Remeklő TF, mindent elpuskázó Újpest!
2021.10.11 | 23:32
Remeklő TF, mindent elpuskázó Újpest!

Egyik csapat sem volt a legjobb formában, de bizakodó volt a találkozó előtt. Mind a két fővárosi alakulat szerette volna megszakítani a rossz sorozatát még úgy is, hogy akadtak hiányzóik. Annak ellenére, hogy csak a szomszédba kellett „átugraniuk” az újpestieknek, nem nagyon jöttek szurkolóik, így nem volt meg a megszokott hangulat, ami a meccseiket jellemzi.

Nem tudni, hogy ezért vagy nem, de elég álmosan kezdték a mérkőzést. Az egyetemisták már az első másodpercekben majdnem megszerezték a vezetést, és ezt követően is több nagy helyzetük akadt, Tyukásznak többször bravúrral kellett hárítania. Nem volt meglepő, hogy hamar hátrányba is kerültek a vendégek. Vágner lőtt bombagólt a bal felső sarokba, bár elég távolról jött a lövés. A lila-fehéreknek a gondjai nem sokkal később tovább nőttek, mert újabb gólt kaptak, ezúttal a másik brazil, Paiva volt eredményes. A Németh legénység ekkor kezdett ébredezni és kezdte átvenni az irányítást. Leginkább Horváth próbálkozott lövéssel, de  nem sikerült betalálni. A vendéglátók szervezetten védekeztek és több szép támadásra is futotta az erejükből és közel voltak az újabb gól megszerzéséhez, de nem tudtak túljárni Tyukász eszén. A játékrész vége felé úgy tűnt, semmi érdemleges nem történik már, de jött egy fordulat. A hazaiak kapusa kikeveredett a kilences környékére, ahol a kezére pattant a labda, ami abszolút vétlen volt. Gólhelyzet sem volt, illetve mögötte volt az összes hazai játékos, de Szilágyi sporttárs úgy ítélte meg, hogy ez piros lap, így jöhetett az emberelőny. A fórral a vendégek nem tudtak mit kezdeni a szünetik, de volt még egy percük a fordulás után, így volt mit megbeszélni a szünetben.

A térfélcsere után tovább rohamozott az Újpest és megpróbálkoztak az 5 a 3 elleni játékkal. A fölény nem hozta meg a várt eredményt, nem sikerült szépíteni emberelőnyben sem. A TF kiegészült, de ellenfelük beszorította őket és nehezen tudták kihozni, illetve megtartani a labdát. Harnischék erőltették a vészkapus játékot, és nyomtak, megvoltak a helyzeteik, de rendre elhibázták azokat. Az újabb pofon a 27. percben érkezett. A vendéglátók egy szépen végigvezetett kontrát váltott gólra. Sóvári érkezett remekül a hosszún, és ő közelről nem hibázott. A lila-fehérek ezek után továbbra is vészkapus játékkal próbálkoztak, és számtalan lehetőségük akadt, de vagy a jól beszálló Papp védett remekül, vagy a kapufa mentett. Hatalmas nyomás volt az egyetemisták kapuján, de remekül állták a sarat és hősiesen védekeztek és többször labdát is szereztek, de nem sikerült eltalálni az üres kaput, pedig volt, hogy közelről próbálkozhattak. Ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre kapkodóbbá, pontatlanabbá az Újpest játéka. Úgy tűnt, hogy számukra ez egy olyan este, hogyha karácsonyig játszanak se rúgnak gólt, ahogy mondani szokták. A jég túl későn tört meg, mindössze a lefújást jelző dudaszó pillanatában jött a szépítés, így Szeghy találata csak a becsületgólra volt elegendő.

Az egyetemisták szervezett és lelkes játéka meghozta első hazai sikerüket, ami megérdemelt volt, amivel megelőzték mostani riválisukat és pontszámban beérték a Nyírgyulajt. Az Újpest csak magának köszönheti, hogy ismét pont nélkül maradt, hiszen ennyi helyzetet nem lehet kihagyni büntetlenül. Nem játszottak jól, de rengetek lehetőségük volt, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe, de valamiért ezúttal sem sikerült. Ezzel a vereséggel visszacsúsztak a 9. helyre, és már csak a pont nélküli Kistarcsát előzik meg.

 

TFSE-BESTRONG – ÚJPEST FC-220 VOLT 3-1 (2-0)
Vasas sportcsarnok, 200 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Takács, Tamás

TFSE: Haála – Szabó, Lipl, Vagner, Paiva
Cserék: Nagyistván, Kohári-Papp – Andorka, Kulik, Fehér, Sóvári, Szentjoby, Dudás,
Vezetőedző: Soltész Levente

Újpest: Tyukász – Lucas, Harnisch, Nehéz, Szeghy
Cserék: Vámosi – Németh, Béres R., Sánta, Horváth, Panyi, Béres D., Suscsák
Vezetőedző: Németh Péter

Sárga lap: Lipl illetve Szeghy

Piros lap: Haála

Gólszerzők: Vagner, Paiva, Sóvári illetve Szeghy

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink