Nyíregyházán javíthat a DEAC
2023.01.30 | 09:17
Nyíregyházán javíthat a DEAC

A pénteki két találkozót követően négy bajnokit rendeznek hétfőn. A legizgalmasabbnak a DEAC NYíregyházi vendégjátéka tűnik, de kérdés, hogy a Rubi meg tudja-e lepni a Berettyóújfalut. A Hali kötelező győzelemmel visszaveheti az első helyet a Veszprémtől, míg a Kecskemét kötelező győzelemmel megerősítheti harmadik pozícióját.

NBI, 20. forduló: 

A Haladás legutóbb hazai pályán megbotlott, nem bírt a Nyírbátorral, ami akár az alapszakasz első helyébe is kerülhetett volna. Jelenleg a szombathelyieknek saját kezükben a sorsuk, így amennyiben hozzák a hátralévő három meccsüket, ők nyerik az alapszakaszt. Első lépésként hazai pályán az ELTE együttesét kell legyőzni, ami kötelező feladat. A sereghajtót a fővárosban is könnyedén legyőzték, és most is vélhetően így lesz. Az egyetemisták az elmúlt meccseken közel voltak a pontszerzéshez, de végül vereség lett a vége, de most a címvédő otthonában a tisztes helytállás lehet csak a cél. A vendégektől a szorosabb eredmény is bravúr lenne.

 

A Mezei-Vill a legutóbbi fordulóban a sírból hozta vissza a mérkőzését, hiszen Debrecenben három gólos hátrányban volt már, de Matheus mesternégyesével sikerült pontot menteni az utolsó másodpercekben. Ezzel megmaradt az esély, hogy akár a dobogón végezzenek, hiszen két pont a hátrányuk a Kecskeméttel szemben. Persze ehhez előbb hozni kell a kötelezőt a Rubeola ellen. A vendégeknél nagyobb változások voltak a téli szünetben, és egyelőre úgy tűnik, jó irányban változnak a dolgok. Közel voltak Veszprémben a győzelemhez is, majd nyertek legutóbb az MFA ellen, így felszállópgban vannak. Ettől persze nehéz dolguk lesz, de jelenleg önbizalommal telve utazhatnak Berettyóújfaluba. A kérdés, hogy ez mire lesz elég, de mindesetre meglepetés lenne, ha nem gyűjtenek be a három pontot Ráblék.

 

Mind a két fél éles meccset játszott legutóbb, de míg a Nyíregyházának elég volt a négy rúgott gól a győzelemhez, addig a Debrecennek ez csak egy pontot ért. A Lovas alakulat a fővárosban járt és nagy csatában tudta legyőzni az ELTE együttesét. Fontos siker volt, hiszen ezzel jó eséllyel végeznek a nyolcadik helyen, amivel sok bónusz pont jár, amivel könnyebb dolguk lehet a rájátszásban. A DEAC ismét három gólos előnyt tékozolt el, így bukott el két értékes pontot. Hiába vezettek 4-1-re a Mezei ellen végül döntetlen lett a vége, így továbbra is a hatodik helyen állnak. Amennyiben most sikerül javítani, az Aramist megelőzhetik és versenyben maradhatnak a negyedik helyért. Az ősszel az egyetemisták simán nyertek és most is ők az esélyesek, de vélhetően szorosabb eredmény várható.

 

Az MFA idén még nem szerzett pontot. Mind a két bajnokiján közel volt a pontszerzéshez, de végül vereség lett volna. A fájóbb az utóbbi összecsapás lehetett, hiszen a közvetlen rivális Rubeola ellen veszítettek. Pedig egy győzelemmel beérték volna pontszámban a Nyíregyházát. Most egy újabb nehéz feladat vár rájuk, hiszen a dobogóra hajtó Kecskemétet fogadják. A vendégek rangadót nyertek az előző játéknapon, de az csak akkor ér sokat, ha az ilyen kötelező meccseket is hozzák. Az ősszel könnyed győzelmet arattak Öreglakiék, és most is erre lehet számítani, de a fővárosi fiatalok hazai pályán megpróbálják megnehezíteni a Kecskemét dolgát.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink