Rangadókkal folytatódik a bajnokság
2023.03.10 | 11:07
Rangadókkal folytatódik a bajnokság

A válogatott szünet után a rájátszás második fordulója következik, ami két rangadóval indul péntek este. A Veszprém a Debrecent fogadja, míg a címvédő Haladás Berettyóújfaluba látogat.

NBI Rájátszás, 2. forduló:

Igazi rangadót játszanak Berettyóújfaluban. A két együttes egyaránt győzelemmel kezdte a rájátszást, amivel kissé megléptek a mezőnytől. Az alapszakaszban is a szezon elején találkoztak ebben a felállásban, és a Trencsényi alakulat meglepte ellenfelét és remek játékkal otthon tartotta a három pontot. A Hali számára az volt az utolsó vereség, azóta két döntetlen mellett az összes többi meccsüket megnyerték. Érdekesség, hogy a Mezei is legutóbb pont mostani ellenfele otthonában kapott ki, még december közepén, azóta egy döntetlen mellett hét győzelem. Mind a két együttes kiváló formában van, így minden adott egy jó mérkőzéshez. A vendéglátóknál teljes a keret, míg a Haladásnál Rutai sérülés miatt nem tarthat a többiekkel. A Hali egy győzelemmel nagy lépést tenne a rájátszás megnyerése felé, de Rábléknak is hasonló a célja. Izgalmas meccsre van kilátás, melyet ezúttal élő streamen követhetnek a Futsal Hungary YouTube csatornáján.

A link idekattintva is elérhető.

Matheus, az MVFC játékosa: - Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a Haladás egy rendkívül erős csapat, nem véletlen vezetik a bajnokságot, de ha sikerülni nyernünk megelőzhetnénk őket, nagyon keményen edzett a csapat egész héten, mindenki a legjobbat próbálta kihozni magából, biztos vagyok benne, hogy mind 100%-osan küzdeni fogunk. Folyamatos koncentrációra lesz szükség, hiszen ezen a mérkőzésen a legkisebb részletek dönthetnek. Hatalmas szükség lesz a szurkolóinkra ahhoz, hogy nyerni tudjunk! Bízom benne, minél többen kilátogatnak, és remek hangulatot teremtenek, Hajrá MVFC!

Ellentétes utat járt be a két csapat az első fordulóban. A Veszprém minimális vereséget szenvedett Szombathelyen, míg a DEAC hazai pályán legyőzte a Kecskemétet. Ezzel Elek Gergő fiai megelőzték a tabellán mostani riválisukat. Mivel mind a két csapat szeretne éremért játszani a rájátszás végén, így igazi hatpontos mérkőzésre kerül sor. Aki nyer, az lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Az alapszakaszban mind a két találkozó döntetlennel zárult és most is szoros eredmény várható.

Fehér Zsolt, a Veszprém mestere: - Biztos vagyok benne, hogy motiváltan térnek vissza a válogatottjaink, noha Spandler sajnos nem kapott lehetőséget az elmúlt két találkozón, s Fridrich is csak az első mérkőzésen élvezte a bizalmat. Nálunk természetesen a folytatásban is nagy szerep jut mindkét játékosnak. Vitán felüli, hogy a válogatott szereplése kiemelt fontosságú, tény azonban, hogy a különböző összetartások meglehetősen töredezetté teszik a bajnokság lebonyolítását. Elég megemlíteni, hogy a felsőház tíz fordulóját három hónap alatt rendezik meg. Sehol máshol nincs ilyen, mint amilyen a mi bajnokságunk kiírása. Hatalmas problémát jelent minden csapat számára, de ez van, tenni nem tudunk ellene, így mindig sodródunk az árral és próbálunk a lehető legjobban odafigyelni a regenerációra vagy éppen a terhelésre.
Az idei kiírásban rendre bizonyította a csapat, hogy a legjobbak ellen is képes végig meccsben lenni. Remélem, ez péntek este sem nem lesz másként. Ami biztos, hogy fegyelmezett jó védekezés nélkül nincs esélyünk a nálunk erősebb kerettel rendelkező DEAC ellen A két csapat mindig élvezetes, jó iramú, remek találkozókat vív egymás ellen. Biztos vagyok benne, hogy most sem lesz másként. Teljesen háromesélyes a meccs, mindkét csapatnak meglesznek a lehetőségei, hogy győzelemmel zárja a találkozót Jó kvalitású brigád a DEAC, amelynek több olyan meghatározó játékosa van, aki képes eldönteni egy-egy mérkőzést.
Mindenre és mindenkire figyelnünk kell majd. Gyorsan játsszák az öt a négy elleni játékot, jók a pontrúgásaik, hatékony a centerjátékuk, szóval egy erős csapat érkezik hozzánk pénteken. Hogy mi szólhat mellettünk? Egyértelműen a hazai pálya. Hazai környezetben mindenki ellen eséllyel lépünk pályára. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is nagy akarattal és elszántsággal fogunk játszani.

Szabó Ábel, a DEAC játékosa: – A veszprémi meccsről sérülés miatt lemaradtam, de a DESOK-ban már pályára léphettem decemberben. A téli összecsapáson főleg mi domináltunk, bár minden gólunkért meg kellett izzadni. Sajnos bosszantó hibák csúsztak be a játékunkba, amiket ellenfelünk könyörtelenül megbüntetett. Holnap parázs találkozóra számítok, mivel egészséges rivalizálás megy a két klub között. A veszprémi csarnokról szép emlékeink vannak, ugyanis tavaly ott szereztük meg a bajnoki bronzérmet, ebből pedig erőt meríthetünk. A műtét után lábadozó Berecz Rafael továbbra sem szerepelhet, mellette vannak olyan játékosaink, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak, ám a jelek szerint másik hiányzónk nem lesz. Örülünk annak, hogy a Kecskemét legyőzésével kezdtük a felsőházat. Fűtött minket a visszavágás vágya, hiszen a kupában pont a kecskemétiek állítottak meg minket. Végig összpontosítottunk a bajnokin, ez volt a sikerünk egyik kulcsa. Kellett ez a három pont, ugyanis nem tettünk le a dobogóról. A pauza alatt jutott idő a pihenésre is, emellett a múlt héten a Nyíregyházát vertük magabiztosan egy edzőmeccsen.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink