Otthon hagyott igazolások is beleszóltak a felsőházba!
2021.03.02 | 09:02
Otthon hagyott igazolások is beleszóltak a felsőházba!

Az NB II Nyugati csoportjában a Tihany nyerte az alapszakasz utolsó előtti fordulójának legfontosabb találkozóját, mivel legyőzte a PEAC-ot, de még így sem nyugodhat meg. A REAC ugyanis játék nélkül jutott három ponthoz, és az utolsó fordulóban könnyebb a sorsolása a Balaton-parti csapaténál. Az UTE már biztos felsőházas, miután legyőzte az ELTE-t, a két élcsapat, a TF és a Haladás II meccsét pedig megint utóbbi nyerte. A BAK ismét győztes állásból kapott ki, ezúttal Érden, míg a Hidegkút közel volt a bravúrhoz a Szigetszentmiklós ellen, de szintén vereséget szenvedett.

A Szigetszentmiklós előnybe került a Hidegkút ellen az Aramis-csarnokban, de aztán 2-1-re, majd 4-2-re is elhúztak a pályaválasztók. A vendégek azonban a négy gólig jutó Hamar István vezérletével megfordították a találkozót, és végül 7-6-ra nyertek, ezzel az ELTE botlásának köszönhetően újra dobogósak lettek, míg a Hidegkút így már biztosan sereghajtó marad az alapszakasz végére, és nem visz pontot magával a rájátszásra.

Elmaradt a REAC-Nagykanizsa mérkőzés, mert a vendégek otthon hagyták az igazolásaikat! A rákospalotaiak ezzel nagyon kedvező pozícióból várhatják a jövő heti, BAK elleni összecsapást, ha több pontot tudnak szerezni, mint a Haladás II-höz látogató Tihany, felsőházasak lesznek, a Nagykanizsa viszont így még könnyedén visszacsúszhat a 10. pozícióba.

A játéknap legfontosabb találkozóját a Tihany nyerte, amely már a szünetre 3-1-re vezetett a PEAC ellen, végül 5-1-re győzött. Ennek ellenére nem nyugodhat meg, bár most felsőházas pozícióban van, jövő héten Szombathelyre látogat, és a biztos hatodik helyhez nyernie kellene a második helyen álló, remek formában lévő Haladás II otthonában. A pécsiek pedig az ELTE-t fogadják a záró fordulóban, de csak akkor lesznek felsőházasak, ha nyernek, miközben a Tihany és a REAC is pontokat veszít.

Az alsóházi rangadót az Érd nyerte, a BAK újabb nyert meccset adott ki a kezéből, hiába vezetett 3-1-re, a hivatalosan idegenben játszó érdiek fordítottak, és 5-3-ra nyertek. A győztes csapat számára ráadásul értékes volt ez a három pont, mert még két meccse van a sereghajtó Hidegkút ellen, ha behúzza legalább az egyiket, valószínűleg megelőzi a Nagykanizsát, ha mindkettőt, akkor mindenképp.

Újabb TF-Haladás II rangadót rendeztek, ezúttal Budapesten, és bár nem volt tétje a találkozónak, csakúgy, mint pénteken, ezúttal is a szombathelyiek nyertek. A vendégek kétgólos előnyét még meg tudta fordítani a TF, de a végén a kis Hali két góllal elhozta a három pontot. A két csapat között így már csak négy pont van, de az már a meccs előtt eldőlt, hogy a TF lesz az első, a Haladás II a második az alapszakasz végén.

Az UTE számára volt (nagyobb) tétje az ELTE elleni meccsnek, és bár a szünetben még 1-1 volt az állás, a második félidő a liláké volt, és 5-1-re nyertek. Az UTE ezzel megelőzte az ELTE-t, és ha a jövő héten a Szigetszentmiklóst is legyőzi, a dobogón zárja az alapszakaszt. Az ELTE viszont, ha legyőzi a PEAC-ot, a negyedik helyre lép vissza.

FÉRFI FUTSAL NB II NYUGATI CSOPORT, 21. FORDULÓ

HIDEGKÚT – SZIGETSZENTMIKLÓS 6-7
(Rusvai, Hegedűs, Csóka 2, Zsoldos 2, ill. Hamar 4, Kuti, Hegedás (öngól), Nagy R.)
REAC – NAGYKANIZSA – ELMARADT
TIHANY – PEAC 5-1
(Hoffer, Bakay, Tóth, Csernay, Rusvai, ill. Reith)
BAK - ÉRD 3-5 (Köntés, Németh, Balán, ill. Bognár, Kertész, Haála 2, Pintér)
TF - HALADÁS II 3-4 (Kiss, Sóvári, Fehér K., ill. Kovács, Gerencsér, Nagy, Szakasics)
UTE – ELTE 5-1 (Genczler 2, Dobos, Csegedi, Milavecz, ill. Várkonyi)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink