott nagy megle­pe­té­seket okozni. Eddig legalábbis. Nagyjából meg lehetett jósolni, hogy melyik négy csapat lesz ott a legjobbak között. Az vi­szont már akár érdekesnek is ne­vezhetõ, hogy míg az SK a City"us-szal, addig a Déva a Cra­io­vával harcol a döntõbe ju­tá­sért, hozzánk hasonlóan mindkét fronton: a bajnokságban és a Kupában is. Amúgy ha igyekszünk, ma esti mérkõzésüket meg is tekinthetjük. A 18 órakor kezdõdõ SK - City"us találkozó (kapuk másfél órával a kezdés elõtt nyílnak, belépõ ára 5 lej) nagyjából akkor ér véget, amikor a Sportklub tévéadó megkezdi a másik elõdöntõ elsõ mérkõzése, a Déva-Craiova találkozó élõ közvetítését.

Futsal, 1. Liga
Elõdöntõ, 1. mérkõzés: SK - City"us (18.00, városi sportcsarnok)
Déva-Craiova (19.30, Sportklub TV - élõben)
Kozma Mihály, Székelyudvarhely SK
Nagyon szeretnénk hétfõn este jól játszani. Tehát nemcsak gyõzni, hanem jól is játszani. Éreztetni akarjuk ellenfelünkkel, hogy nem sok esélyük van. Mert ugye legalább háromszor játszunk velük, s hogyha megérzik, hogy kicsit gyengébbek vagyunk, mindjárt felélednek a reményeik. Mi szeretnénk ezt már az elején helyretenni.

SK-góllövõlista (141+5)
Madarász - 29 (27+2)
Lódi - 27 (22+5)
Gyurcsányi - 19 (13+6)
Szõcs - 15 (14+1)
Mihály - 15 (12+3)
Nicuºan - 13
Costa - 13 (9+4)
Szabó - 7 (6+1)
Tóth - 4
Igor - 4
Chivu - 4
Dénes - 3
+ két öngól és három találat „hivatalból"

Interjú Arthur Melóval, a Marosvásárhelyi City"us edzõjével
- A bajnokságban és a kupában is Udvarhely ellen harcol. Hogyan fogadta a párosításokat?
- Mit is mondhatok ebben a pillanatban? Hát vegyesen. Egyrészt nem örülök annak, hogy ugyanazzal az ellenféllel ilyen sok meccset kell lejátsszunk. Az Udvarhely elleni találkozókat eddig is gondos elõkészítés elõzte meg, viszont idõnk is volt bõven felkészülni. Ezúttal azonban nagyon rövid idõn belül más és más taktikákat és stratégiát kell begyakoroltatnom játékosaimmal, hogy legyen valami esélyünk a meglehetõsen erõs udvarhelyiek ellen, s ezek hibátlan elsajátítása nem lesz problémamentes.
- Másrészt?
- Másrészt viszont merem remélni, hogy ha már ennyi alkalom van a közös megmérettetésre, talán sikerül valamelyiken becsúsztatni egy meglepetést is. Ne higgye senki, hogy vesztesként utazom Udvarhelyre. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból. Ha sikerül, ha az ellenfél egy gyengébb napot fog ki, akár gyõzhetünk is. Ha vesztünk, nem esünk kétségbe. Udvarhelynek jobb csapata van, s ha ezt be is tudja bizonyítani, akkor én fejet hajtok az eredmény elõtt.
- Szerepel a bajnokságban és kupaküzdelmekben is. Fontosságban van különbség Ön számára a kettõ között?
- Nem mondhatnám. Mindkettõ igen fontos számunkra. Nem mondhatom azt, hogy csak az egyikre figyelek, míg a másikkal nem törõdöm. Mert jó bajnoknak lenni, de jó kupagyõztesnek is. Persze azt elismerem, hogy míg a bajnokságban igen nehéz feladat elõtt állunk, addig a Román Kupában semleges pályán játszunk és csak egy mérkõzést. Kis szerencsével itt bármi lehetséges. Születhet olyan eredmény is, aminek itt, Vásárhelyen sokan örülnének.
- Vannak-e gondjai a keret összeállításával?
- Nem. Ebben a pillanatban minden játékosom ép és egészséges. Persze, tudom, hogy nem áll rendelkezésemre annyi megoldás, mint udvarhelyi kollégámnak, de alighanem ki tudom jelölni azt a tucatnyi játékost, akik megfelelõ hangulatban és formában lesznek ahhoz, hogy jó szereplést nyújtsanak. Este majd elválik.
- Köszönöm a beszélgetést.

Szász Csaba


Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink