Sorsdöntő meccsek a felsőházban!
2021.05.17 | 07:59
Sorsdöntő meccsek a felsőházban!

Utolsó fordulójához érkezett a férfi NBI rájátszása, ahol úgy hozta a sors, hogy amíg az alsóházban teljesen tétnélküli mérkőzéseket rendeznek, addig a felsőházban sordöntő összecsapásokra kerül sor. Az már eldőlt, hogy a Hali és a Mezei játssza a döntőt, de még kérdés, hogy a bronzmérkőzésen ki lesz a DEAC ellenfele.

 

Felsőház

HALADÁS VSE – MVFC BERETTYÓÚJFALU
18:30 Szombathely, Haladás Sportcsarnok

Csúcsrangadóra kerül sor Szombathelyen, ahol eldől, ki végez az élen. Az már hetekkel korábban eldőlt, hogy ez a két csapat játssza a finálét, a papírformának megfelelően, de az még kérdéses, hogy ki kezdhet pályaelőnnyel. Az elmúlt két évben rengetegszer találkoztak a csapatok, és szinte mindannyiszor bebizonyosodott, hogy a hazai pálya rengeteget számít. A Hali az őszi mérkőzésen tudott nyerni Berettyóújfaluban, de azon kívül az idegenbeli csapatnak nem nagyon termett babér, így ezek fényében nagy jelentősége lehet, ha valaki otthon tud kezdeni, főleg, hogy most már visszatérhetnek a nézők is. Illetve a vendégcsapat számára azért fárasztó egy mérkőzés előtt egy 5-6 órás utazás.

A Haladásnál rengeteg a hiányzó, több meghatározó játékos is sérüléssel küzd, ami igencsak nehezíti a dolgukat. Ennek ellenére Juanra fiai hozták a kötelező győzelmeket a fiatalokkal is, legalábbis ami a bajnokságot illeti, mert a kupában némi meglepetésre nem bírtak a Nyírgyulajjal, és idegenben szerzett kevesebb góllal búcsúzni kényszerültek, így már csak a bajnokság maradt. Kérdés, hogy felépülnek-e a hiányzók a zárómérkőzésre, mert az nagyban befolyásolhatja az eredményt. Ami könnyebbség lehet a Halinak, hogy számukra a döntetlen is elegendő az első helyhez. A szombathelyiek hazai környezetben eddig hibátlanok, és ha megőrzik a veretlenségüket, akkor elérik céljukat.

A rájátszásban hazai pályán a Mezei legyőzte riválisát és hosszú idő után az élre állt, de sokáig nem tartott az öröm, mert egy hazai, Kecskemét elleni pontvesztést követően odalett az előny, pedig nagy segítség lett volna, ha úgy utaznak Szombathelyre, hogy elég az X. Így viszont győzelmi kényszerrel kell pályára lépni, ahogy az alapszakaszban is, amiből végül vereség lett. Ami jó hír Rábléknál, hogy szinte teljes a keret, mindenki egészséges, így teljes csapattal utazhatnak el a rangadóra.

Nehéz megítélni, hogy most melyik csapat van jobb formában, ki az esélyesebb. De az elmúlt két évben a Mezei nem tudott nyerni Szombathelyen. A kérdés, hogy ez a rossz sorozat megszakad-e hétfőn este. Jó meccs várható, érdemes lesz kilátogatni, vagy streamen követni.

 

BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM – SG KECSKEMÉT FUTSAL
18:30 Veszprém, Március 15 Sportcsarnok

Az már korábban eldőlt, hogy a harmadik helyért az egyik csapat a Debrecen lesz, de az még nem derült ki, hogy ki lesz az ellenfele. Erre viszont hétfőn este választ kapunk Veszprémben, ahol a hazaiak számára már a döntetlen is elegendő, ráadásul pályaelőnnyel kezdhetnének majd. A Kecskemét remekül hajrázik, előbb értékes pontot szereztek Berettyóújfaluban, míg legutóbb megverték a DEAC-t, amivel esélyük nyílt, hogy odaérjenek a bronzmérkőzésre. Ehhez újabb bravúrra lesz szükség, mert csak a győzelem esetén tudnák megelőzni hétfői ellenfelüket. A Koós legénység formáját tekintve ez nem lehetetlen, de a legjobb tudásukra lesz szükség. Néhány fordulóval ezelőtt Tataiék ellen jól kezdtek, és három góllal is vezettek, de végül kikaptak, így most itt a lehetőség a visszavágásra. A Fehér tanítványok jól kezdték a rájátszást, de az elmúlt három meccsen vereséget szenvedtek, így kissé veszélybe került a célkitűzésük. Amennyiben sikerül megszakítani a rossz sorozatot, harmadik helyet érhet a tabellán, és készülhetnek a Debrecen ellen. Izgalmas találkozóra van kilátás.

 

Alsóház

NYÍRGYULAJ KSE – ÚJPEST RFC-220 VOLT
18:00 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok

A Nyírgyulaj két fordulóval ezelőtt, míg az Újpest az előzőben biztosította be a bennmaradását, így tétnélküli meccsre készülhetnek a felek. Az egyetlen kérdőjel, hogy kié lesz a hetedik és ki a nyolcadik pozíció. Jelenleg a hazaiak három ponttal állnak riválisuk előtt, így a lila-fehérek csak győzelem esetén tudnának előzni. A Lovas-alakulat hét meccséből hatot megnyert, így ők számítanak az esélyesebbnek, főleg hazai pályán, ahol szeretnének szépen búcsúzni. Az újpestiek múlt héten elérték céljukat, így örömjátékra utazhatnak Nyírbátorba.

 

ARAMIS SE – FTC-FISHER KLÍMA
20:20 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

A Fradi már régebben bebiztosította hatodik helyét és vele az NBI-es tagságát, míg az Aramis története során először kiesett az élvonalból, így nagy sportértéke nem lesz az összecsapásnak. Ráadásul mind a két oldalon lesz bőven hiányzó, így nehéz megítélni az esélyeket. Persze a Fradi felszabadultan, míg a hazaiak igen csalódottan vághatnak neki a záró meccsnek, így ezek ismeretében a népligetiek számítanak az esélyesebbnek, és nekik van nagyobb sanszuk, hogy szépen zárják a szezont.

Hírdetés

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink