Nyilatkoztak a lányok, edzők
2008.10.16 | 00:00
Nyilatkoztak a lányok, edzők

Ganczer Hajnalka:
- Szerintem nagyon jó volt ez az egész, bár mindenki izgult, de ez a 4-2-es gyõzelem tökéletesnek mondható. Még van azért mit tanulnunk, de van idõnk és azt gondolom fog ez alakulni.

Varga Adél:
- Jól játszottunk, bár voltak hiányossságaink, de ez abból adódik, hogy még nem szoktunk össze. Alapjában véve mindenki jó volt. Több edzés kell, s összeérik ez a társaság és még jobb lesz a teljesítményünk.

Hodován Edit:
- Tetszett a csapat játéka, szerintem elsõ alkalommal ez jó volt. A saját játékommal azonban nem vagyok teljes mértékben megelégedve, hiszen az izgalmamat nem tudtam leküzdeni, ebbõl adódóan kicsit kapkodtam.

Csepregi Gabriella:
- Eleinte nagyon izgultunk, de aztán ahogy telt az idõ már nem volt idõ az idegeskedésre, hanem muszály volt játszani. Jöttek a gólok is, szóval jónak mondható a bemutatkozás.

Kovács Alíz:
- Nagyon örülök annak, hogy gyõztünk, szerintem ez nagyon fontos volt, hiszen ez volt a bemutatkozásunk. A mag már megvan, lehetnek ugyan majd kisebb változtatások, de úgy érzem nagyjából megvan a keretünk.

Pozsgai Melinda:
- Az elején kicsit meg voltunk illetõdve, hiszen ez az elsõ válogatottsága mindenkinek. Aztán belejöttünk és sikerült szerencsére nyerni. A jövõbe tekintve még javulhat a csapat teljesítménye.

Vincze Anikó:
- Ahhoz képest, hogy nem sok közös edzésen vettünk részt, szerintem elég jól ment a csapatnak. Volt egy-két meleg pillanat, amikor nagyon nyomtak a csehek, szerencsére akkor sikerült védenem jónéhány ziccert. Nem igazán ismerjük a nemzetközi mezõnyt, hogy milyen játékerõt is képviselnek, de úgy érzem, hogy felvehetjük velük a versenyt.

Körmöczi Ildikó:
- Elször is gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez! Annak ellenére, hogy nem sok edzés van mögöttünk, egész elfogadható eredményt, és játékot produkáltunk. Reméljük ennél még jobb lesz a folytatás, és mindenkinek örömet tudunk szerezni.

Rosta Eszter:
- Felkészüléskor azt mondtam, hogy valaminek a kezdetét várom, most kijelenthetem, hogy ez valaminek a kezdete volt. Nagyon örülök, hogy meghívtak a válogatottba, köszönöm mindenkinek a lehetõséget, nagyon jó érzés volt ilyen csapatban játszani. Nagyon tetszett, nem is nyertünk kevéssel, az én megítélésem alapján a két gól szép elõnynek mondható.

Ferenczi Anna:
- Nekem nagyon tetszett a csapat hozzáállása, próbáltuk betartani mindazt, amit ezalatt a néhány edzés alatt tanultunk. A kezdeti lámpalázat levetkõztük, és szép játékot produkáltunk. A saját teljesítményemmel nem vagyok igazán megelégedve, ennél tudom, hogy többet tudok nyújtani, talán az idegességnek is betudható ez. Eredményesek lehetünk, de sokat kell még tanulnunk, az út elején járunk. Ha komolyan vesszük mind klubszinten és válogatott szinten egyaránt az edzéseket és a tudatos felkészülést, akkor ugyanolyan nagy eredményt tudunk elérni, mint a fiúknál.

Üveges Katalin:
- A gyõzelemnek mindenképpen örülök. A csapat játékában látszott az, amiket most tanultunk, annak ellenére, hogy voltak hibáink, de próbáltunk okosan játszani, inkább csapatban, mint egyénileg. Ha összeszokunk, és többet gyakorolhatunk együtt, akkor még jobb eredményekre is számíthatunk.

Tóth Ferenc edzõ:
- Úgy gondolom, hogy mivel nagyon kevés lehetõségünk volt együtt dolgozni, ez egy tökéletes bemutatkozás volt a csapat részérõl. Amiket edzéseken gyakoroltunk, azt próbálták a lányok megvalósítani. Ennek a meccsnek ez volt a fõ feladata. Úgy láttam, hogy ez egy nagyon jó, tehetséges kis társaság, s ha tudunk többet edzeni, valamint a klubok is magukénak tekintik ezt a válogatottat, elkezdik azt a munkát végezni, amit a szövetségi kapitány elvár tõlük, akkor bizony sikerek várnak erre a csapatra.

Tóth Károly szövetségi kapitány:
- Tulajdonképpen azzal szeretném kezdeni, hogy örülök annak, hogy létrejött ez a mérkõzés. Volt egy olyan lehetõség a csapat elõtt, hogy megméressük magunkat a nemzetközi porondon. A cseheket nem ismertük, elsõ mérkõzésük volt nekik is. Úgy gondolom, hogy egy jó felkészülés volt, ahol nem is feltétlenül az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy felmérjük mire képes a csapat. Ebbõl most mi jöttünk ki gyõztesen. Azt gondolom, hogy a két edzés alatt azokból a taktikai elemekbõl, amiket gyakoroltunk, elemeztünk viszontláttam jónéhányat a mérkõzésen is. Voltak hibák természetesen, eladott labdák, de egész meccs alatt a védekezésünk jól funkcionált. Ezen az úton kell tovább haladni, és bízom benne, hogy ez a csapat még sok szép eredményt fog elérni. Ennek a meccsnek is tulajdonképpen egy kiválasztó szerepe volt. Most ezek a lányokkaptak lehetõséget, és ezúton üzenem azoknak a játékosoknak, akik kimaradtak, de az NBI-es nõi futsalmezõnyt alkotják, hogy mindenkinek adok elég lehetõséget, hogy bizonyítsa remek képességét. Megnézem majd a bajnoki meccseiket, elhívom majd õket a válogatott edzésére, és ha ugyanolyan teljesítményt látok tõlük, akkor nekik is lehetõséget adok. Ebbe a keretbe tulajdonképpen jónéhány lány be is bizonyította azt, hogy megérdemli a bizalmat, és páran gyengébb teljesítményükkel elgondolkodtattak, hogy helyükre próbáljak mást behívni. A meccs egyik legjobbja az elsõ félidõben védõ Vincze Anikó volt, remekül védett, akár gólokkal is elmehetett volna az ellenfél, ha nem így teljesít. Remekül játszott még Ganczer Hajnalka, valamint Üveges Kati is, aki koránál fogva is sok szép mérkõzés elé nézhet majd. A harmadik sort pedig remekül összefogta Fõfai Tímea. Varga Adélt emelném még ki, de Csepregi Gabriella gólkirálynõ is agilis volt. A csapat hatvan százaléka jól játszott, ennek is köszönhetõ a gyõzelem.


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink