Remekelt a Hali az 1. félidőben
2014.03.18 | 00:00
Remekelt a Hali az 1. félidőben

KINCSEM LOVASPARK NAGYKÁTA - SWIETELSKY HALADÁS VSE 5-9 (0-6)
Nagykáta, 100 nézõ
Játékvezetõk:
Flinta, Viczián, Geleta

Nagykáta: Hauer - Besenyei, Tóth, Mészáros, Forgács
Cserék: Kires - Vörös P., Érsek, Lovasi, Szabó Zs.
Vezetõedzõ: Machalek Attila

Haladás: Lugosi - Borsi, Gyurcsányi, Horváth, Vidák
Cserék: Németh K.  - Bánfalvi, Bíró, Hajmási, Németh P., Kondor, Rácz
Vezetõedzõ: Pálmai Tamás

Sárga lap: Hauer, Fülöp, Forgács illetve Bíró
Piros lap: Mészáros (1")

Gólszerzõk: Besenyei (2), Forgács, Szabó, Vörös illetve Gyurcsányi (5), Vidák (2), Horváth P. (2)

A hazaiak azzal a szándékkal végtan neki a rájátszásnak, hogy megpróbálják befogni a Csömört, míg a Hali, hogy elkerülje az osztályozót, és esetleg megnyerje az alsóházat. Mint utóbb kiderült, utóbbi tett nagyobb lépést céljai felé, de ne rohanjunk ennyire elõre.
Nincsenek pontos feljegyzéseink a magyar futsal legjeivel kapcsolatosan, de nem csodálkoznánk, ha mindenidõk leggyorsabb piros lapját regisztrálhattuk hétfõ este Nagykátán. A hazaiak kapusa az ellenfél térfelére keveredett, de labdát veszített és a kontrából Gyurcsányiék rohamoztak, akik az üres kaput célba vették, és a gólvonalra befutó Mészáros kezét eltalálták, de a labda így is a kapuba jutott. Az egyik játékvezetõ gólt is ítélt, de kollégája felülbírálva a büntetõpontra mutatott, majd felmutatta Mészárosnak a piros lapot, 19 másodpercnyi játék után. A hatméterest Gyurcsányi értékesítette. Ekkor a hazaiak megpróbáltatásainak még nem volt vége. Újabb fél perc múlva Vidák került ziccerbe, akit csak lerántani tudtak nyilvánvaló gólhelyzetben, de ezúttal megkegyelmezett a játékvezetõ és csak sárgát adott.  Az újabb pontrúgást a vendégek ismét gólra váltották, így egy perc után 0-2 volt az eredményjelzõn és a hazaiak már három faultnál, egy sárgánál és egy pirosnál jártak. A Hali nem elégedett meg ennyivel, tovább támadott, és több lehetõsége adódott az elõny növelésére, amit ki is használt, Gyurcsányi szerzett két szép találatot, így már négy volt az elõny. A hazaiak a hátrány ellenére próbáltak szépíteni, de nem jártak szerencsével. A 13. percben Besenyei állt legközelebb a gólszerzéshez, de a kifutó kapus szabálytalanul szerelte, de a sporik sípja néma maradt, majd az ellentámadásból ismét a Haladás szerzett gólt. Egy újabb vitatható büntetõhöz jutottak a vendégek, amit Gyurcsányi ismét magabiztosan értékesített. A Káta kálváriájának még nem volt vége, hiszen nem sokkal késõbb Horváth Péter is megszerezte második gólját, így 0-6 állt a szünetben az eredményjelzõn.
A legvérmesebb Nagykáta hívek sem gondolták ekkor még, hogy ez a találkozó hozhat még izgalmakat, inkább azért imádkoztak, nehogy nagy kiütés legyen a vége. Talán a Hali is úgy gondolta, hogy itt csak a gólarány lehet kérdéses, így kissé hátradõltek, de a második félidõben meglepõdtek.
Két hazai góllal indult a második játékrész, ami jót tett a találkozónak. Ekkor jött egy újabb Hali találat, ami úgy tûnt, lehûtheti a hazai lelkesedést, de nem szegte kedvét a Kincsemeseknek a bekapott találat, akik 3 perc alatt háromszor is beköszöntek, így már csak két gól volt a különbség, így felcsillant a hazaiak elõtt a remény. Rohamoztak is, de még az üres kapus helyzetbõl sem jött össze az újabb felzárkózás, így hajrára jöhetett a vészkapus játék. A lehetõség emberelõnybõl megvolt a gólszerzésre, de Vörösék nem tudták kihasználni az alkalmat, nem úgy, mint Gyurcsányi, aki az utolsó fél percben kétszer is betalált az üres kapuba, és vezérletével és 5 góljával magabiztossá tette csapata gyõzelmét.
A Haladás majdnem elszórakozta elsõ félidei remek játékát. Leginkább elsõ soruk gólerõs játékának köszönhetik sikerüket, hiszen minden góljukat õk szerezték. A hazaiaknak talán lett volna esélyük, ha nem adnak egy félidõ elõnyt ellenfelüknek.

Machalek Attila: - Sajnos hétvégérõl megmaradt még a viharos erejû szél, ami az egész elsõ félidõben erõsen szembe fújt, ami megoldhatatlan feladat elé állított minket, plusz ellenfelünk is remekül játszott, és a kettõ együtt igen soknak tûnt. Ennek ellenére, 0-6-ról visszajöttünk a mérkõzésbe, de az igazi csoda elmaradt. Sajnálatos külsõ körülmények és ténykedések hatása miatt elgondolkodtató, van e értelme így a folytatásnak, mindezt irreális költségekért. De legalább ezen a meccsen is megtanultunk olyan szabályokat, amirõl nem is tudtuk, hogy létezik...

Pálmay Tamás: - Két ellentétes félidõt láthattunk. Az elsõben sziporkáztunk, majd szünetben elhittük, hogy zsebben a három pont, de lelkesen küzdõ ellenfelünk visszakapaszkodott, amit csak magunknak köszönhettünk. Nehézzé tettük a hajrát, de úgy érzem a gyõzelmünk nem forgott veszélyben.

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink