Sokgólos elődöntők után a DEAC és az Astra a fináléban!
2021.05.08 | 21:15
Sokgólos elődöntők után a DEAC és az Astra a fináléban!

Mindkét elődöntőre érdemes volt kilátogatni, hiszen gólgazdag, izgalmas találkozókat vívtak a hölgyek a vasárnapi fináléba kerülésért. A Budaörs és a Debrecen nem olyan rég, a bajnokság elődöntőjében is találkoztak, ott mindkétszer sima DEAC-siker született, így talán nem volt olyan meglepő, hogy három gólos különbséggel győzték le a friss bronzérmest. Az Astra és a Szekszárd párosítása különösen pikáns, hiszen tavaly egymás ellen vívták a Magyar Kupa döntőt, idén viszont mindössze az NBI ötödik helyéért küzdhettek egymás ellen, ahol mindkétszer nyertek a rózsaszínek.

Női futsal Magyar Kupa, Final Four

1. elődöntő

DEAC – Budaörs Futsal 3–0 (0–0)
Budaörs, Aramis Sportcsarnok
Vezette: Kiss - Nyekita - Boros

DEAC: Torma – Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth V.
Csere: Tóth R. (kapus), Fekete, Pócsik, André, Nagy An., Fülöp, Czégény.
Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien

Budaörs: Csizmók – Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Terdik (k), Bede Anett, Nagy Al., Majtán
Edző: Horváth Szabolcs

Gólszerzők: Krascsenics (22.), Tóth N. (35.), Fekete (40.)



Mindkét félnek megvoltak a helyzetei már a találkozó legelejétől kezdve, sokat dolgozott mind Csizmók Adrienn, mind a bokasérülésből frissen visszatérő Torma Lilla, de egyikük eszén sem tudtak túljárni a próbálkozók. Láthattunk a félidőben Horváth Viki-szabadrúgást is, de a legveszélyesebb Nagy Alexandra, azaz Kócos próbálkozása volt, amit Torma bravúrral hárított. Gólig egyik csapat sem jutott, így nulla-nullás döntetlennel vonulhattak pihenni a csapatok, kevés volt egy játékrész ahhoz, hogy kiderüljön, ki jut a döntőbe. 
Ami az első félidőben nem sikerült, a másodikban két perc kellett hozzá mindössze. Krascsenics Csicsu volt a gólszerző, fejese némi szerencsével egy budaörsi játékoson változtatott irányt, majd pattant onnan a hálóba. Benne volt a mérkőzésben az egyenlítés, Megyeri Bogi veszélyeztetett, de Tormán nem jutott keresztül a labda. Ahogyan az lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát, a Budaörs egyenlítése helyett a DEAC növelte előnyét, egy szépen kidolgozott akció végén Tóth Nóra volt eredményes, Csizmók ezt a helyzetet nem védhette. Maradt még egy gól a meccsben, a nemrégiben a döntőben is betaláló Fekete Gabriella alakította ki a 3-0-ás végeredményt, amivel a Magyar Kupa 2021-es döntőjének első résztvevője lett a DEAC.

A mérkőzés teljes egészében visszanézhető itt:


2. elődöntő

Astra HFC - Szekszárdi FC 6-2 (2-0)
Budapest, Gabányi Sportcsarnok
Vezette: Leél-Őssy - Imrő - Muhari

Astra HFC: Hargas - Ganczer, Varga, Csolti, Gimes
Csere: Egri (kapus), Dorner, Kota, Lipkovics
Vezetőedző: Dombó János

Szekszárdi FC: Kerekes - Mausz, Halászi, Nagy-Cseke, Horváth K.
Csere: Gaál (kapus), Csóka, Lipovszky, Kágyi R., Dombi, Schwarcz, Schell, Szabóné Megyes
Edzők: Micskó Márk, Kágyi István

Gólszerzők: Kota (5'), Ganczer (7'), Dorner (25', 34'), Varga (27'), Csolti (28'), illetve Nagy-Cseke (11', 21')

Sárga lap: Varga (2'), Ganczer (13'), illetve Halászi (38')



Izgalmakkal a második elődöntő sem maradt adós, óriási küzdelmet láthattak a Gabányi Sportcsarnokba kilátogató nézők, ahol parázs párharcokból sem volt hiány. Mindössze három mezőnyjátékos cserével vív Final Fourt az Astra, de úgy tűnik, ez is elég volt nekik, a hiányzó lábakat szívvel pótolták a rózsaszínmezesek. A Szekszárd sem érkezett feltett kézzel, gyakorlatilag az utóbbi évek legnagyobbjait visszahívva (Horváth Kata, Megyes Ági), új igazolásukkal, Halászi Kingával felvértezve, valamint hihetetlenül tehetséges fiataljaikkal kiegészülve vágtak neki az elődöntőnek.

Már az első percekben számos helyzet volt mindkét oldalon, nem unatkozott sem Kerekes Brigitta, sem a Szekszárdon is megforduló Hargas Annamária, de nem jártak túl az eszükön. Egészen az ötödik percig, amikor Kota Gabi szerzett gyönyörű gólt, Tormához hasonlóan az Astra centere is bokasérülésből tért vissza. Nagy-Cseke ziccere kimaradt, de következő találatra sem kellett sokat várni, Ganczer Hajni rá jellemző módon, bal spiccel rúgta ki a jobb alsót, tovább növelve a "hazaiak" előnyét. Természetesen a sárgáknak is megvoltak a helyzeteik, valamint egy kontratámadást követően Nagy-Cseke Edina szerzett szép találatot, átemelve a rá kilépő Hargast, ezzel egygólosra csökkentve a különbséget.
A második félidőt a szekszárdiak kezdték jobban, egy szögletvariáció után pedig ki is tudtak egyenlíteni, Nagy-Cseke kapáslövése a kapus lábai között jutott a hálóba. Kellett a kisebb pofon az Astrának, hiszen ezután szinte feltámadtak - négy perc alatt három góllal döntötték el a találkozó sorsát, sorrendben Dorner Dóra, a csapatkapitány Varga Adél, valamint Csolti Réka voltak eredményesek.

Ráadásként Dorner megszerezte önmaga második, csapata hatodik találatát a harmincnegyedik percben, ezután már csak helyzeteket láthattunk, a Szekszárd egyre kétségbeesettebben próbálkozott, de nem találták a fogást az Astra védelmén, és Hargason.
Így a második elődöntő után az üllőiek örülhettek, bejutottak a holnapi fináléba.

A mérkőzés itt visszanézhető:


Végül, de nem utolsó sorban...

Női futsal Magyar Kupa Döntő

DEAC - Astra HFC
2021.05.09., 13:00
Vasas Sportcsarnok

A találkozó védettségi igazolvány birtokában élőben, díjtalanul megtekinthető!

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink