Péntek este rangadóval indul az NBI!
2021.08.12 | 18:32
Péntek este rangadóval indul az NBI!

Ha nehezen is, de összeállt végül a férfiaknál az élvonal mezőnye. Mint nem rég kiderült, a Ferencváros megszűnésével megüresedett egy hely az első osztályban és az idő rövidsége miatt kérdéses volt, hogy sikerül-e feltölteni a helyüket. Mint utóbb kiderült, az Aramis készülhet az élvonalra, megmenekülve a kieséstől. Mivel csak a hét elején vált véglegessé az indulásuk, az ő első fordulós meccsük halasztásra került, hogy fel tudjanak készülni az új követelményekre, így a TF elleni összecsapásuk nem kerül pénteken megrendezésre. A nyitómérkőzés viszont nem akármilyen rangadóval indul, hiszen „szuperkupa” összecsapásnak is tekinthető.

 

VESZPRÉM FUTSAL – HALADÁS VSE
18:30 Veszprém, Március 15 sportcsarnok

Nem is indulhatna komolyabb mérkőzéssel a szezon, mint a kupagyőztes és a bajnok összecsapásával. Mind a két csapat fennállása legnagyobb sikerét érte el az előző szezonban. A Veszprém megszerezte első igazi trófeáját, miután megnyerte a magyar kupát, míg a Hali első magyar bajnoki címét szerezte. Mind a két oldal szeretné megismételni ezt a teljesítményt, így a nyáron egyikük sem tétlenkedett, mikor a keret erősítéséről volt szó.

A vendéglátók két brazil játékost is igazoltak, közülük kiemelkedik Serginho, aki nemzetközi szinten is jegyzett játékos, míg a másik dél-amerikai egy fiatal tehetség, aki leginkább centerként bevethető. Velük nagyon erősödik a Veszprém, főleg, hogy olyan távozójuk nem nagyon volt, aki meghatározó lett volna az együttesben, egyedül Sásdi említhető. Ami gondot okozhat Fehér mesternek, az Komáromi pótlása, aki komoly sérülése után lábadozik, és legkorábban tavaszra épülhet fel.

A Halinál kicsit nagyobb volt a játékosmozgás, Horváth Péter csapatkapitány távozott, illetve Vidák sem a keret tagja már,  de helyettük több érkező is van. Nyírgyulajtól a remek tavaszt produkáló Luiggi, míg a TF fiatal tehetsége Szalmás is Szombathelyen folytatja. Az őszi szezont sérülés miatt kihagyó Simic helyére pedig még egy brazil védő érkezett, akit fél évre szerződtettek.

Mind a két együttes felkészülése jól sikerült, magabiztosan hozták a mérkőzéseket, és úgy tűnik, készen állnak a rajtra. Arra a rajtra, ami mindenkinek fontos. Ez a vendégekre hatványozottan igaz, hiszen nem csak egy rangadóról van szó, hanem a jövő héten a bajnokok ligájában szerepelnek, így ez lesz a főpróba. Egyelőre nem tudni melyik csapat milyen formában van, de az esélyek mindenképpen a bajnoki címvédő mellett szólnak. Igaz biztosra nem mehetnek, mert tavasszal is meglepte őket a Veszprém, ráadásul Dróth műtétje után még biztosan nem játszik. Várhatóan sokan kilátogatnak a veszprémi sportcsarnokba, ahol a hazai drukkerek remek hangulatot tudnak varázsolni, ami belehajthatja csapatukat egy jó eredménybe. Jó meccsre van kilátás!

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink