Otthon ünnepelhet Udvarhely
2008.04.08 | 00:00
Otthon ünnepelhet Udvarhely

Több pontot, mint gólt hozott a hazai teremlabdarúgó-bajnokság utolsó fordulójának Piatra Neamþ-i találkozója (SK-Moldocor 2-0). A begyûjtött újabb három pontnak köszönhetõen, az elmaradt mérkõzések eredményétõl függetlenül Székelyudvarhely SK gyakorlatilag már megnyerte az alapszakaszt.

Akad lehetõség ünneplésre is, a kék-sárgák szerdán este játsszák a 21. fordulóból elnapolt mérkõzést, melynek keretében a Galaci United együttesét látják vendégül.

Egy híján húsz
Tizenkilenc mérkõzés, u­gyanannyi gyõzelem, 760 perc a pályán, 122 rúgott és mind­össze 23 kapott gól, 56 bajnoki pont és az alapszakasz elsõ he­lye. A Déván becsúszott szépséghiba óta (0-3 a címvédõvel) a Székelyudvarhely SK csapata megállíthatatlan. Ha a Román Kupa nyolcaddöntõjében elért City"us elleni gyõzelmet (11-3) is figyelembe vesszük, akkor elmondhatjuk: Kozma Mihály tanítványai zsinórban a 19. gyõzelmüket könyvelhették el a Piatra Neamþ-on lejátszott szombati bajnokin. Ezzel a címvédõ CIP és kihívója között 7 pontra nõtt a különbség, ami Déva számára már behozha­tat­lan, így az elmaradt mér­kõ­zések eredményétõl függet­lenül az udvarhelyi együttes már megnyerte a 2007-2008-as idény alapszakaszát.

Rossz elõjelek
Kedvezõtlen elõjelekkel vár­ta csapatunk a szombati megmérettetést. Fáradtan, tarta­lékosan és sérülten utazott a ke­ret Piatra Neamþ-ra. Balázs Zoltán mellett Tóth Sza­bolcs is sérüléssel küszködött, de Gyur­csányinak is hasonló gond­jai voltak, ezért Kozma Mi­hály úgy döntött, hogy pi­henteti játékosát. De a többiek sem voltak éppen fittek. A legtöbben vb-selejtezõt játszottak pár nappal korábban, a magyar válogatott játékosok például csak csütörtök éjjel ér­tek vissza Udvarhelyre. Nem adott okot túlzott ujjongásra az ellenfél kiléte sem, hiszen a bajnoki idény egyik meglepe­téscsapatához utaztak a mie­ink. „Nemigen értettük, mi­ként lehet a Piatra Neamþ ilyen elõkelõ helyen a bajnoki táb­lázaton - magyarázta a talál­kozó után Kozma Mihály. - Hát most már tudjuk: teljesen meg­­ér­demelten".

Kispórolt gyõzelem
Az SK nyilvánvalóan nem vállalhatta kockázat nélkül a „mindent bele" megközelítési módot, ezért a taktika egysze­rû volt. Tartani a labdát, amíg csak lehet, és természetesen azonnal, villámgyorsan lecsapni a kínálkozó lehetõségekre. A 10. percben meg is lett ennek az eredménye: Lódi passzolt Madarásznak, a visszakapott labdát hatalmas erõvel vágta a jobb felsõ sarokra. (0-1) Ezzel máris udvarhelyi úticélt kapott a három pont, de az eredmény még nem volt bebiztosítva. Sõt igencsak jól jött Tarcsafalvi egy-két bravúrja, hogy az udvarhelyi elõnnyel menjenek pihenõre a csapatok. A má­so­dik játékrészben meglehe­tõ­sen hamar sikerült megdup­lázni az elõnyt, a 23. percben Igor a jól bevált szokása sze­rint elfutott a jobb oldalon, s szinte az alapvonalról érkezett beadását Madarász juttatta a hálóba. Futsalban a két gól elõny nehezen nevezhetõ meg­nyugtatónak, mégis az SK megpróbált „ráülni" az eredményre, igaz, ebben az is segí­tett, hogy a házigazdák nem igazán kerültek helyzetbe, talán tisztelték a mieinket, mert kapusukat is „elfelejtették" lehozni. A kék-sárgák mondhatni taktikus, de jó színvonalú mérkõzésen, végül kispórolták a gyõzelmet.

Minden jó, ha a vége jó
A Székelyudvarhely SK elõ­nye e pillanatban hét pont kö­ve­tõjével, a Déva CIP-pel szemben. A címvédõnek két elma­radt mérkõzése van, tehát az elõny behozhatatlan. Csa­pa­tunk tehát elérte elsõ kitûzött célját, elsõ helyrõl várja a folytatást, ami annyit jelent, hogy a rájátszásban minden leendõ ellenfelét idehaza fogadhatja elsõként. Addig azonban kissé ki lehet engedni a gõzt, sõt, ünneplésre is van alkalom. A 21. fordulóból elmaradt, a Ga­laci United elleni mérkõzést áp­rilis 9-én, szerdán 18.30-kor játsszák a városi sport­csar­nok­ban, kitûnõ lehetõség játékosnak és szurkolónak, hogy kö­zösen ünnepelhesse az alapszakaszban elért elsõ helyet. A gyõzelem pedig már csak hab lenne a tortán.

Piatra Neamþ-SK 0-2 (0-1)Gólszerzõk: Lódi (10.) és Madarász (23.)
Kozma Mihály:
Egy nagyon szervezetten játszó, jó csapatot gyõztünk le. Igen értékesnek tartom a gyõzelmet, gratulálok a srácoknak az alapszakaszban elért elsõ helyezéshez, és természetesen ahhoz is, hogy immár 19 mér­kõzés óta veretlenek, mi több, száz százalékosak vagyunk. Ez azonban nem ok, hogy az alapszakasz utolsó mérkõzését ne vegyük komolyan, a lehetõ legerõsebb felállásban küldöm majd a csapatot a pályára.

Alapszakasz 22. (utolsó) forduló:
Piatra Neamþ- Székelyudvarhely SK 0-2
Temesvár-Craiova 1-2
Dévai Quasar-Mv. City"us 3-5
ma játsszák:
Galac-Csíkszereda
Resicabánya-Dévai CIP
Kolozsvár-Konstanca

SK-góllövõlista (119+5)
Madarász - 25, Lódi - 22, Szõcs - 13, Nicuºan - 12, Mihály - 10, Gyurcsányi - 10, Costa - 8, Szabó - 5, Tóth - 4, Igor - 4, Chivu - 4, Dénes - 2
+ két öngól és három találat „hivatalból" (Konstanca ellen)


Szász Csaba

Forrás: Udvarhelyi Híradó




Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink