ÓRIÁSI CSATÁT NYERVE, HIBÁTLANUL ELITE KÖRBEN AZ ETO!
2016.10.15 | 21:10
ÓRIÁSI CSATÁT NYERVE, HIBÁTLANUL ELITE KÖRBEN AZ ETO!
Hatalmas csatában az elsőségért és az Elite körbe jutásért, az ETO egy roppant nehéz mérkőzésen is nyerni tudott az Sk Energia ellen és 100%-kos teljesítménnyel Elite körbe jutott megnyerve csoportját.  Óriási csatát nyerve, hibátlanul Elite körben az ETO!

Az első félidőben egy-egy találat született, majd a szünet után a kimaradt ukrán lehetőségre válaszul duplázott Seidler, amire még volt ukrán válasz, majd Jaison gólja a hajrában meghozta az ETO nagy BL sikerét Ukrajnában.

Az ETO már a mérkőzés előtt Elite Roundba jutott, ezért a győri csapat a csoport elsőséget vette célba az ukrán Energia ellen. Mindkét csapat a győzelemért játszik, az ETO a csoport első helyéért, az ukránok pedig a továbbjutásért.

Jól kezdte a győri csapat a mérkőzést, fokozatos nyomás után az 5. percben Alex kipattanó lövését Seidler vágta a hazai kapuba (1-0).

Lendületben maradt az ETO, több helyzete is volt, azonban vagy éppen csak mellé mentek a lövések, vagy a hazai kapus Kardash védte a csoport elsőségre hajtó magyar csapat támadóinak lövéseit. A 9. percben egy távoli bombát követően, Mykola Grytsyna lövésével kiegyenlített az Energia (1-1).

Hatalmas csata kezdődött a vezetés megszerzéséért, kiegyenlítődött a játék, felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de gól nem született a szünetig.. Mindkét csapat kapusa parádésan védett, Kardashnak jóval több a dolga akadt mint magyar kollégájának. Seidler helyzettel fejeződik be az első 20 perc, vastag taps a Galychyna Arénában.

A 22. percben Kuz lövése csattant a kapufán, aztán Tóth leért és elcsípte a labdát. A hazai kontrák, rendkívül veszélyesek voltak, az ukránok nem ismernek elveszett labdát, tovább folytatódott a küzdelem. Kuz csípett el egy Tóth felél fejelt labdát, az ETO hálóőréről ment az alapvonalon túlra a labda.  A szünet után a hazai csapatnak több lehetősége volt, azonban Seidler Jaison emelése után ismét megszerezte a vezetést egy gyors kontrából a 29. percben (2-1).

Érződött a házigazdák rendkívül elszántan játszottak, két perc múlva Kuz, Grystna a kapu elé belőtt labdájába beleérve egyenlített (2-2). Nagyon nyomtak az ukránok, Tóth Gyula védései is kellettek, hogy a Győr megőrizze az eredményt. Az ETO vészkapus játékkal lassította a hazai csapatot, majd erőt merítve ebből, utolsó rohamra indultak a gőri futsalosok. Szerencsére, mielőtt bárkiben is felmerülhetett volna, hogy az ukránokat segítve, megelégednének a döntetlennel, a zöld-fehérek a hajrában ismét vezetéshez jutottak Jaison révén (3-2), és a meccs végéig meg is őrizték egygólos előnyüket. Az utolsó találkozóján kissé fáradtan futsalozó Rába így hibátlanul jutott az elitkörbe, melynek egyik csoportküzdelmeit szeretnék Győrött rendezni a zöld-fehérek.

???????????????????????????????Dr. Drucskó Zoltán: - Amit elterveztünk azt sikerült megvalósítani. A csapat mentális erejét mutatja ez a győzelem. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek szisztematikus munkájának köszönhetően elmondhatjuk, hogy Európa elitjébe tartozunk. Gratulálok a csapatnak, ez szó szerint egy nagybetűs csapat. Izgatottan várjuk a sorsolást. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy már első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de a gól helyzeteiket nem tudtuk értékesíteni. Ebben mindenképpen javulni kell a következő körben.

UEFA Futsal Cup | Main Round 1. Group 6. mérkőzés Ukrajna, Lviv 18.00 óra Rába ETO - SK Energia 3:2 (1:1)

Rába ETO: Tóth Gy. - Davide, Seidler, Constantino, Drahovsky Csere: Alasztics M. - Jaison, Leandrinho, Vas, Juanra, Sáhó K., Dávid R., Bognár B., Balázs Z. Vezetőedző: Marcos Angulo

Energia Lviv: Kardash - Fedilik, Radevych, Kordoba, Kuz Csere: Pitula, Stefankiv, Struk, Grytsyna M-K, Bagriak, Grytsyna M-H, Voitovych, Hasyuk, Lehendzevych Vezetőedző: Lehchava Valerij

Gólszerzők: Seidler (5., 29.), Jaison (37.), illetve Mykola Grytsyna (9.), Kuz (31.)

eto.hu
Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink