Nyögvenyelősen nyert az Székelyudvarhely
2019.01.29 | 11:18
Nyögvenyelősen nyert az Székelyudvarhely Nyögvenyelősen nyert az FK Székelyudvarhely Óriási mezőnyfölényben adogatta végig a mérkőzést az FK Székelyudvarhely. Körbelőtték a kaput, helyzetek sokaságát dolgozták ki. Izgulni kellett a végjátékban. Jobbára csak támadott az udvarhelyi csapat   Péntek délután az FK Székelyudvarhely az aranyérmes otthonában indította a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának tizennegyedik fordulóját. A Temesvári Informatica alaposan átalakult a téli szünetben, majdnem a teljes keret és az edző távozott, miután a tulajdonos megvonta az anyagi támogatást. Jobbára fiatal teremlabdarúgókat toboroztak helyükre, valamint a klub U19-es csapatának tagjai egészítették ki a létszámot. Ilyen előjelekkel a papírforma székelyudvarhelyi sikert sejtetett. A vendégek a Grigoraș – Mánya, Szécsi, Miklós, Hadnagy kezdősorral indítottak, mezőnyben a Kedei, Szőcs, Csala, Csoma négyes váltotta. o_fk-udv--tm-info-ba-3 Az elejétől az FK ragadta meg a kezdeményezést, szövögette támadásait, a fiatal bánsági alakulat a védekezésre rendezkedett be. Gyorsan lepergett az első tíz perc. Óriási gólhelyzetek nem alakultak ki, előbb Csala, majd Kedei előtt adódott lehetőség, hogy bevegye a kaput, ezek kimaradtak. Bár továbbra is az Informatica térfelén zajlott a játék, az udvarhelyiek nem találták a gólhoz vezető utat. Egy ellentámadás végén a temesváriak a 14. percben megszerezhették volna az előnyt, Nastai lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret.

o_fk-udv--tm-info-ba-12

Miklós löketét fogta kettőből a hálóőr. A következő támadásnál már ő is tehetetlen volt, teljesen kipasszolta a védelmet az FK, Szécsi közelről bepasszolta (0–1). A szünetig ezt növelhették volna, Csoma lövése mellé zúgott. Akár ki is egyenlíthetett volna a házigazda, Grigorașnak kellett bravúrt bemutatnia. A második felvonásban is hasonló volt a játék képe, mint az elsőben. Az FK valamivel határozottabban jött ki, szerette volna eldönteni mihamarabb a három pont sorsát. Csakhogy, egymás után hagyták ki a jobbnál jobb lehetőségeket. Egy közhellyel élve, ezek megbosszulták magukat. Az Informatica a 35. percben egy ellentámadást a hálóba vágott (1–1). Tovább rohamozott az FK, a szerencse is elpártolt tőlük. Mánya és Szécsi lövése is a kapufáról pattant ki. Folyamatosan nyomás alatt tartották a Béga-partiak kapuját a kék-sárgák. Az utolsó két percben még a kapus mezőnyjátékosra cserélését is meghúzták. Másfél minutummal a dudaszó előtt tört meg a jég, Miklós hétről a bal felsőbe bombázta (1–2).

  Ezzel nem volt még zsebben a győzelem, a felső lécet a címvédő is telibe találta az utolsó percben. Minimális különbséggel nyert az FK Székelyudvarhely, fontos diadalt aratott, kínkeservesen. A bajnokság kis szünetet vesz, a válogatottak barátságos mérkőzéseket játszanak, majd a Román Kupa nyolcaddöntőit rendezik. Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 14. forduló: Temesvári Informatica–Futsal Klub Székelyudvarhely 1–2 (0–1) Gólszerzők: Adrian Nastai (33.), illetve Szécsi Barna (15.), Miklós Tamás (39.).

qw

forrás: székelyhon.ro

Hírdetés

Videók

Rubeola FC - Nyírbátori SC (2022.11.25, stream)
2022.11.25 | 02:36

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.11.10 | 10:30
Férfi válogatott
2022.11.07 | 21:45
Férfi válogatott
2022.11.06 | 22:00
2022.11.05 | 10:15
2022.10.26 | 08:45
2022.10.25 | 15:15
Támogatóink

Partnereink