Simon Péter, a nyugati csoport gólkirálya!
2014.03.06 | 00:00
Simon Péter, a nyugati csoport gólkirálya!

 

FH: Régóta benne vagy a honi futsalban, megjártad az NBI-t is, de talán most futottad eddigi legjobb szezonodat.
- Igen a Csõben nevelkedtem majd egy budaörsi kitérõ után a Kanárik csapatát erõsítettem, illetve fontos még, hogy az Újpest NBII-es alapító csapatának is tagja voltam, mégis futsal pályafutásom csúcsát Érden sikerült elérnem! Mindenhol remek embereket ismertem meg és kiváló játékosokkal focizhattam, de ez volt az a nyugodt idõszak, amikor ki tudtam teljesedni. Lehet azért, mert itt nem volt eredménykényszer.
 FH: 37 gól nem kevés, egy kivételével minden csapatnak lõttél gólt, õsszel zsinórban lõtted a mesterhármasokat. Melyik volt számodra a legemlékezetesebb meccs?
- Összességében minden egyes gólom emlékezetesre sikerült, de ha egyet ki kellene emelnem az a BME ellen vívott idegenbeli meccs gyõztes gólja. Fontos számomra a csapat, a közeg és bár rúgtam egészpályás gólt, mesterhármasokat, mesternégyeseket, még is ez volt az a gól és ez volt az a meccs, amit egy ideig nem felejtek! 1:3-as hátrányból álltunk fel idegenben egy bomba erõs csapat ellen és végül a gólommal tudtunk nyerni. Ez a siker akkor nagy lökést adott akkor a csapatnak.
 FH: A góljaidnak köszönhetõen remekelt az egész csapat, de az alapszakasz hajrája nem sikerült jól, minek tudható ez be szerinted?
- Nehéz mind a mostani percig megemészteni a történteket. Nüánszokon múltak szituációk. A kapufák kifele pattantak, az ellenfél helyzet nélkül vagy a mi hibáinkból tudott eredményes lenni. Sajnos törvényszerû volt, hogy ez lesz, egyszer eljön a hullámvölgy. Teltek-múltak a fordulók, kerestük az okokat mindaddig, amíg visszacsúsztunk a 6. helyre. Fejben kicsit el is fáradtunk, hiába szereztünk az utolsó három meccsen akár két gólos elõnyt is, begörcsöltünk és botlás lett a vége. Ha önkritikus vagyok, akkor azt is be kell vallani, hogy az idõsebb, rutinosabb játékosoknak, nem ment úgy, mint az elõtte lévõ 18 fordulóban. Lehet kijött a tavaszi fáradtság. A viccet félre téve nagyon kár a végéért, hiszen amit felépítettünk fél év alatt, azt egy szûk hónap alatt kissé elrontottuk.
FH: Az õszi remeklésnek köszönhetõen felfigyeltek rád. Télen lehetett hallani megkeresésekrõl...
- Igen érdekes a helyzet, talán egész pályafutásom során nem voltam ennyire "kapós".  A bajnokság kezdete elõtt is voltak ajánlataim, hisz tavaly is viszonylag jó szezont futottam, de a téli idõszakban a sors fintoraként megkeresett a Ferencváros (õs újpestiként). Nagyon megtisztelõ volt az ajánlat, és ha fiatalabb lennék, és merészebb álmaim lennének még a futsal kapcsán, biztosan éltem volna a lehetõséggel, legalább is jócskán fejtörést okozott volna! Így viszont könnyebb volt a döntés, fõleg hogy jól érzem magam Érden. Ezúton szeretnék gratulálni a Ferencvárosnak a parádés alapszakaszhoz!
 FH: Mit gondolsz, mire lehettek képesek a rájátszásban? Hosszú utazások várnak a csapatra..
 - Mind az utazások illetve különbözõ egyéb már elõrelátható problémák miatt nem lesz egyszerû, az biztos! De azt gondolom, erõs keretünk van sok tehetséges fiatallal és az erõviszonyok is hasonlóak! Hazai meccseinket mindenképp hozni kell és akkor meglátjuk az mire lehet elég! Mindenképpen az elsõ két helyre várom magunkat!
 FH: Futsal mellett mivel foglalkozol?
- Van egy saját futball egyesületem, a Csakacsel SE, ahol közel 100 gyerekünk van. Szeretnék a továbbiakban specifikusabban is foglalkozni a futsallal. A körülmények adottak, szeretném, ha az én szakmai munkám is segítene valamit a hazai futsal megítélésén, megismerésén.
FH: Mik a távolabbi tervek? Jövõ év?
 Távolabbi tervek között szerepel, hogy utánpótlás egyesületem tovább fejlesszem, bõvítsem, illetve játszani, amíg örömet okoz. Remélem, akad még pár hasonló szezonom, mint az idei.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink