Portugál tehetség Udvarhelyen
2008.07.31 | 00:00
Portugál tehetség Udvarhelyen

Tegnap aláírt Jorghinho
Kétéves szerzõdést kötött a Székelyudvarhely Sport klub teremlabdarúgó együttese a portugál Jorge Miguel da Costa Daviddal. A játékos a Jorginho becenévre hallgat, tehát valószínûleg nem a hosszú nevét kell majd megjegyez­nünk, hanem ezt. Molnár Miklós, az SK alelnöke lapunknak elmondta, a szakmai stáb jó játékost lát a 21 éves teremlabdarúgóban, de kellett az is, hogy a sportoló hamar beilleszkedett, megszerettette magát a többiekkel.

A Székelyudvarhely Sport Klub egy hete kezdte el a ke­mény fizikai edzéseket. Ezért ar­ra is kérte a kapitányt, hogy ne hívjon be egyetlen já­tékost sem. Napi három ed­zéssel (reggel szaladás, délben súlyo­zás, délután labdás-fi­zikai fel­ké­szülés) terheli most az SK-já­tékosokat Koz­ma Mihály tréner. Ezen a hé­ten még mindenképp nagyon kemény edzéseket ve­zet, aztán majd lassacskán jö­hetnek a technikai, taktikai fel­ké­szülések is. „Nagyon i­ra­mos találkozókra szá­mít­hatunk az UEFA-kupa-meccse­ken, ezért ne­künk azzal kell e­lõnyben len­nünk, hogy fizi­kai­lag nem le­szünk gyengék. Úgy terveztem ezt a fel­ké­szü­lést, hogy a ta­nít­ványaim kapják meg a kellõ terhelést".

Kozmának fejtörést okoz az is, hogy a magyar válogatott au­gusztus 8-tól egy iráni nemzetközi tornára hivatalos. Ezt legszívesebben le­mon­daná, azaz már meg is tette: „Tol­mácsoltam az MLSz felé azt a kérésemet, hogy ha lehet, ne utazzunk el. Ez most nem csak tõlünk függ, mert az iráni szö­vetség állja a teljes költségünket. A repülõjegyeket már el is küldték. Ha a mi szövetségünk úgy dönt, hogy dip­lomáciai szempontból nem lenne fair visszamondani, akkor nem te­hetünk mást, ott leszünk".

A kérdésben a napokban dönt az MLSZ. A menetrendet tekintve, a­mennyiben elutazik a magyar válogatott a tornára, úgy az itthon maradottak barátságos meccset játszanak Gyer­gyó­szent­miklóssal, Csíkszere­dá­val vagy Sepsiszent­györ­g­­gyel. Ha pedig itthon lesz a nem­zeti csapat, akkor termé­szetesen a válogatottak is pá­lyára lépnek. Kozma elmondta, mindenképp az augusztus 18-20. közt sorra kerülõ II. Szent István Kupán kell elérnie a gárdának egy megfelelõ formaszintet. 
 

Nem utaznak a románok
Lemondta a líbiai vendégsze­replését a román teremlabdarúgó-válogatott. Jakab Zoltán gárdája azért nem utazik el a világbajnokságra készülõ nemzeti csapathoz, mert né­hány hónappal ezelõtt Izrael­ben vendégszerepeltek. A líbiaiak pedig nem engedik be azon személyeket, akik útleve­lé­ben szerepel az izraeli ha­tár­átlépõ pecsétje.
„Három hónappal ezelõtt cse­rélte ki az egész keret az út­levelét, mert akkor az iz­rae­liek nem engedtek volna be. Most erre kevés lett volna az idõ, így inkább úgy döntöt­tünk, hogy nem utazunk el az afrikai or­szágba. Az egy má­sik dolog, hogy szakmailag sem lett volna a legjobb ez a meccs, ugyanis a játékosok zö­me még mindig szabadságon van, el sem kezdte a fel­készülést" - mondta la­punk­­nak Jakab Zoltán, a román futsal-válogatott szövetségi ka­pi­tánya.

Forrás: Udvarhelyi Híradó


Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink