Rangadót nyert a TF, nagy BAK-siker Pécsen
2021.01.19 | 20:30
Rangadót nyert a TF, nagy BAK-siker Pécsen

Az NB II Nyugati csoportjában az élmezőny csapatai közül a Haladás II nagy fordítással hozta a kötelezőt a Nagykanizsa ellen, a TF pedig a Szigetszentmiklóst győzte le, a PEAC viszont váratlan vereséget szenvedett otthon a BAK-tól. Az UTE folytatta remek szériáját, és legyőzte a Hidegkútot.

HALADÁS II – NAGYKANIZSA 4-3 (1-2)
Gól
: Papp (2), Horváth, Szakasics, ill. Szakmeiszter J. (2), Kollár

Nagy szüksége lett volna a pontokra a Nagykanizsának, és 11 perc alatt már két góllal vezettek is a vendégek, Szakmeiszter János és Kollár Péter találatával. A szünet előtt Papp Zsombor szépített, de a második félidő elején Szakmeiszter visszatette a kétgólos különbséget az eredményjelzőre. A kis Hali azonban összeszedte magát, Papp szépített, Horváth Norbert egyenlített, öt perccel a vége előtt pedig Szakasics Balázs megszerezte a győztes találatot is. A Haladás továbbra is az élen, a Nagykanizsa viszont ezúttal sem tudott kimászni a gödörből, és már kieső pozícióban van.

PEAC – BAK 4-7 (3-5)
Gól:
Bartal, Vénosz, Molnár, Kőnig, ill. Czinege, Lőrinczy (3), Kőnig (öngól), Pellei, Köntés

Alaposan meggyengült a BAK a mérkőzésre, Kulik Renátó a TF-be igazolt, Temesi Norbert az Aramisba tart, ráadásul Karacs Dániel és Nagy Tamás eltiltás miatt nem volt bevethető, így igencsak fiatal csapattal utazott Pécsre az újonc. A hazaiaktól csak Reith Renátó hiányzott, és a hatodik percben Bartal Bence révén előnybe is kerültek. A vendégek azonban gyorsan fordítottak, Czinege Norbert és Lőrinczy Soma révén, aztán viszont Vénosz Soma egyenlített. Lőrinczy újabb találata ismét előnybe hozta a BAK-ot, és bár Molnár Csongor megint egalizált, Lőrinczy 15 perc után már mesterhármasnál járt, Kőnig Bálint pedig öngólt vétett. A második félidőben nagyon nyomott a PEAC, de nem tudta feltörni a BAK-reteszt, a 31. percben pedig Pellei Bendegúz eldöntötte a találkozót. A végén még Köntés Balázs meglőtte a hetediket, Kőnig pedig szépíteni tudott, de a pontszerzésre már nem volt esély, a pécsiek így nagy esélyt szalasztottak el a dobogóra lépést illetően, és maradtak a negyedikek, míg a BAK a bravúrgyőzelmével kijött a kiesőzónából, és csak négy pontra van a felsőháztól.

UTE – Hidegkút 6-4 (2-0)
Gól:
Czerman (2), Lettner (2), Genczler (2), ill. Stankovics, Hegedűs, Rusvai, Fasang

Remek formában várta a meccset az UTE, és egyértelmű esélyes volt a sereghajtó ellen, a szünetre pedig Czerman Márk és Lettner László góljával kétgólos előnnyel ment. A második félidő elején Stankovics Huba szépített, majd Genczler Kornél tette vissza a kéttalálatos különbséget. Hegedűs Dániel még válaszolt erre, de Czerman és Genczler egy-egy újabb gólja után eldőlni látszott a meccs. Négy perccel a vége előtt Rusvai György még szépített, Lettner azonban a harmadik duplázó UTE-játékos lett, így Fasang Lőrinc találata már csak az eredmény kozmetikázására volt jó. A lilák így megtartották felsőházas helyüket, a Hidegkút pedig továbbra is csak három ponttal áll.

TF – Szigetszentmiklós 8-5 (2-1)
Gól
: Kocsi (2), Szalmás (3), Fritz, Kiss, Sóvári, ill. Reznek, Nagy (2), Sztraka, Kovács

Hosszú gólcsenddel indult a rangadó, majd a 14. percben Reznek Donát előnyhöz juttatta a vendégeket, és ezzel (holtversenyben) a góllövőlista élére állt. A szünetig azonban Kocsi Henrik és Szalmás Zoltán révén fordítani tudtak az ezen a meccsen debütáló Kulik Renátóval erősítő hazaiak. A második félidőt parádésan kezdte a tavalyi bajnok, Fritz Balázs, Kiss Gábor és Kocsi is betalált, de Nagy Roland duplájával, valamint Sztraka Kristóf góljával visszajött egyre a Szigetszentmiklós. A 36. percben Sóvári Benedek talált be, Kovács Attila válasza pedig csak a 39. percben jött, ráadásul az utolsó pillanatokban Szalmás lőtt még kettőt, így a TF 8-5-re nyert, és továbbra is tapad a Haladás II-re, míg a miklósiak a Pécs botlásának köszönhetően megtartották a harmadik helyüket.

A ELTE-Érd meccs elmaradt.

 

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink