Székely kuparangadót nyert az FK
2015.02.20 | 08:11
Székely kuparangadót nyert az FK Hagyományainknak megfelelően ezután is hírt adunk a román futsal életről, hiszen meghatározó szerepet játszanak benne az erdélyi magyar közösségek csapatai.  Most a két székely vetélytárs kupamérkőzéséről tudósítunk az Udvarhelyi Hiradó jóvoltából. Fordulatos, izgalmas, küzdelmes, a futsal savát-borsát bemutató mérkőzést játszott a két székelyföldi csapat, aminek a végén a házigazda FK Székelyudvarhely örülhetett. A zöld-fehér vendégekkel mintegy negyvenfős szurkolótábor is jött, így minden adott volt a futsalünnephez.
Az is kerekedett belőle, noha sokáig kétséges volt, hogy az FK le tudja-e gyűrni a spanyol idegenlégiósokkal felálló szentgyörgyieket. Mánya az ötödik percben váratlanul a rövidben pöccintett, meglepve ezzel Molinát, de a középkezdés után néhány másodperccel Cárdenas csúsztatott Klein kapujába, elnézték az FK-sok. Nem telt el még negyedóra sem a meccsből, amikor Miklós elveszített egy labdát a félpályánál, Duque pedig végigrobogott a balszélen és a hosszúba vágta. fksepsi2 Ám a 15. percben újra döntetlenre álltunk, egy szabadrúgást megelőzően Jakab Zoltán időt kért, ezután pedig Szőcs a bal alsóba belsőzte az állított labdát. Újabb gyors gólváltás a 17. percben lett, előbb Cárdenas fordulatból lőtt a léc alá, majd Mihály a következő támadásnál egyenlített. A játékrész utolsó percében Mihály nagybüntetőt végezhetett Duque kezezéséért, de azt a felső lécre bombázta, így döntetlennel fordultak a csapatok. Jót tett az FK-nak a szünet, mert pontosabb, jobb játékot mutatott a második játékrészben a hazai csapat, beszorította a szentgyörgyieket. fksepsi3 Gólt ismét Mihály szerzett, mégpedig kettőt is: előbb egy szabadrúgást vágott a rövidbe (a vendégek kapusa ugyanazt a hibát követte el, mint Szőcs góljánál), majd egy gyors ellentámadásnál Biró tökletes passzára ért a kapu elé és tolta be, ezzel már 5-3 volt az FK-nak, érett a győzelem. Jakab megint nagyon jókor kért időt, kifújta magát a csapat, majd Szőcs szenzációs szóló végén bal lábbal vette be a Sepsi Futsal kapuját. fksepsi4 Túlodalt Klein nagyon jól fogott, a vendégek a kapusukat is lehozták, de egészen az utolsó másodpercekig jól védekeztünk (Riverának a végső sípszó előtt 18 másodperccel sikerült bevennie az udvarhelyi kaput). A két játékvezető közül a fiatalabbik (Decă Daniel) nem volt mindig a helyzet magaslatán, sajnos még nem nőtt fel egy ilyen színvonalú közdelemhez. Idegesítő az is, hogy a kupa sorsolásánál nincsenek kiemelt csapatok, a Sepsi kiesik a második körben, míg egy Blue Angel Cristian Brassó vagy egy Ceahlăul továbbjuthat a legjobb nyolcba. Az FK a következő bajnoki fordulóban áll, legközelebb március elsején játszik Focșani-ban, de addig a válogatott együttes is pályára lép.
Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő: FK SZÉKELYUDVARHELY–SEPSISZENTGYÖRGYI SEPSI FUTSAL 6–4 (3–3) Vezették: Gherman Gabriel (Bukarest) és Decă Daniel (Brăila) FK: Klein – Mihály, Mánya, Szécsi, Szőcs. Csere: Biró, Szabó, Miklós, Kovács. Edző: Jakab Zoltán Sepsi Futsal: Miguel Molina – Cárdenas, Rivera, Duque, Pînzaru. Csere: Solano, Țicalo, Máté, Sergio Ugre. Edző: Farkas Attila. Gólszerzők: Mánya (5.), Szőcs (15., 33.), Mihály (17., 27., 28.), illetve Cárdenas (5., 17.), Duque (12.), Rivera (40.) Sárga lap: Mánya, illetve Duque, Rivera, Cárdenas.  - Katona Zoltán, uh.ro -    
Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink