Nyertek az esélyesek nyugaton
2024.02.01 | 10:23
Nyertek az esélyesek nyugaton

Nyugaton három meccs maradt hétfőre, ahol nem hibáztak az esélyesek. A Mad Dogs vereségével végérvényesen kiszállt a felsőházi versenyből, míg az ELTE nagy lépést tett érte. A Hali és a Kanizsa is simán nyert, így továbbra is fej-fej mellett haladnak a dobogó harmadik fokáért.

HALADÁS VSE II - ASTERIX SC ÉRD 7-2 (6-2)
A “kis” Hali versenyben van a dobogóért, így fontos volt a győzelem. Ez nem is tűnt nehéz feladatnak hazai pályán, főleg, hogy válogatott visszajátszójuk volt Hajmási és Rutai személyében. A két játékos ki is vette részét a sikerből, hiszen jól játszottak és mind a ketten betaláltak. A szombathelyiek már az első félidőben eldöntötték a pontokat. Az érdiek küzdöttek becsülettel, de nem volt reális esélyük a jól felálló ellenfelükkel szemben. A Hali azonos pontszámmal áll a Kanizsával, és csak rosszabb gólkülönbségével áll a negyedik helyen. Most bánhatják csak igazán a múlt heti nagyarányú fővárosi vereséget.

ELTE-BEAC - MAD DOGS VIADUKT SE 5-0 (3-0)
Mind a két együttes a felsőházba vágyott, de erre reális esélye csak az egyetemistáknak volt. A vendégeknek inkább csak matematikai esélye volt, de ahhoz, hogy ezt életben tartsák, mindenképp nyerniük kellett volna. A Mad Dogs ennek meglelően kezdett és több nagy helyzetet is kialakítottak, de az üres kapuba sem sikerült betalálni. Ahogy ez lenni szokott, megbosszulta magát, és az ELTE első helyzetét kihasználta. A folytatásban is többet birtokolta a vendégcsapat a labdát, de gólt ismét az egyetemisták szereztek, így kettő volt már közte. A vendégek gondjai nem sokkal később tovább nőttek. Fischert állította ki a játékvezető, amit az ELTE kihasznált, így eldőlni látszott a találkozó. Főleg, hogy a fordulás után hamar jött a negyedik találat. A Mad Dogs ezután megpróbálkozott vészkapus játékkal, de igazi helyzetig sem nagyon jutottak, míg egy labdaszerzést követően a remekül védő Sajben megszerezte pályafutása első gólját, aki egész pályáról ívelt az üres kapuba. Győzelmével az ELTE nagy lépést tett a felsőházért, de még nem dőlhet hátra, hiszen két nehéz meccs vár rá. A Mad Dogs biztosan alsóházas lesz, amit nagy valószínűség szerint a második helyről kezdhet majd.

WPC MEISTER-ÉRD-SZISE - NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB 5-10 (4-8)
A Kanizsa volt a találkozó esélyese, hiszen a sereghajtó otthonába látogattak. Gyurcsányiék a meccs elején hátrányba kerültek, de hamar fordítottak és könnyedén tettek szert jelentős előnyre, így szünetre eldőlt a három pont sorsa. Forduláskor már négy gól volt a különbség, így nem kellett izgulni a folytatásra. A második játékrészben a vendéglátó mindössze egy gólt tudott szerezni, így magabiztos Nagykanizsa siker lett a vége, amivel őrzik harmadik helyüket. A Szent István nagy valószínűség szerint utolsó helyen zárja az alapszakaszt, ahonnan nehéz lesz kiharcolni a bennmaradást.

Pénteken játszották:

DUNAÚJVÁROS FUTSAL - UTE 2-4 (1-2)
A forduló rangadóját rendezték péntek este Dunaújvárosban. A hazaiak a felsőházra hajtanak, míg az UTE az alapszakasz-győzelemre. A vendéglátó egy pontra volt a forduló előtt az ötödik helytől és négyre a dobogótól, így egy sikerrel tarthatta volna a lépést az előttük állókkal. Ez nem tűnt könnyűnek, hiszen a második helyen álló lilák ellen játszottak, akik egy ponttal állnak a listavezető TF mögött. A meccs kiélezett, kiegyensúlyozott csatát hozott, ahol az Újváros szerzett vezetést, de az UTE még szünetig tudott fordítani. A második játékrész elején jött az egyenlítés, így kezdődhetett minden elölről. A folytatásban mind a két félnek megvolt az esélye eldönteni a meccset, de a Dunaújváros nem tudott élni a helyzeteivel, míg az UTE kétszer is betalált, így övék lett a nagy fontos három pont, amivel tartják továbbra is a lépést a listavezetővel.

TFSE-11TEAMSPORTS - TIHANYI SE 6-0 (3-0)
A TFSE úgy léphetett pályára a Tihany ellen, hogy tudta, hogy első számú üldözője az UTE nyert Dunaújvárosban, így csak győzelem esetén őrizheti meg első helyét. Ennek megfelelően álltak bele a mérkőzésbe az egyetemisták és hamar megszerezték a vezetést, majd szünetig eldöntötték a találkozót. A fordulás után sem állt le a vendéglátó és újabb találatokat jegyezve magabiztosan nyertek, így az élről várják a véghajrát.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink