Nyíregyháza - Mezei rangadó a dobogóért!
2024.01.26 | 10:48
Nyíregyháza - Mezei rangadó a dobogóért!

Ahogy közeledik az alapszakasz vége, úgy élesedik a küzdelem. A Haladás mögött nagyon sűrű az élboly, amit mi sem mutat jobban, hogy a jelenleg ötödik helyen álló Nyíregyháza egy győzelemmel akár a második helyen is fordulhat. A hatodik helyért továbbra is három együttes van versenyben, ahol mind a hárman hazai pályán lépnek pályára. Aki hibázik, az el is száll, és nem nagyon marad esélye a felsőházra.

 

Nem kérdés, hogy a forduló másik rangadóját Nyíregyházán rendezik, ahol a Stúdió a Berettyóújfalut fogadja. A tét nem kicsi, hiszen aki nyer, az szinte biztosan a dobogón kezdheti a rájátszást. A vendégek úgy léphetnek pályára, hogy egy győzelem esetén az utolsó fordulótól függetlenül a második helyen végeznek. Viszont amennyiben hazai siker születik, a Lovas alakulat fellépne a dobogó harmadik fokára, ha pedig netán három góllal is sikerülne nyerni, akkor mostani riválisukat is megelőzve második helyre kerülnének. A nagyobb nyomás a vendéglátón van, hiszen ha nem sikerülne begyűjteni a pontokat, akkor az utolsó fordulóban kéne javítani, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, a Kecskemét otthonában. A Nyíregyházának volt egy hosszú győzelmi szériája, ami után Újpesten veszített pontokat először. A pontvesztés mellett inkább a mutatott játék volt az aggasztóbb, mert nem nyújtottak túl jó teljesítményt Öreglakiék, legalábbis az elmúlt időszakban látottakhoz képest. Ennek már voltak jelei az előtte levő fordulóban is, mert a Maglód ellen is akadozott már a gépezet, és csak a hajrában tudták eldönteni azt a meccset. Most az előtte lévő formára lesz szüksége a Nyíregyházának, ha le akarják győzni a Mezeit. A vendégek jó formában vannak, legutóbb rangadót nyertek a Kecskemét ellen, és az elmaradt meccsen a Hali ellen is közel voltak a sikerhez. A Berettyóújfalu úgy léphet pályára, hogy nekik igazából a döntetlen is jó lehet, és akkor az utolsó játéknapon "csak" hozni kell a kötelezőt. Az őszi összecsapáson Mezei siker született és erre most is megvan az esély. Kérdés, hogy a Nyíregyháza melyik arcát mutatja, mert ha a szebbiket, akkor visszavághat az őszi vereségért. Ha nem, akkor vélhetően be kell érniük az ötödik hellyel.

 

A DEAC két fordulóval ezelőtt pontot szerzett a Veszprém vendégeként, amivel saját kezébe vette a sorsát, ami a hatodik hely megszerzését illeti. Jelenleg hatodikok és ha hozzák a kötelezőt a sereghajtó ellen, akkor nagy lépést tesznek a céljaik felé. Legutóbb is hazai pályán játszottak az egyetemisták és ha nehezen is, de legyűrték a Pécset. Most hasonló a feladat, mindegy hogyan, csak otthon tartani a három pontot. A nyomás rajtuk van, mert ha hibáznának, akkor nehéz lenne javítani az utolsó fordulóban, mivel a Halihoz látogatnak. Ellenfelük, az MFA teljesen felszabadultan játszhat, hiszen már korábban eldőlt, hogy utolsó helyen zárnak. Jelenleg már a rájátszásra készülnek, amihez jó állomás lehet ez a debreceni találkozó. A fővárosiak az előző fordulóban majdnem meglepték a Veszprémet, mindössze egygólos vereséget szenvedtek és közel voltak a bravúros pontszerzéshez. Ha esetleg meglepnék ma az egyetemistákat, nagy szívességet tennének a Nyírbátornak és az Aramisnak, de a formákat tekintve erre kevés esély tűnik, bár az őszi összecsapáson Siskáék csak az utolsó percben tudták megszerezni a győztes találatot.

 

A Bátor továbbra is versenyben van a felsőházért, és ha a három együttes sorsolását nézzük, papíron nekik a legkönnyebb. Nem kérdés, hogy az első lépés, hogy ma este hozzák a kötelezőt az újonc ellen. A Maglódot fogadják és ha begyűjtik a három pontot, akkor úgy utazhatnak az utolsó bajnokira, hogy egy sikerrel meg lehet a hatodik hely, hiszen míg a bátoriak Újpestre látogatnak, addig az Aramis Berettyóújfaluba, míg a DEAC Szombathelyre. Persze a ma esti találkozó sem tűnik könnyűnek, mert az újonc az elmúlt két meccsen jó teljesítményt nyújtott. Előbb a Nyíregyháza dolgát nehezítette meg elég komolyan, míg legutóbb az Aramis ellen pontszerzési lehetőséget szalasztott el. Most Nyírbátorba is biztosan pontszerzési reményekkel utaznak, és ha legalább egyet sikerülne begyűjteni, akkor megelőzhetnék a Pécset. Ehhez viszont sokkal jobb helyzetkihasználásra lenne szükség, mert az egy rúgott gólokkal erre kevés az esély. Az őszi találkozót követően a Nyírbátor örülhetett és most is erre van a nagyobb esély.

 

Az Újpest legutóbb remek játékkal, bravúros pontot szerzett a Nyíregyháza ellen. Viszont, hogy nem sikerült nyernie, kiszállt a hatodik helyért folyó versenyből. Már csak matematikai esélye van, és a hatodik helyhez úgy kellene két meccset nyerni, hogy másik három riválisa közül egyik sem nyer már egyszer sem. Valljuk be, erre nem sok esély van. Ami az Aramist illeti, nekik még van esélyük a felsőházra, igaz nem a saját kezükben a sorsuk. A budaörsiek legutóbb nyerni tudtak nagy nehezen a Maglód vendégeként, és továbbra is üldözik a Debrecent. Most újra hazai pályán játszhatnak, és ha sikerülne nyerni, akkor az utolsó játéknapra maradna a döntés. Ez nem lesz könnyű a lila-fehérek ellen, főleg az őszi találkozó tükrében. Újpesten a fővárosiak diadalmaskodtam, ahol inkább a meglepő a nagy különbség volt, így van miért visszavágnia Bognáréknak. Persze a pontokon túl megvan a találkozó presztízse is, hiszen az Újpestiek mestere, Moga Loránt négy évig irányította mostani riválisát, illetve mind a két alakulatban van olyan játékos, aki játszott az ellenfélnél.  Izgalmas, feszült meccsre van kilátás.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink