Rábl János az év játékosa
2014.06.20 | 00:00
Rábl János az év játékosa

 

Az idei bajnokság után nem volt meglepetés, hogy a Mezei-Vill támadója, Rábl János lesz az év játékosa. Soha nem látott fölénnyel nyerte meg az edzõk voksolását. A rangos elismerés mellé ráadásul nagy elõnnyel söpörte be a gólkirályi címet is, így eddigi legjobb évét tudhatja maga mögött a válogatott és a Mezei kilencese.

Futsal-Hungary: - Idén minden egyéni díjat bezsebeltél a bajnoki cím mellé! Gondoltad volna, hogy ilyen sikeres évet fogsz zárni?
Rábl János:
- Év elején nem gondoltam volna, hogy egy ilyen evünk lesz, de õsszel nagyon jól szerepeltünk és szerettük volna a kupát megnyerni, mert úgy voltunk vele, egy meccsen nagyobb esélyünk van a Gyõrt legyõzni. Utána a Veszprém ellen is megszenvedtünk és megkaptuk azt a pofont, ami szerintem kellet ahhoz, hogy utána ilyen sikert arassunk. Nagyon örülök, hogy gólkirály tudtam lenni, amiben a társaknak is nagy szerepe van, amiért nagyon halas vagyok nekik.

 FH: - Toronymagasan lettél az év játékosa. Minek köszönhetõ ez a remek szezon?
- Ez volt 4 év után az elsõ szezon, amikor rendesen megtudtam csinálni a felkészülést. Sajnos nagyon sokszor hátráltatnak sérülések, remélem, a következõ szezonban még inkább elkerülnek. A válogatottban is sokkal több nemzetközi meccset játszottunk, amivel sok tapasztalatot szereztünk.

FH: - Melyik az értékesebb számodra? A gólkirályi cím, vagy az év játékosa díj?
- Az edzõnk megkérdezte egy csapat megbeszélésen, kinek milyen motivációja van egyéni és csapat szinten. Én akkor azt mondtam, szeretnék a legjobb játékos lenni, szóval ennek kicsit jobban örülök, mint a gólkirályi címnek.

FH: - Túl lehet még szárnyalni ezt az évet?
- Klub szinten szerintem a maximumot kihoztuk magunkból, de úgy érzem, a BL-be lesz lehetõség ezt kicsit növelni. Egyéni szinten a válogatottban is lesz alkalom nagyot alkotni, szóval van lehetõség túlszárnyalni minden szinten. Remélem, a válogatottal ki tudunk jutni az EB-re vagy VB-re.

FH: - Kiderült, hogy nem kell selejtezõt játszanotok a BL-ben. Mi lehet képes szerinted az együttes a nemzetközi porondon?
- Úgy gondolom, hogy sok minden múlik a sorsoláson. Az biztos lesz egy top együttes, aki a nemzetközi szinten is az elithez tartozik, akivel nagyon nehéz lesz felvenni a lépést, a másik két csapattal valószínû ki-ki mérkõzéseket fogunk játszani. De bízom a csapatomban és remélem az elit kõrben is tudunk szerepelni. Ha minden jól megy, a csoportkört hazai környezetben játszhatjuk, ahol a szurkolóink nagyon sokat tudnak segíteni.

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink