Öt forduló után kieső helyen áll a Madarász-csapat.
2015.10.20 | 08:58
Öt forduló után kieső helyen áll a Madarász-csapat. A Nyírgyulaj meglepő, de megérdemelt győzelmet aratott a Veszprém ellen a futsal élvonalban.  Égető szüksége volt a három pontra a Veszprémnek, amely az első négy forduló során csak a Csömört tudta legyőzni, kikapott ugyanakkor a Dunaújváros vendéglátójaként, illetve a két „nagy” a Győr és a Berettyóújfalu otthonában is. A Veszprém vendége hétfőn este az újonc Nyírgyulaj volt, amely eddig egyetlen pontot szerzett az élvonalban. Egyenlő erők küzdelmét hozta a találkozó első időszaka, a vendégek egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. Az első nagy helyzet is előttük adódott a 7. percben, igaz, nem sokkal később Boromisza Gábor is vezetéshez juthatta volna az övéit. A nyírségiek tetszetősen járatták a játékszert, több óriási lehetőséget is kidolgoztak, de ki is hagyták azokat. Egészen a 15. percig, a sokadik hazai labdavesztését követően Fekete már nem hibázott Sárdival szemben (0-1). A vadonatúj – sárga-zöld színű – felszerelésben játszó Veszprém csak kereste önmagát. Többször is megdolgoztatták ugyan a kiválóan védő Pallait, de a veszélyesebb lehetőségek ekkor is Sárdi kapuja alakultak ki. A publikum „ébresztőt” fújt, de ez sem változtatott azon, hogy kedvenceik hátrányban vonulhattak pihenőre. Fordulás után jóval többet birtokolta a labdát az 1. FCV, amely tovább harcolt az egyenlítésért. Az első nagy helyzetre azonban a 29. percig várni kellett, ekkor Vas löketét védte bravúrral Pallai. Nem sokkal később Bognár lőtt távolról, de a labda elkerülte a kaput. Egy kontra végén aztán váratlanul megduplázta előnyét a Nyírgyulaj, a 34. minutumban Czerula volt eredményes (0-2). A hajrára teljesen elkészült erejével a vendégcsapat. Játékos-edzőjük, a sokszoros válogatott Lovas például csere nélkül robotolta végig a kétszer húsz percet. Az utolsó öt percben – kapusát lehozva – öt a négy ellen támadott a Madarász-csapat, melynek eredményeként Vas csökkentette egy gólra a különbséget (1-2). A hátralévő időt azonban kivédekezte az ellenfél, amely így megszerezte fennállása első NB I-es győzelmét. Vereségével a Veszprém a tabella utolsó előtti helyére csúszott.
Férfi futsal NB I, 5. forduló 1. FC Veszprém–Nyírgyulaj KSE 1-2 (0-1) Március 15. utcai sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Kovács G., Tamási. Veszprém: Sárdi – Németh, Boromisza G., Tar, Vas. Csere: Schmidmajer, Finta, Boromisza D., Bognár, Gulyás, László, Püspök.  Vezetőedző: Madarász János. Nyírgyulaj: Pallai – Varga D., Angyalos, Lovas, Siska. Csere: Végső, Czerula, Fekete, Tóth B., Oxi, Polényi, Pénzes.  Játékos-edző: Lovas Norbert. Gólszerzők: Vas (36.), Fekete (15), Czerula (34.).
Madarász János: – Katasztrofális időszakot élünk. Amit két és fél év alatt felépítettünk, most szépen, fokozatosan leromboljuk. Tudom az okokat, viszont senkire sem fogok mutogatni. A mostani helyzetet is el kell tudunk viselni, ugyanúgy ahogyan a korábbi sikereket is. Azon kell lennünk, hogy minél előbb kijöjjünk ebből a mély gödörből. Gratulálok a Nyírgyulajnak a győzelemhez. Lovas Norbert: – Megtörtént az, amit tavaszra vártam, a Nyírgyulaj megszerezte története első NB I-es győzelmet. Le a kalappal a srácok előtt, mindenki kitette a szívét, lelkét a pályára, pontosan úgy, ahogyan kértem a meccs előtt. A szerencsével sem álltunk hadilábon, de tettünk is érte. Döntetlen szagú volt a meccs, ahogyan mi az első félidőben, úgy a folytatásban a Veszprém is nagyon sok helyzetet kihagyott. Az erőnkkel teljesen elkészültünk a hajárára, már csak az adrenalin tartotta bennünk a lelket, a reményt, de sikerült nyernünk, aminek nagyon örülünk. További sok sikert kívánok a Veszprémnek.  - forrás: vehirsport.hu -    
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink