Nyerni szeretnénk, természetesen
2018.05.30 | 20:29
Nyerni szeretnénk, természetesen Interjú Sergio Mullorral,  a Berettyóújfalu edzőjével, a Bajnoki döntő előtt. Egyetértesz azzal, hogy egy bajnokságnak döntővel kell véget érnie? Ez a kérdés nem nekem szól, a szabályok így szólnak, hogy döntővel végződik a bajnokság. A döntő nagyszerű lehetőség a show-ra, a futsal népszerűsítésére, táborának növelésére. Az MVFC a legstabilabb csapat volt a legjobb mutatókkal, de pénteken minden a nulláról indul és minden megváltozhat. Sok más egyéb dolog szorulna fejlesztésre mielőtt a bajnoki rendszerrel foglalkoznánk.
Abban akkor megegyezhetünk, hogy a legkiegyensúlyozottabb klub volt az NBI-ben. Csak kevés rossz periódusa volt a csapatnak. Mi az oka ennek a stabilitásnak?
Látványosan jó számokkal fejeztük be a szezont, mind védekezésben, mind támadásban. 1,6 gólt kaptunk meccsenként átlagban és 4,5-et rúgtunk. Csak egy rossz hónapunk volt, a január, amikor leginkább a Magyar Kupára irányult a figyelmünk, sajnos az nem sikerült, de az első helyünket a bajnokságban meg tudtuk tartani. A kulcs a hazai, megbízható teljesítményünkben rejlik. 
Korán megszerezte a csoport első helyét a csapat. Azt azt követő periódusban már a döntőre való felkészülés zajlott vagy a meccsről meccsre készülés továbbra is?
Az volt az elsődleges célunk, hogy minél hamarabb bebiztosítsuk matematikailag is az első helyet. Ez sikerült és onnan kezdve már a döntő lebegett a szemünk előtt. De tiszteletben tartottuk a bajnokság szellemiségét, hogy a három pont a tét a meccseken és hogy más csapatok szereplését is befolyásolta volna, ha félvállról vesszük a mérkőzéseket. Ezeket szem előtt tartva szerettünk volna minél jobb számokkal végezni. 
Milyen most a csapat meglátásod szerint? Hol tart az MVFC most azon az úton, amit elkezdtél?
Egy csapatot általában az eredmények alapján ítélnek meg, ha nyerünk, akkor jó úton vagyunk, ha kikapunk, akkor jobban is csinálhatnánk. Ebben azonban nem hiszek. Tudom, hogy a csapat lelkes és azt gondolom felkészültek is vagyunk, de az igazság pillanata azonban most jön el, amikor mindenkinek egy lépést előre kell lépni, és azt mondani, hogy akarom és hiszek benne, hogy magyar bajnok legyek. Minden játékosom harcra kész, Rábl és Magyar kivételével, akik még lábadoznak sérülésük után. 
Mi a véleményed a Győrről? Mi lehet a kulcs ellenük?
A Győr egy nagyszerű csapat, s nem szabad elfelejtenünk, hogy a negyedik legjobb együttes Európában jelenleg, játékosaik sok fontos mérkőzésen szereztek tapasztalatot. Hasonlóan a vezetőedzőjük is otthon van a nagy meccsek terén. De a nulláról indulunk és hitben valamint elkötelezettségben nem ver meg minket senki. És a lehetséges ötből hármat hazai közönség előtt játszhatunk, ami sokat segít nekünk. 
Mi a cél a döntőben? Három meccsen behúzni vagy nem számít hány találkozón, de nyerni?
Nyerni szeretnénk természetesen, ha ez háromból sikerül az nagyszerű, de ha ötből, minden meccsen hosszabbításokkal, büntetőkkel, akkor is ugyanolyan érzése lesz. A legfontosabb, hogy magasba emelhessük a bajnoki serleget, ha minden lezárult.
 - MVFCfutsal  -
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink