Rangadó az alapszakasz-győzelemért Csengerben
2023.03.05 | 14:02
Rangadó az alapszakasz-győzelemért Csengerben

Ahogy nyugaton, úgy keleten is az utolsó fordulót rendezik. A két fontos kérdés közül az egyik már eldőlt az előző körben, hogy mely csapatok küzdhetnek a bajnoki címért, és kik a kiesés ellen. Viszont a sors úgy hozta, hogy az alapszakasz győztese az utolsó meccsen dőljön el, ráadásul az első helyre esélyes két csapat egymás ellen játszik, így mondhatni döntő ütközet lesz Csengerben, ahova a Tiszaföldvár látogat. Harmadikként a Maglód végzett, és a felsőházban már csak annyi izgalom maradt, hogy a negyedik Gyöngyöst megelőzi-e a Dunakeszi. Az alsóházban egyetlen pozíció a kérdés, hogy a Szeged - Nyírség meccsen kié lesz a nyolcadik hely.

NBII Keleti csoport, 22. forduló:


CSENGER FUTSAL - TISZAFÖLDVÁR SE
19:00 Csenger, Városi Sportcsarnok
A tavasz rangadójára kerül sor Csengerben, ahol az alapszakasz-győzelem a tét. A szezon elején kevesen gondolták, hogy ez a két csapat között fog eldőlni az első hely sorsa. Főleg a vendégektől nem számított senki ilyen kiváló teljesítményre, miután újoncként vágtak neki a szezonnak. Remek formában vannak a felek, a Csenger a második körben mindössze kétszer végzett döntetlenre, a többi meccsét hozta. A Földvár mutatói sem rosszak, legutóbb novemberben kaptak ki és az elmúlt nyolc bajnokijukat egyaránt megnyerték. Ez a két csapat rúgta a legtöbb gólt a bajnokságban, így minden adott a jó mérkőzéshez. Az ősszel izgalmas meccset játszottak, ahol a hajrában a Szilágyi alakulat két gól hátrányból jött vissza és mentett pontot. Most a döntetlen ismét elegendő lenne a csengerieknek, hiszen egy pont az előnyük a tabebllán. Vagyis a Tiszaföldvár kizárólag győzelme esetén tudna az élre állni. Ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a csengeri oroszlánbarlangban idén senkinek nem sikerült pontot szereznie. A vendégek abban bíznak, hogy egyszer minden sorozat megszakad, miért ne történne meg most. Egy biztos, aki kilátogat a csarnokba, nem fogja megbánni. A hangulat és a jó meccs garantált.

 

GYULAHÁZAI FUTAL - MEAFC-MISKOLC
19:30 Gyulaháza, Sport és Szabadidő Központ
A tabella utolsó két helyezettje találkozik, ahol már nincs jelentősége a végeredménynek. A Miskolc biztosan utolsóként zár, míg a Gyulaháza 10. helyen. A Miskolc idegenben minden meccsét elveszítette, így talán az motiválhatja, hogy ezt a negatív dolgot megszakítsa. A pontszerzésük meglepetés lenne.

 

DAFC SZEGED - NYÍRSÉG SC
20:00 Domaszék, Városi Sportcsarnok
Azonos pontszámmal áll a két csapat a tabellán a 8-9. helyen, és a vendégek jobb gólkülönbségükkel előzik meg mostani riválisukat. A képlet egyszerű, ha nyernek a hazaiak, helyet cserél a két együttes, minden más esetben a nyírségiek végeznek előrébb. A rájátszásnál minden pontnak jelentősége lesz, így fontos lehet, ki tudja megszerezni a nyolcadik helyet. Ősszel idegenben is nyerni tudott a Szeged, és most is ők az esélyesebbek hazai pályán, de könnyebb dolga van a Nyírségnek, hiszen nekik elég a döntetlen is.

 

KISTARCSA FUTSAL - VS DUNAKESZI
20:30 Kistarcsa, Városi Sportcsarnok
A Dunakeszi jól hajrázott, és végül magabiztosan jutott a felsőházba. Jelenleg az ötödik helyen áll, de egy gőzelemmel még egy helyet előrébb tudnának lépni, hiszen az előttük álló Gyöngyös egy pontra van, és ők már nem lépnek pályára, hiszen az utolsó fordulóban ők a szabadnaposok. Tehát Temesiék előtt ott a lehetőség, hogy befussanak a negyedik helyre. Ehhez azt a Kistarcsát kell legyőzni, akik számára már nincs tétje, mivel mindenképpen az alsóházban folytatják, az első helyen. A hazaiak elmúlt négy meccsüket elbukták, így elkélne már egy győzelem. Legutóbb a Tiszaföldvár otthonában közel voltak a pontszerzéshez, de végül nem jött össze. Most hazai pályán megszakíthatják a rossz szériát.

 

MAGLÓDI TC - KINCSEM LOVASPARK
21:00 Monor, Városi Sportcsarnok
Ennek a találkozónak kizárólag akkor van tétje, ha a Dunakeszi kikap Kistarcsán, mert akkor egy nagyobb arányú győzelemmel előzhetne a Kincsem. Minden más esetben marad a Maglód a harmadik, míg a vendégek a hatodikok. A Kincsemnek lenne miért visszavágnia, hiszen ősszel súlyos, nagyarányú vereséget szenvedtek hazai pályán. Viszont a Maglódra is ráférne egy győzelem, mivel elmúlt öt meccsükből négyszer kikaptak, legutóbb a Nyírség vendégeként is elbuktak. Jól jönne egy önbizalom növelő győzelem a rájátszás előtt.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink