Női válogatottunk nagy lehetőség kapujában
2023.03.17 | 08:00
Női válogatottunk nagy lehetőség kapujában

Nagy lehetőség kapujában ma este a női válogatottunk..

Hazai pályán - az immár futsal oroszán-barlangként ismert - debreceni Főnix Arénában lépnek pályára az EB négyes döntőjének résztvevőjeként a magyar lányok. A döntőbe jutásért azt az ukrán válogatottat kell legyőzni, amellyel már nagyon sokat játszottunk a távoli, és a közelmúltban is. Legyőznünk még nem sikerült őket (a mérlegünk 10 mérkőzésből 8 vereség és két döntetlen) ám a legutóbbi EB bronzmérkőzésén szoros csatában csak 2-1-re kaptunk ki, előtte pedig 4-4-es döntetlent játszottunk velük Ukrajnában EB selejtező tornán.

A válogatott edzője és csapatkapitánya az alábbiakban nyilatkozott az mlsz.hunak:

– Szeretnénk hazai pályán, hazai közönség előtt a lehető legjobban szerepelni, ennek érdekében becsülettel felkészültünk a pénteki találkozóra – mondta Frank Tamás. – Egy kreatív, támadásban rendkívül erős ukrán csapat lesz az ellenfelünk, a célunk, hogy stabil védekezésből kiindulva megpróbáljuk elrontani a játékukat. Előfordulhat, hogy nem lesz sok gólszerzési lehetőségünk a mérkőzésen, ezért az adódó helyzeteket hatékonyan kell kihasználnunk. A hazai pálya nagy előny lehet, a magyar közönség előtt mindenki nagyon szeretne bizonyítani, ugyanakkor az ebből adódó nyomást nem könnyű kezelni. Remélem, a lányok felszabadultan, az Európa-bajnokság minden pillanatát kiélvezve egy kiélezett, jó meccset tudnak majd játszani az ukránok ellen.

– Amatőr sportolóként pályafutásunk során nem nyílt alkalmunk arra, hogy annyi szurkoló előtt játszhassunk, mint a pénteki elődöntőben, ezért számunkra is hatalmas élmény lesz a mérkőzés  – fogalmazott a TFSE színeiben futsalozó Varga Adél. – Különleges hangulatú meccs vár ránk, amire nehéz fejben felkészülni, de bízom benne, hogy mindenki számára erőt ad majd a közönség. Biztos vagyok benne, hogy számomra jelentős pluszt jelent majd, hogy a családom, a barátaim és várhatóan több ezer szurkoló előtt léphetek pályára. Az ukránok nagyon jó csapattal érkeztek, ezért roppant nehéz dolgunk lesz, de ahogy tavaly is sikerült szoros meccset játszanunk ellenük Portugáliában, úgy most is képesek lehetünk erre, és ebben az esetben miért ne billenhetne most felénk a mérleg nyelve?

Magyarország - Ukrajna 2023.03.17 19:30
Debrecen, Főnix Aréna
M4 Sport Élő

Az ukrán-magyar elődöntő előtt, 16.00 órától Európa két legjobb csapata, a portugál és a címvédő spanyol együttes lép pályára a Főnix Arénában.

FOTÓALBUM

A négyes döntő mindkét játéknapjára a wfeuro2023.jegy.hu oldalon lehet jegyeket vásárolni (az elődöntőkre 1000, a helyosztókra 1500 forintos áron). Az adott játéknapra szóló érvényes jeggyel rendelkező szurkolók a mérkőzésnapokon ingyenesen vehetik igénybe a helyi közösségi közlekedést, vagyis belépőjegyük felmutatásával utazhatnak a DKV járatain.

A lehetőség, hogy EB döntőbe jusson egy magyar futsal válogatott adott, tehát a tét nagy. Ám biztosak lehetünk, hogy a lányok tudásuk legjavát fogják nyújtani a szakmai stáb támogatásával, és akkor a nézőkről még nem is beszéltünk.

Hajrá magyar futsal, hajrá magyarok!

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink