Portugál lecke vetett véget a mítosznak
2008.10.15 | 00:00
Portugál lecke vetett véget a mítosznak

2006. június 4. - utoljára ekkor kapott ki hazai környezetben a Székelyudvarhely SK. Ekkor a Dé­vai CIP egyenlítette ki a két nyert mérkõzésig tar­tó döntõ állását, 2-1-re múlva felül a Tóth Károly által felké­szített együttest.

A tavalyi idényben nem ismerte a vereség ízét saját közönsége elõtt a bajnokcsapat. Tegnap este megdõlt egy rekord. Egy év, négy hónap kellett, hogy két vállra fektessék az udvarhelyi fiúkat. A teremlabdarúgó 1. Liga ötödik játéknapján két portugál idegenlégiós hatszor vette be a kaput.

Az elõjelek nem az SK-nak kedveztek, összesen hat me­zõnyjátékost tudott nevezni a tréner a meccsre, a többiek sérülés és eltiltás miatt a le­látóról nézték az összecsapást. A 8. percben Nuno Miguel lopta el Jorghinhótól a játék­szert, majd értékesítette ez. Az SK-sokat ez nem lepte meg, a szünetig Gyurcsányi egyenlített, majd Tóth a vezetést is megszerezte. A játékrészt a kapusok parádéi jellemezték, ahol a vásárhelyiek portugál hálóõrének akadt több dolga, igaz, Balázs is magabiztosan hárította a labdákat. A szünet után viszont maga a pokol következett. A hazaiak fáradtak, a vendégek pedig kihasználták ezt, sokkal pörgõ­seb­ben, sokkal nagyobb odaadással vágtak neki a játéknak. En­nek eredménye nagyon hamar megmutatkozott, Nuno Miguel és Paulo Faria 13 perc alatt ötször voltak eredményesek. Semmi nem jött össze a Sport Klubnak, lehetett az ordító helyzet vagy távoli lövés, esetleg szabadrúgás, rendre elakadtak a védõfalban, vagy éppen a kapus védett. A 36. percben pedig az a csúfság is megesett az arany­érmesekkel, hogy a hálóõrtõl kaptak gólt.

Carlos Ferreira a saját fél­körébõl indult el, áthámozta magát az egész mezõ­nyön, és a közben beállt Péter mellett elgurította, beállítva a vég­ered­ményt is, amit még leírni is borzasztó: Szé­kely­ud­var­hely-Marosvásárhely 2-7. Nagyon vissza kellene la­pozni, hogy ilyen mértékû ve­re­séget találjunk hazai kör­nyezetben. Ez a hullámvölgy pedig nem sejtet jót, hiszen a galaci vereség után sorrendben már a második. Negatív mindenképp. Még akkor is, ha ez még csak az alapszakasz. Ráadásul a nyakunkon az Elite kör is.

Teremlabdarúgó
1. Liga, 5. forduló:
Székelyudvarhely SK- Marosvá­sárhelyi City`Us 2-7 (2-1)
Helyszín: sportcsarnok, 1000 nézõ.
SK: Balázs - Tóth, Mihály, Nicusan, Gyurcsányi (játszott még: Péter - Szabó, Jorghinho)
Vásárhely: C. Ferreira - Miguel, Co­elho, Faria, P. Ferreira (játszottak még: Adrian, Kacsó, Munteanu, Hu­go)
Gól: Gyurcsányi (13.), Tóth (17.), illetve Miguel (8., 21., 33.), Faria (22., 27., 28.), C. Ferreira (36.)

Mestermérleg
ARTUR MELO, CITY"US
Fontos ez a gyõzelem, de feltét­lenül a bajnokság miatt, mert hosszú még az alapszakasz. Elsõ­sor­ban számomra volt fontos, hogy megdöntsem az udvarhelyi verhetetlenség mítoszát. Ugyan­akkor tudom, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, ki­csit sajnálom az udvarhelyi fiúkat, mert nagyon küzdöttek, és nagyon akartak. Remélem, kilábalnak ebbõl a sérülési sorozatból, és legkö­ze­lebb egyenrangú ellenfélként harcolhatunk egymás ellen.


Kozma Mihály, SK
Egyszer minden sorozat megszakad, azt azért nem gondoltam vol­na, hogy ma következik be, mert egy csodálatos elsõ félidõt produkáltunk, lelkesen és fegyelme­zet­ten játsztunk. A második félidõben is sokat tettünk a gyõ­ze­lemért, de mi nem rugdostuk be a helyzeteinket. A támadásban el­passzolt labdáinkat, hibáinkat ki­használva lekontráztak bennünket, gyakorlatilag így vertek meg, kül­ö­nösebb helyzetek nélkül. Nincs ekkora különbség a két csapat között, ezúttal nekik volt több türelmük a játékhoz. Nekünk több helyzetünk volt, de õk többet rúgtak be, s ebbõl jól meg tudtak élni.

Futsal 1. Liga, 5. forduló, Keleti csoport:
Sepsiszentgyörgy-Design Brassó 1-1
Concordia Chiajna-Municipal Focsani 6-0
Galaci United-Piatra Neamþ 3-3
Székelyudvarhely SK-City"us 2-7

Józsa Csongor, Szász Csaba

Forrás: www.uh.ro


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink