Nyíregyháza bravúr a Kistarcsa ellen!
2022.01.11 | 12:58
Nyíregyháza bravúr a Kistarcsa ellen!

Hétfőn nagy üzem volt a magyar kupában, hiszen 11 mérkőzésre került sor. Mindössze egy helyen borult a papírforma, az NBII listavezetője legyőzte a Kistarcsát, illetve talán a Maglód veresége is némileg meglepő a Sárvár ellen. A többi mérkőzésen az esélyesek nyertek, ráadásul igen nagy fölénnyel, így kevés izgalom volt ebben a fordulóban.

 

NYOMDAUDVAR.HU NYÍRBÁTROR – TFSE BESTRONG 3-9 (0-6)

Az egyetemisták nem bízták a véletlenre, és hamar eldöntötték a továbbjutást, 10 perc játék után már 5 gól volt a különbség, így már csak formalitás volt a hátralévő idő. A fordulás után a hazaiak is beköszöntek többször, így némileg szorosabbá tudták tenni az eredményt, de a továbbjutásra nem volt esélyük.

 

NYÍRSÉG SC – DEAC 0-14 (0-6)

A találkozó előtt nem nagyon voltak kérdőjelek, hiszen kevés esély mutatkozott arra, hogy az NBII egyik sereghajtója meg tudja szorítani élvonalbeli ellenfelét. Az összecsapás már néhány perc után eldőlt, és a kérdés csak az volt, hogy tud-e becsületgólt szerezni, de ez sem jött össze, és nagyarányú különbség lett a vége.

 

MÁDI FC – SG KECSKEMÉT FUTSAL 1-13 (1-5)

Az első félidő hajrájáig szoros volt az eredmény, ekkor 1-3 volt az eredményjelzőn, de a játékrész hajrájában újabb vendég találatok érkeztek, amivel el is dőlt a továbbjutó kiléte. A fordulás után már csak a Kecskemét szerzett gólokat, így nagyarányú vendégsikerrel zárult az összecsapás.

 

LURKÓ FOCIMÁNIA – VESZPRÉM FUTSAL 0-11 (0-7)

A Veszprém címvédőhöz méltó teljesítményt nyújtott. Maximálisan odatették magukat, aminek 11 gólos különbség lett a vége. Tavaly is a Veszprém jelentette a hazaiaknak a végállomást, ahogy idén is.

 

MAD DOGS FUTSAL – MVFC BERETTYÓÚJFALU 1-6 (0-2)

Sokáig jól tartotta magát a hazai csapat, hiszen a hajráig mindössze két gól volt a különbség, de a Mezei fölénye újabb gólokban mutatkozott meg és végül sima győzelmet aratott. A Mad Dogs minden dicséretet megérdemel, hiszen nem látszott, hogy két osztály különbség van a két együttes között.

 

PTE PEAC-B BUILD&TRADE – NYÍRGYULAJ FUTSAL 0-8 (0-5)

Nem volt kérdés, hogy a vendégek az esélyesek, és Matheus ezt hamar tudatosította a pécsiekben, egy gyors duplával. A Nyírgyulaj végig fölényben játszott és könnyedén jutottak a legjobb 16 közé.

 

A STUDIO FUTSAL – KISTARCSA FUTSAL 6-2 (3-1)

A nagy kérdés az volt, hogy az NBII listavezetője hazai pályán meg tudja-e szorítani az élvonal sereghajtóját hazai környezetben, vagy nagy a különbség a két osztály között. A Kistarcsa némileg foghíjasan utazott el, de így is ők számítottak az esélyesebbnek, legalábbis papíron. Hiába szereztek a vendégek vezetést rögtön az elején Bita révén, a Nyíregyháza bátran játszott, és szinte rögtön fordított, amit a félidő hajrájában egy újabb góllal megtoldott. A fordulás után szépített a Kistarcsa, de közelebb zárkózni már nem tudott. A játékrész derekán a hazaiak három perc alatt három gólt szereztek, és ezzel el is döntötték a párharcot. A Nyíregyháza bravúrt bemutatva újoncként ott vannak a legjobb 16 között, míg a Kistarcsa egyedüli élvonalbeli csapatként búcsúzott.

 

HIDEGKÚT SC – RUBEOLA FC 1-12 (1-3)

Jól indult a hazaiak számára a mérkőzés, hiszen hamar megszerezték a vezetést, de innentől már nem sok örömük volt. A gól után beindult a Rubi, és egy tucatig meg sem állt. Könnyed győzelemmel hangoltak a Tigrisek az NBII tavaszi folytatására.

 

ELTE-BEAC – ARAMIS SE 2-4 (1-4)

Az Aramis jól játszott az első félidőben, és úgy tűnt el is dönti a továbbjutást, mert még nagyobb arányba is vezethetett volna. A fordulás után kissé könnyelművé váltak, ráadásul a vészkapus játék, amit gyakoroltak, nem igazán ment, így az egyetemisták szépítettek és a hajrát még izgalmassá is tehették volna, de nem éltek a lehetőségeikkel, így végül a budaörsiek örülhettek, akik pont annyit adtak ki magukból, ami a tovább jutáshoz kellett.

 

MEAFC – MISKOLC – HALADÁS VSE 2-9 (1-3)

A Miskolc örülhetett, hogy a magyar bajnokot láthatja vendégül és a céljuk a tisztes helytállás, és a rúgott gól lehetet, ami végül is összejött. A Hali teljes kerettel utazott, és kényelmes játékkal fölényes győzelmet arattak, amivel kissé ráhangolódtak a csütörtöki bajnokira. A vendéglátók mind a két félidőben betaláltak, amire büszkék lehetnek, hiszen számukra több nem volt ebben a párosításban.

 

MAGLÓDI TC – SÁRVÁR FUTSAL 3-4 (2-1)

Talán ez volt az a párosítás, ahol közel egyenlők voltak az esélyek, bár a Maglód talán nagyobb játékerőt képvisel. Jól kezdődött számukra a mérkőzés, de hiába vezettek, kiütközött rajtuk a hétvége okozta fáradság (Nyírbátorban voltak egy tornán), illetve, hogy igen rövid volt a kispadjuk. A Sárvár szervezett játékkal fordított, és a végén örülhetett a továbbjutásnak.

 

CSENGER FUTSAL – DUNAÚJVÁROS FUTSAL - ELMARAD

A mérkőzést a vendégcsapat lemondta, sérültekre és betegekre hivatkozva, így elsőként a Csenger jutott a legjobb 16 közé a kupába.

 

Pénteken játszották:

KŐSZEGI LÓRÁNT FC – REAC SPORTISKOLA 3-5 (0-2)

A pénteken játszott találkozón a vendégek mindössze három cserével érkeztek, de ez sem akadályozta meg őket, hogy kiharcolják a továbbjutást. Szántovkszki triplájával két góllal is vezettek a vendégek, de a kőszegiek a második játékrész közepére lefaragták a hátrányukat, így nyílt volt a továbbjutás. A találkozó a hajrában dőlt csak el, ismét Szántovszki volt eredményes, majd az utolsó percben Hegyi állította be a két gólos végeredményt, így ha nehezen is, de a fővárosiak mentek tovább érvényesítve a papírformát.

 

Később rendezik:

MÁTRAI SC – KELEN SC - január 14.
20:00 Tiszanána, Városi Sportcsarnok

Az egyetlen párosítás, ahol két harmadosztályú találkozik, így mondhatni mind a ketten szerencsések voltak a sorsolásnál. Az esélyeket nehéz megjósolni, hiszen mind a két csapat a középmezőnyben áll a saját bajnokságában. A hazai pálya mindenképp a Mátra mellett szól.

 

UTE – TIHANYI FC - január 26.
20:30 Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia

A két csapat találkozott már a bajnokságban, ahol könnyedén nyertek a lilék, és most is hasonló várható. A nyugati csoport listavezetője hazai környezetben nem valószínű, hogy botlani fog, és kiharcolja a továbbjutást. Ami érdekesség, hogy egy héttel később ugyan ebben a felállásban a bajnokságban is megmérkőznek.

 

ENERGIA SC GYÖNGYÖS – ÚJPEST FC-220 VOLT - január 26.

A mérkőzést később rendezik, mivel a hazaiaknál csarnok probléma merült fel, így január végére kerül az összecsapás. Ez talán jól is jön a liláknak, mert a héten két igen nehéz bajnoki vár rájuk.

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink