Revelandék a négy között!
2014.03.27 | 00:00
Revelandék a négy között!

MAFC BME DOCLER AKADÉMIA  - 1. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 4-6 (2-1)
MAFC csarnok, 300 nézõ
Játékvezetõk:
Farkas, Kovács, Richter

BME: Tyukász - Öreglaki, Andorka, Szeghy, Kertész
Cserék: Papp, Ragadics, Simon, Máthé, Sivák, Rajnay, Fritz, Apatini, Rajnay, Csernai
Vezetõedzõ: Marco Antonio Angulo Lopez

VESZPRÉM: Reveland - Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás
Cserék: Kasza - Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi, László, Weisz
Vezetõedzõ: Madarász János

Gólszerzõk: Szeghy (14"), Öreglaki (16"), Finta (öngól, 21"), Máthé (35") ill. Bényi (11"), Sivák (öngól, 21"), Tatai (24"), Boromisza D. (27"), Tatai (38"), Tar (39")

Sárga lap: Szeghy (21"), ill. Bényi (20")

Továbbjutó: 1.FC veszprém

A csütörtök esti második felvonásra megtelt a MAFC csarnok, ahol az egyetemisták úgy léptek pályára, hogy amennyiben vereséget szenvednek, számukra véget ér a bajnokság, és közel fél év szünet következik. A Madarász legénység behúzta az elsõ összecsapást, így õk lehettek volna a nyugodtabbak, de nem így történt.
Mind a két fél igen óvatosan kezdett, vagy, ahogy mondani szokták, a tét rányomta bélyegét a mérkõzésre. Egyik oldalon sem vállalták fel a bátor támadójátékot, így kissé unalmas elsõ 10 percet láthatott a szép számú publikum. Ekkor a vendégek megszerezték a vezetést, aminek köszönhetõen kissé megélénkült a mérkõzés. Az egyetemisták bátrabban kezdtek el támadni, aminek meg is lett az eredménye. Két szép egyéni alakítást követõen megfordították az állást, így õk mehettek elõnnyel szünetre.
A második játékrészre még szinte el sem foglalták a helyüket a cserejátékosok, egyenlítettek a vendégek. Egy menteni szándékozó hazai védõ a saját kapujába passzolt. A vendéglátóknak nem kellett sokáig csüggedniük, mivel a középkezdés után kísértetiesen hasonló szituációból ismét megszerezték a vezetést. A Veszprém nem esett kétségbe, és néhány perccel késõbb Tatai egy pimasz góllal ismét egalizált, így kezdõdhetett minden elölrõl. A folytatás a vendégeknek ment jobban, így újra megszerezték a vezetést. Csernaiék küzdöttek az egyenlítésért, de nem akart összejönni. Már mindenki a csarnokban azon gondolkodott, mikor jön a vészkapus játék, megérkezett az újabb egyenlítõ találat. Úgy tûnt ezután, hogy egyik fél sem akar kockáztatni, így érett a hosszabbítás, de két perccel a vége elõtt egy lecsorgó labdát a hazaiak kapujába vágtak a Madarász legények, így közel kerültek a gyõzelemhez. Természetesen az egyetemisták rögtön levitték kapusukat, de nem nagyon találtak rést a veszprémi védelmen, amely remekül zárt. A kegyelemdöfés az utolsó percben érkezett. A vendégek egy gyors kontra végén megszerezték hatodik góljukat, amivel bebiztosították sikerüket.
A Veszprém újabb történelmi tettet hajtott végre, hogy bejutott a bajnokságban a legjobb négy közé. Az egyetemistákkal szembeni lejátszott 4 mérkõzésbõl hármat megnyertek, így nem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül. A Madarász legénység a Mezei-Vill gárdájával találkozik az elõdöntõben, ahol a Berettyóújfalu kezdhet hazai pályán. A BME számára véget ért a bajnokság, már ami az NBI-t illeti, hiszen a másodosztályban még érdekeltek a felsõházi rájátszásban.

Sivák Péter: - Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelten nyerte meg a mérkõzést, annak ellenére, hogy megvoltak a lehetõségeink, hogy kiegyenlítsük a párharcot. Sajnos nem tudtunk élni a lehetõségekkel, és egy ilyen éles szituban ez nem fér bele. Nem túl szerencsés a lebonyolítás. Fura, hogy márciusban véget ért számunkra a bajnokság.

Madarász János: - Nehéz mérkõzésen vagyunk túl. Nagyon akartak a fiúk, tudták mekkora a tét, ami kissé görcsössé tett minket. Nem játszottunk jól, kiegyenlített mérkõzés volt, de a végjáték nekünk sikerült jobban, így összességében egy nagyon nagy dolgot vittünk véghez. Gratulálok az egész csapatnak a legjobb négybe kerüléshez. Egyébként, aki kitalálta ezt a rájátszási formát, az nem biztos, hogy a fejlõdés mellett van. Hihetetlen, hogy valakinek két meccs után véget ér a rájátszás és márciusba befejezi a bajnokságot és fél évig nem játszik mérkõzést.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink