Rangadót nyert a Tolna
2021.11.29 | 22:00
Rangadót nyert a Tolna

Az alapszakasz közel felénél is voltak érdekes találkozók a női első osztályban. Főként természetesen az Astra tolnai vendégjátékára gondolunk, hiszen a rózsaszínek eddigi egyetlen vereségének "okozói" voltak Reveland Zoltánék, így adott volt a kérdés, szépít-e a mérlegen az üllői csapat. Ezen kívül a Csepel utazott le Debrecenbe, ahol meg tudta nehezíteni a címvédő dolgát. 


Női futsal NBI 7. forduló

Tolna-Mözs - Astra HFC 2-1 (0-1)
Tolna Városi Sportcsarnok
Vezette: Pekoli - Szabó - Domokos

Tolna: Deczki - Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Szöllős
Csere: Kulcsár (kapus), Wiesner, Méhes, Kiss Gr., Mogyorósi, Nagy N., Tancsa, Csapó
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Astra: Hargas - Varga, Dorner, Balogh N., Megyesi
Csere: Szegedi, Pupos, Németh A., Csolti, Soós, Grubits, Baksa
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Bajcsy (23'), Szalkai (24'), illetve Dorner (12')

Sárga lap: Szalkai (10'), Szöllős (31'), illetve Balogh N. (30'), Megyesi (32')

Rangadónak néztünk elébe, ezt már az első percekben igazolták is a csapatok, mindkét portásnak akadt dolga bőven. Jöttek a faultok, sárga lapok is az egész meccsen, de ez egy ilyen parázs párharcokkal tarkított találkozón valószínűleg nem is meglepő. Hiszen tudjuk, a tét sem volt kicsi, sokat számít, hogy a féltávnál ki hol áll a tabellán, hiszen egy hatcsapatos bajnokságnál, ahol a felső- és alsóház gyakorlatilag már eldőlt, nem mindegy, hogy ki kivel játszik majd a bajnoki döntőért. Ezt az Astra is így gondolta, amikor megszerezték a vezetést egy oldalberúgásból végrehajtott szögletfigura után a 12. percben, Dorner Dóra lövése nem tűnt olyan veszélyesnek, ám Deczki Vandán irányt változtatva végül a hálóban kötött ki a játékszer. Nem elégedett meg azonban egyik csapat sem az eredménnyel, játszottak tovább, ám az első játékrészben már nem módosult az állás.

A második félidőben kicsit aktívabban kezdett a Tolna, ám a pontatlansággal küzdöttek a hazaiak. Egy megkérdőjelezhető szerelés után viszont emberelőnyben támadhattak, és az egyenlítő találatot is sikerült megszereznie Bajcsy Krisztinának. Tudta a kék-fehér csapat azonban, hogy jó egy gól, de kettő még jobb, így kihasználva az Astra védekezési bizonytalanságát egy parádés centerezés után Szalkai Kitti lőtt óriási gólt, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. Helyzetek még voltak, azonban több találat már nem született, így egy erőszakos, parázs meccsen otthon tartotta a három pontot a Tolna.


A mérkőzés itt visszanézhető. 

Reveland Zoltán (Tolna-Mözs): - A legutóbbi Astra mérkőzéshez képest most teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, ami nagyobb arányú is lehetett volna, de a számtalan létszámfölényes helyzetünket nagyon rosszul játszottuk le. Ettől függetlenül elégedett vagyok a lányokkal, mind akaratban, mind mentalitásban a maximumot nyújtották és hellyel-közzel a játék is rendben volt, de van még hová fejlődnünk.


DEAC - Csepel Utánpótlás SE 3-0 (1-0)
Debreceni Egyetemi Sportaréna
Vezette: Takács - Szűcs - Forgács

DEAC: Torma - Pócsik, Nagy A., Fülöp, Horváth V.
Csere: Kajári, Tóth A., Sovány, Krascsenics, Üveges, Gajzágó, Czégény
Vezetőedző: Quirikó Vivien

CSUSE: Forgács - Pável, Kókai, Horváth E., Laskovics
Csere: Fekete, Boda
Vezetőedző: Kincses Ernő

Gólszerzők: Horváth V. (1'), Krascsenics (21'), Sovány (39')

A cívisvárosiak nem a legjobb előjelekkel várták a találkozót, hiszen mostanra már gyakorlatilag szokássá vált, hogy nélkülöznek játékosokat. Ez nem érdekelte azonban a góllövőlistát élén álló Horváth Viktóriát, aki nem teketóriázott - már az első percben megszerezte a vezetést csapatának, annak ellenére is, hogy a Csepel egy masszívan, jól beállva védekező gárda. Ezt igazolta is Kincses Ernő csapata, hiszen az első félidőben már több gól nem is esett, igaz, ez azt is jelentette, hogy nem tudtak szépíteni a fővárosiak.
A második játékrész a vendégek balszerencséjére pontosan ugyanúgy kezdődött, mint az első - a debreceniek fiatal válogatott játékosa az első percben betalált, ám ezúttal Horváth Viki helyett a nemrégiben visszatérő Krascsenics Csilla volt a gólszerző egy szöglet után. A játék képe hasonlóan alakult, mint előtte, DEAC-helyzetek, helyenként Forgács-bravúrokkal, szórványos Csepel-akciókkal is megtűzdelve, ám kifejezetten veszélyes támadásokat nem alakítottak ki a csapatok. Sokáig úgy nézett ki, ennyiben is hagyják a találkozót, ám az utolsó előtti percben Sovány Liza megszerezte idei második találatát, ami háromgólos győzelmet eredményezett csapatának.

Quirikó Vivien (DEAC):Lélektani szempontból nagyon fontos volt, hogy már az elején megszereztük a vezetést. Megmondom őszintén, azt hittem, hogy a második gól hamarabb fog jönni. Végig kézben tartottuk a meccset, sok helyzetet kialakítottunk, a győzelmünk nem forgott veszélyben. A csepeliek hősiesen védekeztek, a kapusuk pedig remek napot fogott ki. Annak külön örülök, hogy több olyan elemet láttam a lányoktól, amit az edzéseken gyakorolni szoktunk. Egyedül a helyzetkihasználás miatt maradt bennem pici hiányérzet. Igyekeztem forgatni a csapatot, így majdnem mindenki lehetőséget kapott.

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink