Öten már a legjobb nyolc között
2020.11.07 | 20:06
Öten már a legjobb nyolc között

A férfiaknál a legjobb nyolc közé jutásért küzdenek a csapatok a Magyar Kupában, melyből öt találkozót már meg is rendeztek. Az eddigi öt meccsen volt papírforma eredmény, volt meglepetésnek mondható is, volt egy továbbjutást befolyásoló véleményes meg nem adott büntető is, de az Újpest-Aramis találkozón forrtak az indulatok még a pályán kívül is. Szóvasl igazi kupaforduló volt.

MÁDI FC – HALADÁS VSE 3-9 (1-6)

Ahogy várható volt, a Haladás esélyeshez méltóan jutott tovább másodosztályú ellenfelével szemben. Két gyors Hali gól után még volt válasza a vendéglátónak, de a folytatásban a címvédő dominanciája gólokban is megmutatkozott. A fordulás után a szombathelyiek visszavettek és inkább a fiatalok kaptak lehetőséget, így a mádiak újabb gólokat tudtak szerezni és sikerült a tisztes helytállás.

 

TIHANYI FC – KISTARCSA VSC 1-6 (1-2)

Talán a hazaiak számítottak az esélyesnek, annak ellenére, hogy a Kistarcsa vezeti a keleti csoportot az NBII-ben. A vendégek mindössze két cserével érkeztek az összecsapásra, a hazai pályán remekül szereplő Tihany ellen. A vendéglátók remekül kezdtek, hamar megszerezték a vezetést, és ekkor kevesen gondolták, hogy ez lesz az utolsó találatuk, pedig így történt. A folytatásban a vendégek fordítani tudtak szünetig, így ekkor már ők álltak továbbjutásra. A térfélcserét követően a Kistarcsa tovább növelte előnyét, így a tihanyiaknak kockáztatni kellett, amit ellenfelük remekül használt ki, így némi meglepetésre könnyed győzelmet aratott és ott van a legjobb nyolc között.

 

ÚJPEST RFC-220 VOLT – ARAMIS SE 5-2 (4-1)

Az Újpest gyengélkedik a bajnokságban, így talán csak a kupában tudnak maradandót alkotni, így ennek megfelelően álltak a találkozóhoz. Az összecsapás kiegyenlített játékot hozott, de a kapu előtt a lila-fehérek voltak határozottak, így három gólos előnnyel mehettek szünetre. Az első játékrész feszült légkörben zajlott, míg a szünetben kisebb-nagyobb nézeteltérés támadt a felek között, de ennek ellenére nyugodtan ment le a második játékrész, ahol a budaörsiek nem tudtak feljebb zárkózni, így végül a fővárosiak jutottak tovább.

 

BALATON BÚTOR FC VESZPRÉM – DEAC 3-2 (2-1)

A nyolcaddöntő legkiélezettebb összecsapásának tűnt ez a párosítás, ami utólag be is igazolódott. A hazaiak ezer sebből véreztek, hiszen Tatai hiányzott, de valahogy sikerült őt pótolni. Jó iramú volt a találkozó, ahol a DEAC szerzett vezetést, de Fehér Zsolt fiai nem estek kétségbe, és a félidő hajrájára sikerült fordítani. A térfélcsere után ismét Szentes Bíró talált be, így kezdődhetett minden elölről. A játékrész derekán újra a Veszprémnél volt az előny, a gólfelelős, Pál Patrik juttatta előnyhöz a hazaiakat. A Debrecen a hátrány tudatában még nagyobb elánnal próbált rohamozni, a vészkapus játékkal is megpróbálkozott, de ez sem hozott eredményt. Az utolsó percben volt egy vitatható kezezéses szituáció, de hat méteres helyett csak sárga lapot kaptak a vendégek. Végül nagyot küzdve Komáromiék kiharcolták a győzelmet és vele együtt a továbbjutást.

 

DUNAFERR DUE DUTRADE FC – NYÍRGYULAJ KSE 1-5 (1-1)

Ahogy a hírek alapján számítani lehetett rá, a hazaiak szerződést bontottak felnőtt profi játékosaikkal, így fiatalokkal álltak ki erre a mérkőzésre. Ennek ellenére az első félidőben tartották a lépést a Nyírgyulajjal, hiszen döntetlen állt az eredményjelzőn a félidő végén. A második játékrész elején viszont kétszer is betaláltak Lovas Norbert fiai és innen a Dunaferrnek nem volt visszaút. A hajrában még megpróbáltak felzárkózni a hazaiak, de gólt már csak a Nyírgyulaj szerzett, így a bajnoki gyengélkedés ellenére a kupában már a negyeddöntőben vannak.

A három elhalasztott mérkőzés:

REAC-SISE – Energia SC Gyöngyös, 2020.11.12
TFSE-SZERTARSPORT.HU – FTC-Fisher, Klíma 2020.11.25
SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu, még nincs időpont

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink