Pihenőnapi nyilatkozatok
2008.09.12 | 00:00
Pihenőnapi nyilatkozatok

Marino Pusic, az FC Blok edzõje az MVFC elleni mérkõzésrõl:
- Nagyon izgalmas meccs volt, fõleg az utolsó öt perc, amikor az ellenfelünk vészkapussal játszott. Azt hiszem az egész meccset nézve mi játszottunk jobban. Nagyobb lehetõségeink voltak a gólszerzésre, többször eldönthettük volna a meccset. Az elején nem voltunk elég pontosak a kapu elõtt. De jól játszottunk, elégedett vagyok csapatom teljesítményével. Szerettük volna távol tartani ellenfelünket a kaputól, ami többé-kevésbé sikerült is, így nagyon örülök. Boldogok vagyunk, hogy még harcban lehetünk, és döntõ mérkõzést játszhatunk a továbbjutásért. Nagy dolog ez, mert ez az elsõ évünk a nemzetközi színtéren. Nemcsak tanulni jöttünk ide, hanem fejlõdni is szeretnénk. Tovább akarunk jutni, aminek eléréséhez látok esélyt. A zágrábiak remek együttest alkotnak, ezt láthattuk az eddigi mérkõzéseiken is, ám azt hiszem, mi is bemutattuk, hogy tudunk jól játszani. Elemezni fogjuk az eddig történteket, a Nacional eddigi mérkõzéseit a fókuszba helyezve. A meccs kulcsa az egyéniségek játéka és a napi forma lesz.

Lovas Norbert MVFC:
- Jobban játszottunk, mint az elsõ meccsen. Megvoltak a helyzeteink, az utolsó percekben is. Szoros vereség lett a vége, aminek senki sem örülhet igazán. A Shakhtar ellen meg kell mutatni, hogy tudunk mi focizni. A válogatottban is hasonló mérkõzéseket játszottunk, az iram és a játékszituációk is hasonlóak voltak. Egy-két érintõben kell játszani, hogy ha valamit el szeretnénk érni.

Moga Lorant:
- Egy nehéz mérkõzésen vagyunk túl. Megpróbáltam minél többet kihozni magamból. Akaratban sokkal jobbak voltunk, fegyelmezettebben játszottunk, besegítettünk egymásnak. Ebben a délelõtti videózás és az elbeszélgetés is sokat segített. Ugyanígy kell játszanunk a Shakhtar ellen is. Reméljük elérhetünk így egy szoros eredményt, akár gyõzhetünk is.

Szitkó Róbert:
- Sokkal másabb mentalitásban álltunk neki a mérkõzésnek. Elhittük azt, hogy tudunk futballozni, hogy nem kell megijedni a másik csapattól. Nagy erõfeszítésre késztettük a holland csapatot, s benne volt a döntetlen, vagy akár a gyõzelem lehetõsége is a meccsben. Hasonló számú helyzetet dolgoztunk ki, ám nekik jobban ment azok kihasználása. A mai teljesítményre sokkal büszkébbek lehetünk. Remélem, így folytatjuk tovább, s akkor megnehezíthetjük a Shakhtar dolgát. Õk az esélyesek, de mindent megteszünk azért, hogy szorossá tegyük azt a mérkõzést. Egy magyar Szuperkupa mérkõzéssel a hátunk mögött érkeztünk ide. A horvátok ellen aztán tapasztalhattuk, hogy a magyar bajnokság színvonala kevés a nemzetközi szinthez. Egy meccs után megértettük, hogy mi is a probléma, más felfogásban játszottunk.

Victor Cosmin Togoi:
- Jól érzem magam a Mezei-Villben, mindenki rendes. Jó csapatba kerültem, a magyar bajnokhoz. Azt szeretném, ha én is tudnám segíteni õket további sikerek elérésében. Eddig keveset játszottam, a csapat nem mozgott rosszul, ám még tanulnia kell. Két mérkõzésen vagyunk túl, szereztünk tapasztalatokat, és a Shakhtar ellen még jobban fog menni az eddigiekhez képest.

Tóth Károly, a nõi válogatott kapitánya:
- A Mezei-Vill eddigi mérkõzései közül azt vártam, hogy az egyiket gyõzelemmel fejezik be. A holland csapat ellen számítottam arra, hogy megszerzik a három pontot. A zágrábi csapat most még jobb, mint a magyar bajnok. Örülök, hogy élõben láthattam az elsõ két nap eseményeit, ragyogó meccsek voltak. Ismét szembesülhettünk azzal, hogy a nemzetközi futsalmezõny mennyivel másabb, mint a hazai. Megmutatkozott ez a játékvezetésben és a játék sebességében. Szép megoldásokat láthattunk, az MVFC-bõl a kapusteljesítményt és a védekezést tudnám kiemelni. A támadójátékban sok a hiba. Az ukránok lesznek a csoportelsõk, és ha a hollandoknak lesz egy kis szerencséjük, akkor akár õk is ünnepelhetnek pénteken. A papírforma a zágrábi továbbjutást ígéri, ám az FC Blokot nem szabad leírni. A rendezéshez gratulálok a szervezõknek, remekül végezték a dolgukat.

Trencsényi János:
- Láthattuk, hogy az ukránok ellen a horvát bajnok milyen szoros meccset játszott, így talán azt mondhatom, hogy a hollandok valamivel gyengébbek, mint a Zágráb. Az elsõ meccsen kicsit megilletõdöttek voltunk, de kezdünk belerázódni a nemzetközi színvonalba, talán kezdünk felzárkózni hozzá. A második mérkõzésen már jobb iramban szorosabb meccset is játszottunk. Bízom abban, hogy még jobb formában, még jobb mérkõzést játszhatunk a Shakhtarral, ami egy szoros találkozóra elég lehet. Szeretnénk méltóképpen búcsúzni a kupától, ha már a továbbjutási esélyeink elszálltak.


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink