Sima DEAC siker Újpesten
2023.11.17 | 19:43
Sima DEAC siker Újpesten

Az Újpest legutóbb szinte alig tudott kiállni Veszprémben. Egy hét leforgása alatt viszont szinte mindenki felgyógyult, egyedül Hadzsi sérült továbbra is. Ráadásul akadt egy nagy visszatérő is Harnisch Ákos személyében, így bizakodóak voltak a hazaiak. A debreceniek győzelemmel hangoltak az előző fordulóban, így ők is optimistán várták a találkozót.

A meccs a szezon leggyorsabb góljával kezdődött. Az egyetemisták egy középkezdés figurával nyitottak, amit a hazaiak megettek, és Tóth Attila négy másodperc után megszerezte a vezetést, ami megalapozta számukra a mérkőzést. A gyors gól kissé megfogta a lilákat, de próbálták játszani a játékukat, de sok-sok apró hibát vétettek, így nem volt meglepő, hogy a DEAC szerzett újabb gólt, egy formás támadás végén, ahol Siska volt a befejező ember. A vendéglátó ezután többször is szépíthetett volna, de nem célzott elég pontosan. Viszont a debreceniek továbbra is jól sáfárkodtak a helyzeteikkel. A 15. percben Thiago bombázott egy oldalberúgás után a léc alá, majd fél perc múlva Tóth Attila is beköszönt egy életerős lövés után. Négy gól volt a különbség, így Moga mester megpróbálkozott a vészkapus játékkal. A váltás jól indult, mert rögtön eredményes volt Horváth Benedek, aki Harnisch passzát váltotta gólra. Ez a találat némileg visszahozta a reményeket a hazai oldalon, de a DEAC mehetett nyugodtabban szünetre.

A második játékrészt is vészkapussal kezdte a hazai együttes, de rögtön eladták a labdát a saját kapujuknál, amit Harmati büntetett egy újabb góllal. Ekkor már sejthető volt, hogy innen nem lesz visszaút, de egy perccel később ezt Thiago nyomatékosította, aki közelről talált be újra, így már öt volt közte. Az újpesti megpróbáltatásoknak ekkor még nem volt vége, mert nem sokkal később Siska szerzett labdát és passzolt okosan a hazai kapuba, így érett a nagyarányú hazai vereség. A fővárosiak ennek ellenére többször is öt a négyeztek, amiből a félidő közepén Lipl szépített. A folytatásban is próbálkoztak a lilák a létszámfölénnyel, de jól zártak a vendégek, így nem sikerült közelebb zárkózni, így szép lassan lecsorgott a hátralévő idő. A hajrában még esett egy-egy gól. Előbb Faragó tekert az üresen maradt hazai kapuba, majd a legvégén Neumann állította be a 8-3-as végeredményt.

A DEAC ezen az estén remekül játszott és a szezon során először volt kiemelkedő a helyzetkihasználása, ami sima győzelmet hozott. Tihanyi Csaba fiai ilyen arányban is megérdemelten nyertek és a győzelemmel beérték pontszámban a hatodik Nyírbátort. Ami az újpestieket illeti, a szezon során talán a legrosszabb játékot nyújtották hazai pályán, amit biztosan meghatározott a gyorsan bekapott gól. Ezúttal nagyon dekoncentráltak voltak, így nem volt esélyük a pontszerzésre.

ÚJPEST FC-220 VOLT - DEBRECENI EGYETEM AC 3-8 (1-4)
Újpest, 150 néző
Játékvezetők: Zimonyi, Karsai, Topálszki

Újpest: Gémesi - Katona, Östör, Lipl, Cotirlan
Cserék: Kinics - Géczi, Neumann, Klacsák, Simic, Harnisch, Horváth Be., Horváth Ba., Kovács
Vezetőedző: Moga Lorant

DEAC: Faragó Á. - Harmati, Szatmári, Thiago, Tóth
Cserék: Nyerges, Bazsányi - Faragó L., Berecz, Vass, Ulloa, Siska, Magyar, Győri
Vezetőedző: Tihanyi Csaba

Gólszerzők: Horváth Be., Lipl, Neumann illetve Tóth (2), Thiago (2), Siska (2), Harmati, Faragó L.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink