Sikeres udvarhelyi rajt
2008.09.11 | 00:00
Sikeres udvarhelyi rajt

Székelyudvarhely - Viten Orsha (fehérorosz) 4-2 (3-1)

Gólszerzõk: Gyurcsányi, Madarász, Szõcs, Mihály

Gyõzelemmel kezdte szereplését az UEFA Futsal Cup elsõ fordulójában a Székelyudvarhely csapata.

Az elsõ meccset a fehérorosz gárdával szemben vívta Kozma Mihály együttese, ami azért is volt fontos találkozó, mert az erõviszonyokat tekintve a Charleroi mellett ezen két gárdának volt reális esélye a továbbjutásra.

A nagyobb esély a gyõzelemre természetesen a székely oldalon volt, hiszen hazai pályán küzdöttek a sikerért, valamint jó formát mutattak az utóbbi idõben Madarászék.

El is szerették volna dönteni a vitás kérédéseket minél hamarabb, s a szünetig kétgólos elõnyre tettek szert. A második játékrészben ugyan a belorusz együttes mindent megpróbált a felzárkózás érdekeben, ám nem koronázta siker ezen irányú törekvéseit.

Pénteken a francia csapat következik Lódiéknak, amelyen sima hazai gyõzelem várható.

A csoport másik meccsén a Charleroi nagy gólkülönbséggel kiütötte a Roubaix-t.

Kozma Mihály nyilatkozata:

- A második percben már gólt rúgtunk, ami megadta a mérkõzés alaphangulatát. Mindig úgy kezdjük a mérkõzéseket, hogy letámadjuk az ellenfelet, és lélektani elõnyünket, amelyet a hazai pálya, a csodálatos közönség jelent ki tudjuk használni.  Most is ez volt, s a gól után is maradtunk a letámadásnál. A huszadik percben kaptunk egy gólt, ezzel lett három egy, majd a második félidõben kicsit óvatosabb játékot játszottunk, többet volt nálunk a labda. A végjátékban lehozták a kapust, amibõl mi szereztünk gólt, majd a végén sikerült szépíteniük. Egy hallatlanul gyors, dinamikus mérkõzés volt, jó propagandája a futsalnak. A játékosaink a nagy döntõkhöz szoktak, félig eksztázisban játszottak, de nagyon hideg fejjel oldották meg a dolgokat. Nem ismert senki sem elveszett labdát. Sajnálom, hogy a televízió technikai okok miatt nem tudta adni a találkozót, de az a legutóbbi információm, hogy pénteken délben leadják.

A Sport Televíziótól kapott információk szerint még a bemelegítésnél rendben volt a kapcsolat, aztán hirtelen leállt minden, mivel a helyszínen lévõ román közvetítõkocsiban leégtek fontos panelek.

LÁTHATÓ AZ ELITE KÖR
Hír az Udvarhelyi Híradóból

Sporttörténelmet írt tegnap este a Székelyudvarhely Sport Klub. Fennállása óta elõször nyert az UEFA Futsal Cup csoportkörében, miután legyõzte a fehérorosz Viten Orshát. A Kozma Mihály által felkészí­tett csapat nagy lépést tett az Elite-körbe való bekerüléshez, ehhez viszont az kell, hogy ma este a teljesen amatõr francia bajnokot két vállra fektessék.

Majd ezer torokból hangzott fel a lelátóról: Hajrá, Udvar­hely, mindenképpen gyõzni kell! Öt évet várt a csapat, a város, a szurkolók, hogy az elõselejtezõ után egy csoportkörnek legyen a házi­gaz­dája. Nem volt telt ház - ez ami kicsit fájó lehet a szer­ve­zõknek. Többen a tv elõtt ülve szorítottak volna végig az udvarhelyieknek. Mindhiába. A technika ördöge kibabrált velük.

Szórakoztak a belgák az elsõ meccsen a franciák ellen, akik a sajtótájékoztatón mondták el, már az csoda, hogy itt vannak. Többen a munkahelyük­rõl nagy viták árán tudtak el­jönni, hosszú út után épp hogy beestek. A második összecsapás már nem számított sétagaloppnak. Az erõviszonyokat tekintve az a két gárda lépett pályára, akik a második helyért folytatnak harcot. A továbbjutásért. Aki nyer, reménykedik, aki kikap, az számol, csak a szerencsé­ben bízhat. Tudta ezt mindenki.

Legfõképp a Sport Klub játékosai. Villámrajtot vettek, még le sem pergett az elsõ perc, Gyurcsányi lövése a kapus alatt csúszott be. Madarász passza után Lódi növelhette volna az elõnyt, de aztán Szõcs tízméteres sza­badrúgással rúgta ki pimaszul a jobb alsót. A 12. percben már 3-0, Madarász értékesítette Gyurcsányi passzát. Toporzé­kolt a Viten Orsha vezetõedzõje. Hol a játékosait, hol a já­ték­vezetõket szidta. Süket fülekre talált mindkét esetben. A szü­netig aztán jött a szépítés, Ivaniutsin maradt egyedül, Balázs mellett bekotorta. A pihenõ után összekapta magát az ellenfél, többet vállaltak, be is szorították az SK-t. Az adut Chybisau játszotta ki: mikor már mindenki verve volt, õ a kapu felé emelt. Szõcs ziccere, Gyurcsányi gólvonalról való mentése következett a sorban. A vége elõtt négy perccel kockáztatnia kellett az ellenlábasnak, mezõnyjátékosra cserélték a kapusukat. Ha nem is jutottak el komolyabb helyzetig, igencsak riadalmat okoztak az udvarhelyi kispadon, ahol fõképp a nyelvi problémák okoztak gondot. Kozma rajzolt, Jorghino úgy sem értette, mi a tennivaló. Csere lett a vége. Megnyugvást Mihály megmozdulása hozott, aki elcsí­pett egy labdát a félpályánál, a kapus mellett elgurította. Már mindenki skandálta a Szép volt, fiúkat!, amikor Nestsiuk állította be a végeredményt:

Székelyudvarhely SK- Vi­ten Orsha 4-2.
Nem kell elkiabálni, de nagyon közel került a Sport Klub még egy álom megvalósulásához, ahhoz, hogy bejusson Európa legjobb 16 klubcsapata közé. Egy gyõzelem szükséges ehhez.

HAJRÁ, SK!
A csapat bevonulásakor pirosba öltözött a sportcsarnok két nézõtere. Bár nem volt telt ház, meglehetõsen hatásos és látványos volt a meglepetés, amit az Udvarhelyi Híradó kezdemé­nyezésére a mérkõ­zésre kilátogató szurkolók szereztek azzal, hogy magasba emelték az ülõhelyükön talált, Hajrá, SK! feliratú, piros színû kartonlapocskát. Nem tudjuk, hogy mennyit segített a csapaton a szurkolók támogatásának ilyenszerû kifejezése, de ha minimális is volt a hatása, akkor is megérte. Ha másért nem, hát mert az UEFA csoportkör megrendezéséhez hasonlóan, tudtunkkal ilyet sem látott még eddig Udvarhely.

Mestermérleg
Kozma Mihály, Székelyudvarhely SK
Látszott, érzõdött, hogy a közönség mennyire óhajtja a gyõzelmet, ez sokat segített. Akárcsak az elsõ gyors gól, amely megadta a kellõ lendületet, hangulatot, utána azt játszhattuk, amit akartunk, és a fegyelmezett játék meghozta a gyümölcsét. Könnyen meglehet, hogy a továbbjutás szempontjából ez volt a döntõ mérkõzés.

Viktar Tarchyla, Viten Orsha
Elõször az ellenfelet dicsérném, szép játékot, alaposan megszervezett játékot mutatott. Sajnos nekünk jócskán voltak perceink, amikor nem értettük egymást a pályán, helyzetek maradt, míg náluk ugyanez jobban kijött. Azt hiszem, ez volt az, ami javukra döntötte el a mérkõzést.

UEFA Futsal, 3. csoportkör
Székelyudvarhely SK- Viten Orsha 4-2 (3-1)

  • sportcsarnok, 800 nézõ
  • vezették: Luca Giacomin (olasz), Trayan Enchev (bolgár)

Székelyudvarhely SK: Balázs - Madarász, Lódi, Tóth, Gyurcsányi (Igor, Mihály, Szõcs, Nicuºan, Jorginho, Szabó). Vezetõedzõ: Kozma Mihály.
Viten Orsha: Shautsou - Mat­siuk, Yuraha, Ivaniutsin, Chy­bisau, Barovski, Nestsiuk, Kouz­nesov, Niatatsin, Aleinikau, Har­benka, Kalm.
Vezetõedzõ: Viktar Tarchyla.
Gól: Gyurcsányi (1.), Szõcs (11.), Madarász (12.), Mihály (39.), illetve Ivaniutsin (17.), Nestsiuk (40.)

 

A további program
Péntek:
18.00 Action 21 Charleroi- Viten Orsha
20.15 Székelyudvarhely SK-Roubaix Futsal (Sport1 - élõ)
Vasárnap
17.00 Viten Orsha-Roubaix Futsal
19.15 Székelyudvarhely SK-Charleroi (Sport1, 20.15)
A belépõ ára 20 lej, mindkét mérkõzésre érvényes.

Lemaradt a Sport1
Sok szurkoló számára, aki a csarnok helyett a tévékészüléket választotta, csalódást okozott a beígért élõ közve­tí­tés kimaradása. A Sport1 csatorna ugyan rögzítette mindkét mérkõzést, az SK-Viten találkozó esetében ki­de­rült, hogy a közvetítõkocsi meghibásodása miatt (nem tudta továbbküldeni a jelet) képtelen élõben leadni a mér­kõzést. Azt ígérték, hogy mára új közvetítõkocsit hoznak, s hogy a szintén 20.15-re betervezett élõ mûsorszórás ezúttal nem marad el.

Józsa Csongor, Szász Csaba




Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink