Rájátszásba jutottak - MVFC Berettyóújfalu
2008.05.04 | 00:00
Rájátszásba jutottak - MVFC Berettyóújfalu

Sorozatunk utolsó részeként a Mezei-Vill szezonját elemezzük Szitkó Róbert segítségével. A bihari gárda egyedülálló veretlenségi sorozatot tudhat magáénak, de ennyivel minden bizonnyal nem elégednek meg Berettyóújfaluban.  

- A tavalyi bronzérem után milyen elképzelésekkel vágtatok neki az idénynek?  
- A bajnokság elõtt szerettünk volna a négy közé kerülni, ami sikerült is. Most pedig szeretnénk döntõt játszani, erre az alapszakasz után meg is van minden esélyünk.  

- Jól indult a szezon. bár akadt egy-két döntetlen, de a riválisok ellen is tudtatok újat mutatni, még úgy is, ha néha nem ment a játék.  
- A szezonban voltak mérkõzéseink ahol a játékunk nagyon jól mûködött. Voltak nagyon gyenge találkozóink is, ám ezeken a összecsapásokon is sikerült veretlenek maradnunk. Ez azért önmagáért beszél, és a csapat tartását mutatja. Azt hiszem 22 veretlen mérkõzés után az ember ne legyen telhetetlen, hiszen ilyen még nem volt a magyar futsal alapszakaszát tekintve.  

- Mi eredményezhette azt, hogy a Mezei-Vill ilyen magabiztosan játszott végig és vereség nélkül zárta az alapszakaszt?  
- Talán az, hogy a mi játékunk a csapat erejében van, nem pedig az egyéni képességekben. A játékosok felismerték és elfogadták azt, hogy a pályán egymást segítve és nem egyéni érdekeket elõtérbe helyezve kell eredményeket elérniük. Amig ez mûködik, biztos vagyok benne, hogy bárki ellen felvesszük a versenyt.  

- Az elsõ hely történelmi tett a gárdától. Hogyan értékelitek ezt annak fényében, hogy a legnehezebb szakasz ezután következik? Még nincs meg a bajnoki cím, most jön a neheze, egy hiba akár végzetes is lehet.
 
- Nagyon örülünk az elsõ helynek és persze a rekordnak is, de mi nem ezért küzdöttünk egész évben. Ezért még nem adnak érmet és ezzel tisztában is vagyunk. Azon dolgozunk, hogy a rájátszásban is hasonlóan sikeresek legyünk és akkor mindenki olyan élménnyel lehet gazdagabb, amirõl talán még csak álmodni sem mert négy évvel ezelõtt. Arra viszont nagyon büszkék vagyunk, hogy nem összevásárolt csapattal sikerült eljutnunk idáig, hanem a futsalt nálunk megtanuló játékosokkal. Ebben azért nagyon nagy szerepe volt Kozma Mihálynak, aki szakértelmével segítette a munkánkat. Hogy ez mire lesz elég? Azt eldönti a rájátszás, de azt megígérhetem: nem feltartott kézzel fogunk küzdeni.  

- Az Euro Mobil Trans az ellenfelünk, akiket az elmúlt év során kétszer is legyõztetek. Hogyan látod az esélyeket?  
- Ami ránk eddig sem volt jellemzõ, az most sem lesz. Mi nem nézzük le az ellenfelet, azt tegyék meg õk. Bár nem értem, hogy lehet különbözõ csapatokról beszélni, hiszen a keretet nézve ugyanazok a játékosok játszanak a Euro Mobilnál. János munkája biztos sokat jelentett számukra, de azért mi sem ijedünk meg a hangzatos nyilatkozatoktól. Jó csapat a Gyõr, ez nem vitás, de azért amióta Szente Tomiék nem Lódiékkal állnak fel, még nem nyertek Berettyóban. Remélem ezután sem fognak.





Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink