Robbantottak a Korozmán-lányok Debrecenben!
2020.11.23 | 12:45
Robbantottak a Korozmán-lányok Debrecenben!

A két lejátszott mérkőzésen egy várható, valamint egy némileg váratlan eredmény született. Mindkét találkozón négygólos sikert arattak a vendégek, ám Szekszárdon igen megizzadt a listavezető. A Budaörs simának tűnő mérkőzésen hozta el a három pontot a cívisvárosból.

Szekszárdi FC – Astra HFC Üllő (2-2) 2-6
Szekszárdi UFC Sporttelep
Vezette: Szabó – Szappanyos – Mihálovics

Szekszárdi FC: Kerekes – Kágyi, Nagy-Cseke, Horváth, Schell
Csere: Csóka, Lipovszky, Lelovics, Dombi, Patocskai
Edző: Kágyi István

Astra HFC: Hargas – Ganczer, Krascsenics, Varga, Urbán
Csere: Egri (kapus), Kota, Balogh, Gimes, Dorner
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Nagy-Cseke (11’), Kágyi (19’), illetve Krascsenics (10’, 35’), Ganczer (19’, 22’, 37’), Dorner (24’)

Sárga lap: Gimes (5’), Nagy-Cseke (19’)

A mérkőzés elején már látható volt, mire számíthatunk az első félidőben: az Astra tartotta a labdát, próbáltak helyzeteket kidolgozni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A szekszárdiak pedig ezekből az elszórt labdákból villámgyors kontrákat vezettek, amik nagyon veszélyesek voltak a vendégek kapujára, Hargas bravúrjai kellettek, hogy ne szerezzék meg a vezetést. Sokáig ment az adok kapok, majd a tizedik percben szerezte meg Krascsenics Petra csapatának vezető találatát. Nem tartott sokáig azonban a vendégek öröme, hiszen egy percre rá ki is egyenlített a Szekszárd Nagy-Cseke Edina góljával. A félidő végére is maradt egy hasonló forgatókönyv, egy szép szögletfigura végén Ganczer Hajnalka volt eredményes volt csapata ellen, azonban a visszatérő Horváth Katáék a középkezdésből indított akcióból egyenlítettek, Kágyi Árvácska Rebeka fejezte be a támadást. Ki kell emelni a hazaiak kapusát, Kerekes Brigittát, aki bravúrokkal tartotta meccsben csapatát. A második félidőben sebességet váltott a listavezető, Ganczer találatával hamar megszerezték, majd meg is tartották a vezetést, előbb Dorner Dóra szerzett szépségdíjas találatot, majd Krascsenics, és Ganczer szerezte meg önmaga második, illetve harmadik gólját, ezzel beállítva a 2-6-os végeredményt.
Az Astra így továbbra is vezeti a tabellát, és a különbség is nőtt a DEAC vereségével.

Kágyi István, Szekszárdi FC: - Nagyon csalódott vagyok, mert az első félidőben nyújtott teljesítmény után úgy gondoltam, a másodikban is megpróbálunk majd méltó ellenfele lenni az Astra csapatának. De sajnos ez nem így sikerült, mert a második félidő elején bekapott két gól után nagyon elfáradtunk fejben és lélekben is. Sorra hibáztunk elöl is, hátul is, rossz döntéseket hoztunk a támadások befejezésénél is. A hibáinkat sorra góllá váltotta ellenfelünk, magabiztosan, nyugodtan vezethették támadásaikat, akik teljesen megérdemelten vitték el tőlünk a három pontot. Viszont annak nagyon örülök, hogy hosszú kihagyás után Horváth Kata visszatért csapatunkhoz és a vereség ellenére is remek teljesítményt nyújtott.

Dombó János, Astra HFC: - Szenvedtünk, kínlódtunk, lehiggadtunk, gondolkodtunk, megoldásokat kerestünk, kipróbáltuk, egy ezekből működött, kiviteleztük, nyertünk.

A mérkőzést a TV8 Sport jóvoltából élőben lehetett nézni, valamint itt teljes egészében visszanézhető:

 

DEAC – Budaörs Futsal (0-2) 0-4
Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Szűcs – Erdélyi – Kovács

DEAC: Torma – Tóth N., Nagy, Krascsenics, Horváth
Csere: Tóth R., Fekete, Pócsik, André, Fülöp, Czégény
Vezetőedző: Üveges Katalin

Budaörs: Terdik – Bede Anna, Fábián, Megyeri, Koch
Csere: Kajdy, Kardosi, Balya, Majtán
Edző: Korozmán Krisztián

Gólszerzők: Bede Anna (2’), Koch (14’), Balya (32’), Megyeri (40’)

Sárga lap: Megyeri (29’)

Már a mérkőzés elején sokkolta vendéglátóját a Budaörs, hiszen Bede Anna második perces kapáslövése utat talált Torma Lilla kapujába, ezzel megszerezték a vezetést. A lehetőségei mindkét csapatnak megvoltak, de masszívabbnak bizonyult Korozmán Krisztián gárdája, a sorozatos támadásokat is nagyon stabilan védekezték ki az első félidőben. A tizennegyedik percben Koch eresztett el egy lövést majdnem félpályáról, ami talán irányt is változtatott, mielőtt a kapuba került, ezzel kétgólos előnybe hozta csapatát. Az eredmény az első játékrészben már nem változott, így kettő nullás vendég vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok. A második félidőben is megdolgoztatták a csapatok a kapusokat, számos veszélyes akció követte egymást, és végül egy kontratámadás végén Koch lőtt, Torma védett, majd a kipattanóra kitűnően érkezett Balya Dorottya, így már három góllal vezetett a Budaörs. Kellettek hozzá Terdik bravúrjai is, hogy a Debrecen nem tudta szorosabbá tenni a mérkőzést, valamint talán a koncentráció, vagy a pontosság hiányzott a hazaiaknál, hiszen igazán életveszélyes akcióból nem bővelkedtek. Létszámelőnyös kontra azonban mindkét oldalon rengeteg akadt, ám ezekből nem tudtak változtatni a csapatok az eredményen. Hiába támadtak le a hazaiak a meccs végén, a kegyelemdöfést Megyeri Boglárka adta meg a negyvenedik percben, megszerezve ezzel idei ötödik találatát.

Üveges Katalin, DEAC: - Csúfos vereséget szenvedtünk, amire senki sem számított. Ha holnapig játszottunk volna se sikerült volna gólt szereznünk ma ellenük. Nekünk minden kifelé pattant, nekik pedig befelé. André Antónia, Böröczki Szilvia, és önmagam hiányzása nélkül talán reálisabb eredmény születhetett volna, de vannak mérkőzések, amiket nem tudunk befolyásolni. Emellett nagyon sok taktikai hibát is ejtettünk. Fejben ennél sokkal több kell. Ez a DEAC ma az öltözőben maradt, de nem törünk le, tanulni fogunk belőle, és még sokkal többet fogunk dolgozni a jövőben, hogy elkerüljük ezeket a peches mérkőzéseket. Nagyon jó formában van a Budaörs, gratulálok nekik ehhez a magabiztos győzelemhez!

Korozmán Krisztián, Budaörs: - Mai sikerünk kulcsa, hogy jobban használtuk ki a helyzeteinket, mint szoktuk, illetve picit felszabadultabban tudtunk futsalozni. Tami ismét remekelt a kapuban, ami nagyban hozzájárult a győzelmünkhöz. De jár a csapatban mindenkinek a gratuláció, mert ez igazi csapatmunka volt. Bőven van még mit tanulnunk a futsalból, de nem járunk rossz úton, én úgy gondolom.

A mérkőzést a DEAC TV Youtube csatornáján élőben követhették, itt visszanézhető:

 

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink