Otthon tartotta az Aramis a három pontot
2022.12.13 | 17:15
Otthon tartotta az Aramis a három pontot

Rengeteg hiányzója akadt a hazaiaknak, összesen hét játékosára nem számíthatott Moga mester, így szinte csak utánpótláskorú játékosok ültek a kispadon, de így is ők számítottak az esélyesebbnek. A Nyíregyháza bravúrgyőzelemmel a háta mögött érkezett Budaörsre, így joggal reménykedtek ezúttal is egy jó eredményre.

A találkozó a hazaiak elképzelése szerint kezdődött, hiszen öt perc játék után már két góllal vezettek. Előbb Sámson fejezettbe góllal egy kontrát, majd egy szép támadást követően Horváth Szabolcs lőtt távolról a kapuba. Lovas mester időt is kért a vendégeknél, és próbálta rendezni a sorokat. Ez jót is tett a csapatnak, mert jobban működött a védekezésük és több veszélyes támadást is vezettek. A következő gólra közel 10 percet kellett várni, ekkor Ladányi egy szép kiugratás után talált a hazaiak hálójába. Sokáig nem tartott a Nyíregyháza öröme, mert két perccel később visszaállt a két gólos különbség. Horváth hozta kihagyhatatlan helyzetbe Feketét, aki közelről nem is hibázott, így az Aramis mehetett kedvezőbb helyzetben a szünetre.

Fordulás után is a vendéglátók irányították a mérkőzést, és a fölényük néhány perc után újabb góllá érett. Egy oldalberúgás után Kövesdi lövése talált utat a vendégek kapujába, ami nem tűnt védhetetlennek. Eldőlni látszott a találkozó, de a Lovas legénység nem adta fel és küzdött a szépítésért. A 32. percben visszajött a halvány remény, hiszen egy szerencsésnek mondható góllal sikerült felzárkózni két gólra Lakatos Péter révén, aki egy falpasszba sarkazott bele. Ahogy telt az idő, úgy volt egyre sürgősebb a vendégeknek, de nem érkezett a vészkapus, így próbálkoztak továbbra is négy a négy ellen, de ebből hiányzott az átütőerő. A meccs két perccel a vége előtt dőlt el végleg, ekkor egy gyors hazai támadás végén Fekete tálalt a fiatal Gáspár elé, aki közelről megszerezte első élvonalbeli gólját. A Nyíregyháza még ment előre becsülettel és egy szépítő találatra futotta a végén. Egy távoli lövésbe Sámson fejelt bele, ami a saját kapujának jobb felső sarkában kötött ki.

Hiába játszottak jól mezőnyben a vendégek, elkerülhető gólokat kaptak, így végig szaladniuk kellett az eredmény után. A budaörsiek a sok fiatal játékosuk ellenére is sokkal rutinosabban játszott és remekül használta ki ellenfele hibáit és egy percig sem forgott veszélyben a győzelme.

ARAMIS SE - Á STÚDIÓ FUTSAL NYÍREGYHÁZA 5-3
Budaörs, 200 néző
Játékvezetők: Wittner, Ibriksz, Strehó

Aramis: Molnár - Sámson, Bognár, Vattamány, Horváth Sz.
Cserék: Bukod, Enyedi - Gáspár, Bélavari, Moga, Kövesdi, Fekete O., Korompay
Vezetőedző: Moga Lorant

Nyíregyháza: Hegyes - Kovács G., Lakatos P., Kovács D., Lakatos L.
Cserék: Szabolcsi, Petró - Gyulai, Ladányi, Varga, Krajnyák, Gyügyei, Pataki, Bagdi
Vezetőedző: Lovas Norbert

Sárga lap: Sámson, Fekete O. illetve Kovács D., Varga, Gyügyei

Piros lap: Lakatos P.

Gólszerzők: Sámson, Horváth Sz., Fekete, Kövesdi, Gáspár ill. Ladányi, Lakatos P. Sámson (öngól)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink