Pontot lopott a Cső a Fradi otthonából
2014.02.02 | 00:00
Pontot lopott a Cső a Fradi otthonából

Nyugat

KELEN SC - AC VILLÁM GEOBUSZ.HU 9-1 (6-0)

Tizenegy perc alatt minden fontos kérdést lerendezett a Kelen, addigra már 5-0 volt az állás, a szünetre pedig már hat volt a Kelen elõnye. A második félidõ elején szépítettek ugyan a vendégek, de ezt is három újabb hazai gól követte, végül 9-1-re nyertek a zöldek. Elõrébb lépett a Kelen, a Törökbálintot megelõzve már kilencedikek, míg a Villám továbbra is pont nélkül áll, de most tíz lõtt gól alatt tudták tartani ellenfelüket, ami már részsiker.

FERENCVÁROS - CSÕ-MONTAGE BFC-ÚJBUDA 4-4 (3-3)
Úgy kezdte a meccset a Ferencváros, ahogy az a nagy könyvben meg van írva: a 6. perc elején, már 3-0 volt a javukra. Elõször Pál Máté rúgott élményszámba menõ gólt, amikor a saját kilencesérõl a kint álló kapus felett gyönyörû mozdulattal ívelte át a labdát. Egy perc múlva Balán, majd újabb minutum elteltével Molnári is feliratkozott a góllövõk közé. Ekkor többen azt hitték, hogy lefutott a meccs, ám õk tévedtek. A szituáció kísértetiesen hasonlított a Ferencváros Külker, illetve a hétfõi, Zalaegerszeg elleni meccsére, amikor nagyobb elõnyhöz jutott a listavezetõ, ám valami okból kifolyólag az ellenfél felzárkózott.  Ami az aktuális meccset illeti: a Csõ fiataljai egy pillanatig sem adták fel és 13 perc alatt ledolgozták a hátrányukat, a szünetre 3-3-as állásnál vonultak a csapatok Dobos duplájának és Klacsák góljának köszönhetõen. Dobos Dávid egyébként remek formában van mostanában, zsinórban harmadik meccsén köszönt be kétszer is az ellenfélnek.
Az FTC hatalmas elánnal esett neki a Csõ-Montage-nak a második játékrész elején, többször kényszerhelyzetbe hozva az ellenfelet azzal, hogy letámadták õket már a saját félpályájukon. Egy lepattanó labdából Pál Máté pedig megszerezte második találatát is. Sokkal zártabban és szervezettebben védekezett ekkor már a Fradi, mint tette azt az elsõ félidõben. Ennek megfelelõen kevesebb kontrát tudtak vezetni a vendégek, akik egyértelmûen meg akarták nyerni a meccset. A 37.-ik percig úgy tûnt, hogy nem hogy három, de egy pontot sem tudnak elvinni a Kõér utcából. Ekkor azonban elég volt egy apró figyelmetlenség és ismét döntetlen állt az eredményjelzõn, Sebestyén egyenlített. A hazaiaknak ezek után is volt esélyük a gyõzelem megszerzésére, de a végjátékba rendszeresen hiba csúszott. Az összkép alapján elmondható, hogy reális a döntetlen, az elszalasztott két pontot azonban a vendégek érzik meg jobban, hiszen nagyon kell kapaszkodniuk, hogy a hátralévõ négy fordulóban odaérjenek a dobogóra.



TÖRÖKBÁLINTI FSE - FEHÉRVÁR FUTSAL 7-10 (2-6)
Gólgazdag találkozót játszottak a felek, tizenhét gólt láthattak a kilátogató érdeklõdõk! A Törökbálint indította góllal a mérkõzést, de a Fehérvár hamar fordítani tudott, tíz perc alatt négy találattal gyorsan elhúztak és a szünetre már 6-2-es elõnnyel mentek. A második félidõ is hazai góllal indult, és alapvetõen ez a játékrész már sokkal kiegyenlítettebb volt. Akár 5-8 is lehetett volna a vége, de az utolsó két perc még négy gólt hozott, egyenlõ elosztásban, így 7-10-zel zártak a felek. Bár õsszel is nyert a Fehérvár, de akkor nem volt egyértelmû, hogy õk az erõsebb csapat, most azonban igen. Megérdemelten nyert a Fehérvár, és igyekszik még feljebb zárkózni a tabellán. Mivel élcsapatokkal találkozik még, érdekes lesz, hogy hogyan szólnak bele a bajnokság alakulásába megerõsödött csapatukkal. A Törökbálint közben a Kelen gyõzelme miatt egy helyet rontott a tabellán.

KÜLKER SC-DUPONT - KORMÁNYÕR SE 10-5 (2-3)
Továbbra sem bõvelkedik játékosban a Külker az eltiltások óta, most is csak hat mezõnnyel álltak ki. Ennek tudatában nem meglepõ, hogy az egyik félidõt elbukták, az már sokkal inkább, hogy ez a játékrész az elsõ volt, a szünetre 3-2-es elõnnyel ment a Kormányõr. A második félidõben aztán tarolt a Külker, a négygólos Molnár Péter vezetésével 10-5-re tudtak nyerni. A Kormányõr az NBII-ben már megtanulta, hogyan kell megszerezni a vezetést (nem ez volt az elsõ ilyen alkalom), de megtartani egyelõre nem nagyon sikerül nekik azt. A Külker gyõzelme ellenére is maradt az ötödik, de egy pontra feljöttek a Csõ-Montage mögé.

ASTERIX SC ÉRD  - BME DOCLER AKADÉMIA II. 9-5 (2-1)
A forduló másik rangadóját Érden rendezték, ahol a BME vendégeskedett. Intenzíven kezdték az egyetemisták a találkozót és Weimann tökéletes labdaátvétele, valamint a kapus lefektetése után meg is szerezhették volna a vezetést, a fiatal játékos azonban öt méterrõl az üres kapu mellé gurított. A másik oldalon is volt rontott ziccer, méghozzá Kósa révén, ám javítani tudtak mindketten, az õ góljaikkal állt 1-1 a kijelzõn kilenc perc után. Kiegyenlített játékot hozott a félidõ hátralévõ része, mindkét fél megszerezhette volna a vezetést, ez végül Simonnak jött össze, aki nagyon okosan gurított a kilépõ Unger mellett a kapuba, így pedig 2-1-gyel pihenhettek a felek.
A második játékrészt már az Asterix kezdte jobban, gyakorlatilag nyolc perc alatt eldöntötték a három pont sorsát, Patkó duplája és Eke gólja révén 5-1-re vezettek. Ekkor pedig még hátravolt a találkozóból nyolc gól, de akik látták a mérkõzést tudják, hogy jóval több is lehetett volna. Elõször Turnai találta el úgy a kaput, hogy annak minden részéhez hozzáért a labda, de a gólvonalon nem haladt át. Az öt a négybe kijövõ BME gólokat tudott ugyan lõni, de a négy a négy elleni játékban az Asterix ellenfele fölé kerekedett ezen az estén, és ha nem csak egy egész pályás üres kapus lövés talál a hálóba, még nagyobb is lehetett volna a különbség. Nagyon fontos három pontot szereztek a hazaiak, amivel megelõzték a Csõt, és pontszámban beérték a harmadik BME-t, ám innentõl már könnyû meccsük nem lesz. Nem a péntek volt a MAFC napja az egyes csapat után a kettes is kikapott (csak az Érd verte õket oda-vissza), de második helyüket megtartották, kezükben maradt a sorsuk, ha a Külkertõl és Fehérvárról is három pontot hoznak el, nem kerülhetnek bajba.

KÖZÉP

PAFC - UTE 1-3 (0-1)
Sokáig nem hozott gólt az alsóházi rangadó, a szép számban megjelenõ hazaiak és a mindössze hat mezõnnyel érkezõ vendégek 13 percig nem tudtak a kapuba találni, akkor az Újpestnek sikerült. A második félidõ sem volt túl gólgazdag, de négy perc elteltével növelték elõnyüket a vendégek, két perccel a vége elõtt pedig eldöntötték a találkozót. A Piliscsabának már csak a szépítésre futotta erejébõl az utolsó elõtti percben. A tabellán csak egy hely, de most már 9 pont választja el a két csapatot, az utolsó hármasnak így már nehéz lesz befogni az elõttük állókat.

ROMHÁNY SE - DUNATOURS VÁC FUTSAL SE 3- 5 (2-3)
A forduló rangadóján a Vác Kartalra látogatott. Sokáig nem bírtak egymással a felek, negyedóra is eltelt, mire gólt láthattak a nézõk, az utolsó öt perc azonban öt gólt hozott, 2-3-as felosztásban.
A második félidõ elsõ tíz perce a Vácé volt, Hirt és Vén is kettõre tudta növelni saját góljainak számát, a vendégek elõnye pedig három lett. A Romhány csak az utolsó elõtti percben tudott szépíteni, így megint nem sikerült rangadót nyerniük. A Vác számára nagyon fontos volt ez a három pont, és hétfõig a második helyre léptek fel, míg a Romhány visszacsúszott az ötödik pozícióba.

ÚJPESTI FC-220 VOLT - ELTE-BEAC 5- 5 (1-3)
A tabellán elfoglalt helyezés alapján egyértelmûen a vendégek voltak az esélyesek, de ahogy a beharangozóban jeleztük, a megerõsödõ Újpestet nem vehették félvállról. Jól indították az egyetemisták a mérkõzést, a tizenhetedik percig csak egy gól volt az elõnyük (még a 8.-ban talált be Simon), de akkor hatvan másodperc alatt két gólt is lõttek, a szünet elõtt pedig csak szépíteni tudtak a lilák. A második játékrész elején azonban öt perc alatt három gólt lõve megfordították a találkozót, és félóra elteltével 4-3-ra vezettek a hazaiak. Nem ez volt azonban az utolsó fordulat a mérkõzésen, amint túl voltunk az elsõ félórán három perc alatt kétszer is beköszönt az ELTE, a rutinos Eõri János vezette egyetemisták visszaszerezték a vezetést. Rendületlenül támadott az Újpest azért, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsa, és ez a 39. percben sikerült is nekik. A hátralévõ idõben gólig nem, csak egy piros lapig jutottak a vendégek, és nagyon fontos két pontot hagytak Újpesten, ennek ellenére megelõzték a tabellán a vereséget szenvedõ Romhányt.

DECATHLON TOLNA-MÖZS - DREAM TEAM FUTSAL 4-2
Továbbra is tartjuk, hogy kiszámíthatatlan a Tolna, hiszen az elmúlt hetekben mutatott produkciója alapján sokkal simább mérkõzésre számíthattak a Dream Team vendégül látása alkalmával. A vendégek már a második percben megszerezték a vezetést, és aztán igyekeztek azt szervezett védekezéssel megõrizni. Nem sikerült, két gyors góllal fordítani tudott a hazai csapat, és a félidõ végére 3-1-es elõnybe kerültek. Gondolhattuk volna, hogy a második játékrészben majd beindítják a rakétákat, ehelyett tizenhét percig nem láthattunk gólt, akkor is a vendégek szépítettek, megteremtve maguknak az esélyt egy esetleges pontszerzésre, ám a Tolna Kneller révén gyorsan eldöntötte a találkozót. 4-2-re nyert és továbbra is a hatodik a Tolna, míg a Dream Team elõtt le a kalappal, hogy a nagy út ellenére is tisztes eredményt produkáltak, de maradtak az utolsó elõtti helyen.

GARVITTAX-DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL 3-9 (2-4)
A listavezetõ látogatott a sereghajtóhoz és a vendégek öt perc alatt kétgólos elõnnyel jelezték, hogy nem akarják túl sokáig húzni a mérkõzés eldöntését. Ennek ellenére a Garvittax négy perc alatt egyenlíteni tudott. A Dunakeszi azonban nem dõlt a kardjába ennek láttán, gyorsan visszaszerezte, és a szünetig újra kétgólosra növelte elõnyét. A második félidõt pedig újabb négy lõtt góljukkal egyoldalúvá tették, még szépíteni tudott ugyan a Nagymaros, de erre is volt egy utolsó válasza a Kinizsinek és végül simán, 9-3-ra nyertek. Mindkét csapat megtartotta pozícióját a tabellán.

Kelet

MVFC BERETTYÓÚJFALU - SZTE EHÖK SE 2-1 (1-1)

Úgy utazott Berettyóújfalura a Szeged, hogy tudta, utolsó szalmaszálai közül az egyik lehetõség lesz ez, hogy ponto(ka)t szerezzenek. Nem volt túl gólgazdag a mérkõzés, negyedóra is eltelt, mire a hazaiak Kapusi révén megszerezték a vezetést. Erre hamar érkezett az SZTE válasza, Kozma volt eredményes a 18. percben. A második játékrész alulmúlta gólszámban az elsõt, és bár a Szeged be tudott találni, de rossz kapuba tette. Veress öngólja megpecsételte a sorsukat, a mérkõzés szempontjából mindenképp, a bajnokságra nézve még van matematikai esélyük feljebb lépni, gyakorlatilag azonban már nehéz lesz. A Berettyó pontszámban beérte a Gyöngyöst a tabellán.

Kántor Barnabás



Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink