Szegedi győzelem, bajban a BME!
2014.02.01 | 00:00
Szegedi győzelem, bajban a BME!

Ujszegedi TC - MAFC BME Docler Akadémia 5-3 (2-2)
Szeged, 100 nézõ.

Játékvezetõk: Viczián Mátyás, Flinta Zoltán (Petrovszki György).

UTC: Tombácz - Puskás, Fülöp, Dürgõ, Ondrejó.
Cserék: Béry - Bullás, Berndt, Balogh, Bilics, Szentes Bíró, Juhász, Bánóczki, Beretka.
Vezetõedzõ: Brinszky Adrián.

MAFC: Tyúkász - Öreglaki, Szeghy, Sivák, Rajnay.
Cserék: Laucsek (kapus), Kulik, Csernai, Ragadics, Kertész, Fritz, Máthé.
Vezetõedzõ: Marco Angulo.

Gól: Balogh (7′), Puskás (13′ - hatméteresbõl), Kertész (22′ - öngól), Ondrejó (38′), Tombácz (38′), ill. Berndt (5′ - öngól), Rajnay (18′), Öreglaki (23′).

Sárga lap: Laucsek (38′).

Piros lap: Tyúkász (12′).


Viszonylag hamar, már az ötödik percben vezetést szereztek a vendégek, miután Berndt Dánielrõl pattant szerencsétlenül a labda saját csapata kapujába. Érdekesség, hogy Kulik Renátó nem találta volna el az üres kaput közvetlen közelrõl, ám kapáslövése a hazai védõrõl így mégis jó helyen kötött ki. (0-1)  Nem kellett azonban sokáig várni az UTC válaszára, alig két minutummal késõbb Balogh Ádám mattolta Tyúkász Péter kapust egy gyönyörû háromszögelés után: Ondrejó Tamás adott be egy oldalpasszt jobbról, Dürgõ Péter pedig középrõl átvétel nélkül hozta kihagyhatatlan helyzetbe a balon érkezõ gólszerzõt. (1-1) A félidõ derekán aztán már-már úgy látszott, megtörve az addigi hazai fölényt, átveszi a játék irányítását a Mûegyetem, ám a fiatal Szentes Bíró Tamás tett róla, hogy mégis saját alakulata szerezzen vezetést. Az újszegediek tehetséges játékosa egy remek indítás után egy az egyben mehetett Tyúkászra, ki is cselezte a kapust, aki azonban válaszul lerántotta a vendéglátók támadóját. A bíró nem sokat teketóriázott az esetnél, hatmétereshez jutott az UTC, a MAFC hálóõre pedig piros lapot kapott. A büntetõt végül Puskás Csaba varrta a léc alá a rossz irányt választó cserekapus, Laucsek András mellett. (2-1) A játékrész hajrájában a Sivák Péter, Kertész Gergõ, Rajnay Gábor trió vitt végig hibátlanul egy kontrát, aminek végén utóbbi pofozta be a labdát a kapu torkából. (2-2) A dudaszó elõtt két másodperccel Kertész még megfarigcsálta a keresztlécet, miután Tombácz mellett már elment, kis híja volt tehát, hogy a vendégek vezetése mellett menjenek szünetre a csapatok.

Kertésznek azonban ezen az estén nagyon nem volt szerencséje a Kertész utcai klub ellen, hiszen a 22. percben õ is feliratkozott az öngólt jegyzõk névsorába, amikor Dürgõ elõl menteni igyekve saját hálójába továbbította a játékszert. (3-2) Szerencséjére társai ekkor még kijavították a hibát, pontosabban Öreglaki Norbert, aki bõ 10 méterrõl pókhálózta ki a jobb felsõt állítás után. (3-3) A folytatásban mindkét gárda elõtt akadtak lehetõségek a vezetés megszerzésére, abszolút mértékig kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Végül a hazaiakra mosolygott rá Fortuna, két perccel a mérkõzés vége elõtt Ondrejó talált be egy szöglet utáni kavarodás közepette. (4-3) Marco Angulo mester ugyan mindent megtett, hogy a hátralévõ idõben összejöjjön együttesének a egyenlítés, kapusa helyett is mezõnyjátékost küldött fel a hajrára. Ám Tombácz nem elég, hogy Sivákék szemét is kivédte, végül saját maga döntötte el a találkozó végkimenetelét, amikor egy labdaszerzést követõen saját kapuja elõterébõl ívelt gólt érõen az ellenfél hálójába. (5-3)

Gyõzelmével az UTC két ponttal megelõzte a MAFC csapatát a tabellán, Brinszky Adrián fiai így a hatodik helyre jöttek fel. Az alapszakaszból még négy forduló van hátra, az újszegedi egyesület legközelebb február 10-én a harmadik pozíciót elfoglaló Aramist fogadják.

Brinszky Adrián: - Az idény talán eddigi legfontosabb mérkõzésén nem játszottunk jobban az ellenfelünknél, ugyanakkor a végjátékot mentálisan jobban bírtuk, így el tudtuk dönteni a találkozót a javunkra. Ezzel megelõztük a MAFC együttesét, és feltett szándékunk, hogy megtartsuk ezt a pozíciót.

Szeghy Szabolcs: - Mi uraltuk a mérkõzést, de a helyzetekkel hadilábon álltuk. A játékvezetõk teljesen indiszponáltan vezették a mérkõzést. Nagyon nehéz lesz most már a legjobb hatban végezni. Sok a fiatal játékosunk és a rutin nagyon hiányzik.

 










forrás: szegedma.hu

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink