Rájátszásba jutottak - Euro-Mobil
2008.05.01 | 00:00
Rájátszásba jutottak - Euro-Mobil

Véget ért az alapszakasz a futsal NBI-ben, hamarosan indul a rájátszás. Négyrészes sorozatot indítunk, amelyben a bejutott csapatok képviselõivel elemezzük az idény történéseit. Elsõként a negyedik helyezett, új néven, ezentúl Euro Mobil Trans Ikrényként szereplõ együttes vezetõjét, Szilágyi Andrást kérdeztük.  

- Újoncként kezdtétek az idényt, mik voltak a célkitûzések a bajnokság elõtt?  
- Az elsõ félévet úgy kezdtük el Kénoszt Ferenc irányításával, hogy megpróbálunk az ötödik-hatodik hely környékére odaférkõzni, ha lehet kis ponthátrányban a negyedik pozíciótól. Tudtuk, hogy sok jó játékossal rendelkezünk, így ez talán elérhetõnek tûnt. Láttuk, hogy teljesíthetõ a feladat, ezzel együtt megváltoztattuk a szemléletünket: mindenképpen szerettünk volna kupa és bajnoki címet szerezni.  

- Az õszi forma kicsit ingadozó volt. Olyan csapatokat is megvertetek (Gödöllõ, Csömör), akikre talán nem is számítottatok, ám egy-két fájóbb vereség is becsúszott.  
- Az õszi szereplésünk során tisztában voltunk azzal, hogy jó a keretünk, ám sokan a játékosok közül többször fejben nem voltak ott, s a rutin is hiányzott. Az igazolásokkal próbáltunk ezen javítani, így egy igazán ütõképes csapatot hoztunk össze, amely már méltó tagja az élmezõnynek.  

- Az új játékosok érkezése mellett a szakvezetõ személye is változott, s a tavasz már sokkal jobban sikerült, mint az elsõ félév.  
- Merész dolog volt két játékost kinevezni játékos-edzõnek. Ezért is döntöttünk úgy két fordulóval a vége elõtt, hogy úgymond visszaminõsítjük õket csupán játékosnak és egy igazi edzõt bízunk meg a feladattal. Idõben döntöttünk, láttuk, hogy a szakmára való koncentrálásuk a játékuk rovására ment, ez negatív irányba vitte el a csapat összteljesítményét, s így a céloktól is távolodni kezdtünk. Kis Jánost bíztuk meg a vezetõedzõi teendõkkel, aki véleményem szerint Magyarországon a legtöbbet ért a futsalhoz. A Szeged elleni meccsen már az õ munkája dominált, nagyon sok pozitívumot láttam. Megmondom õszintén, optimista vagyok a rájátszást illetõen.  

- Mennyi munkát tudtatok elvégezni eddig az új szekvezetõvel?  
- Három hete tartja nálunk az edzéseket. Sûrítettük is a gyakorlásokat, volt olyan, hogy heti négy, sõt olyan is, hogy hatszor tréningezett a keret. Úgy érzem, hogy Janinak a munkája, meg a fiúk hozzáállása eredményre fog vezetni ebben az évben.  

- A Mezei-Vill lesz az elõdöntõben az ellenfeletek. A bajnokságban kétszer is gyõzött az MVFC ellenetek. Mit vársz azokon az összecsapásokon?  
- A két vereség két különbözõ vereség volt, két különbözõ csapattal. Most egy harmadik fajta gárdával fogunk fellépni ellenük. Ismerjük õket, tudjuk a hibáikat, tudjuk, hogy mit kell játszanunk ellenük. Azt hiszem, s ebben az edzõnk is megerõsített, hogy nem kalkulálunk három mérkõzéssel, két meccs elég lesz a továbbjutásunkra. A körülmények ideáliasak lehetnek erre, hiszen jól dolgoztunk, két nappal a mérkõzés elõtt már elutazunk, s ha fejben ott lesznek a fiúk, akkor a hétfõi meccsen egy gyõzelem után hazai környezetben bebiztosíthatjuk helyünket a fináléban!




Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink