Női válogatottunk Porecben készül az EB-re
2022.06.18 | 10:00
Női válogatottunk Porecben készül az EB-re

Férfi válogatottunk után a hölgyek, valamint az U19-es fiúk is Porecbe utaznak. A horvátországi nemzetközi torna lehet a felkészülés utolsó állomása az EB négyes döntője előtt a női válogatottnak, kiváló alkalom arra, hogy Frank Tamás és Quirikó Vivien az utolsó hibákat is kijavítsák a játékban. Lányaink sorrendben a svédekkel, a lengyelekkel, a házigazda horvátokkal, valamint zárásul a finn válogatottal fognak megvívni ezen az eseménygazdag héten.


Az utazó keret:

Kapusok:

Deczki Vanda (Tolna-Mözs)
Hargas Annamária (Astra HFC)
Torma Lilla (DEAC)

Mezőnyjátékosok:

Csepregi Gabriella (Femminile Molfetta)
Fábián Rebeka (Budaörs)
Folk Zsuzsanna (Budaörs)
Fülöp Diána (DEAC)
Horváth Viktória (DEAC)
Koch Fruzsina (Budaörs)
Kota Gabriella (Vis Fondi)
Krascsenics Csilla (DEAC)
Sovány Liza (DEAC)
Szalkai Kitti (Tolna-Mözs)
Tóth Nóra (DEAC)
Üveges Katalin (DEAC)
Vámosi Georgina (Tolna-Mözs)
Varga Adél (Astra HFC)

A tizenhét fős keretből az EB-re tizennégyes lesz, egy kapussal, és két mezőnyjátékossal kevesebb, mint most. Női válogatottunk most az elmúlt évektől eltérően több, egy- és kétnapos összetartáson is részt vehetett az elmúlt hetekben, reméljük, hogy ebből sokat tudott profitálni mind a csapat, mind a lányok egyénileg. Sajnos az egyik összetartáson sérülés is történt, Nagy Tünde (Audace Verona) szenvedett szegycsont-törést. Tündinek ezúton is jobbulást kívánunk, és bár elméletileg még megvan a lehetőség, hogy légiós kapusunk az EB-n pályára lépjen, de tudjuk, hogy gyakorlatban ez csodával lenne határos. A poreci keretbe a DEAC adja a legtöbb játékost, szám szerint hetet, sőt, Sovány Liza személyében a válogatottban debütáló játékosa is lesz a hajdúságiaknak. Ha minden jól alakul, többen jubilálnak is a csapatból, hiszen Hargas Annamária és Kota Gabriella a huszonötödik, a csapatkapitány Varga Adél pedig jelenlegi rekorderként az ötvenedik meccséhez közelít!

A csapat programja a héten a következő:

06.21. 12:00 SWE-HUN
06.23. 12:00 HUN-POL
06.25. 09:45 CRO-HUN
06.26. 09:45 HUN-FIN

Ha minden igaz, a férfi válogatottunk poreci meccseihez hasonlóan lányainkat is nyomon követhetjük, hiszen a Futsal Week oldalán az összes találkozót élőben közvetítik. Amennyiben így lesz, itt, a Futsal Hungaryn természetesen megosztjuk a linket.

Sok sikert lányok, és jó felkészülést az EB-re!

Címkék

Hírdetés

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.05.31 | 14:15
2023.04.16 | 22:41
2023.04.13 | 09:22
Férfi válogatott
2023.04.12 | 12:15
Támogatóink

Partnereink