Nyaralt a bajnok
2008.06.28 | 00:00
Nyaralt a bajnok

A hosszú bajnoki menetelés és imponáló gyõzelem után az aranyérmes Mezei-Vill FC június 16-án Olaszország felé vette az irányt. A nagy menetelés és kemény munka után jöhetett a jól megérdemelt pihenés.

Tizenhárom órás út után érkezett meg a csapat a szálláshelyéül szolgáló Lignano városába. A tipikus tengerparti üdülõhely remek választásnak bizonyult, hiszen minden adott volt a zavartalan szórakozáshoz. Az elsõ napon volt, aki rögtön "ágynak dõlt" a félnapos buszozástól, mások azonban máris a helyi lehetõségekkel ismerkedtek.

Keddre már valamennyire regenerálódott a társaság, s az idõjárás is kezdett jobbra fordulni, elõ-elõbújt a Nap is, de az eget még inkább felhõk takarták. A bajnokcsapat tagjai azonban nem tétlenkedtek, s nagy lábtenisz csatákat vívtak a tengerparti röplabda pályákon. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, mindenki azt leste, hogyan tudná a másikat valahogyan csõbe húzni. Így esett meg, hogy páran ruhástól a szálloda medencéjében találták magukat, volt olyan kiszemelt is, aki meg tudott menekülni a rá váró megpróbáltatások elõl.

Egy nappal késõbb Velence várt a fiúkra. Remek napot tölthettek el itt is a srácok, kisebb csoportokra bomolva fedezték fel a várost, s vásároltak apróbb-nagyobb ajándéktárgyakat, emlékeket. Ezen a napon beköszöntött az igazi kánikula, ami maradt is a kinttartózkodás végéig. A tartalmas velencei nap után csütörtökön már mindenki a tengerpartra indult, a kora délutánig elvezhették Trencsényiék a hûsítõ hullámokat. Ekkor azonban ott kellett hagyniuk a riviértát a futballpálya kedvéért, hiszen Berettyóújfalu olaszországi testvérvárosa, a nem messze fekvõ Porcia látta vendégül a csapatot. Kedvünkért egy minitornát is összehoztak a helyiek, amelyet a Pallai Gábor, Lovász Krisztián, Trencsényi János, Gál István, Angyalos András, Turzó József, Tamás László, Szitkó Róbert és Kolompár Zsolt alkotta alakulat nyert. Az MVFC másik felének (Moga Lóránt, Nagy István, Nagy Tamás, Sáfár Tony, Lovas Norbert, Trippon Péter, Kisikán Tamás és Farkas József) ezúttal meg kellett elégednie az ezüsttel. Este egy remek olasz vacsorával kedveskedtek számunkra a vendéglátók, s késõ este volt, mikor visszaérkezett a hotelbe a magyar bajnok.

A svájci és a spanyol strandfoci válogatott is egy szállodában lakott a mieinkkel, hiszen egy rangos tornának adott otthont Lignano. A rendkívül közvetlen és szimpatikus helvétek egészen a döntõig meneteltek, ahol a hazaiakat tréfálták meg, s 5-5-ös végeredmény után büntetõkkel diadalmaskodtak. Csapatunk tagjai közül sokan választották ezt az eseményt délutáni elfoglaltságként. Néhányan kiélhették horgász szenvedélyüket is, hiszen egy porciai jóbarát egy hegyi tóhoz kalauzolta az érdeklõdõket, s a friss fogást még a helyszínen elkészítették és el is fogyasztották.

Hétfõn reggel indult haza a Mezei-Vill, s csak este tíz óra után érkezett meg Berettyóújfaluba. Remek egy hetet töltött együtt a gárda, nagyszerû alkalom volt ez is annak bizonyítására, hogy milyen kiváló csapategység van a bihari gárdánál. Reméljük, ez az út még jobban összekovácsolta a keret tagjait, s talán ez is segíthet a jövõ évi jó szereplésben a nemzetközi színtéren is.



Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink