Női kupa hétvége következik
2021.11.10 | 22:00
Női kupa hétvége következik

Az októberi előselejtezők után most már a legjobb 16 küzdelme következik a női futsal Magyar Kupában! A mezőny kiegészült az első osztályú csapatokkal is, akik mind másodosztályú ellenfelet kaptak, illetve van két olyan szerencsésebb párosítás is, ahol két NBII-es gárda küzdhet meg egymással a legjobb nyolcba kerülésért. Onnan pedig tudjuk, hogy már csak egy lépés a Final Four, ahol tavaly is parázs küzdelmet láthattunk a serlegért. Nézzük, mik a párosítások!


Női futsal Magyar Kupa, 2. kör


1. Máltai SE - Újpest FC
2021.11.13., 10:00, Érd, Treff Sportcsarnok

Ez az egyik párosítás, ahol két NBII-es csapat találkozik, ami azért is érdekes, mert a bajnokságban is egy csoportba tartoznak. Pont múlt héten került sor az egymás elleni meccsükre, ahol 5-2-es győzelmet arattak a lila-fehérek. Meglátjuk, a kupában sikerül-e visszavágni a Máltai SE játékosainak!

2. Almásfüzitői SC - Astra HFC
2021.11.13., 11:00, Tarjáni Sportcsarnok

A tavalyi kupasorozat legszívfájdítóbb vereségét szenvedték el a rózsaszín-feketék a DEAC ellen a döntőben, odáig pedig viszonylag sima volt az üllőiek útja. Céljuk minden bizonnyal a visszavágás, az ehhez vezető első lépés pedig a mostani, Almásfüzitő elleni találkozó megnyerése. Valószínűleg ez nem is fog gondot okozni az Astrának.

3. Kiskunhalasi Szilády RFC - Tolna-Mözs
2021.11.13., 11:00, Tolnai Városi Sportcsarnok

Némi kavarodás után feladta pályaválasztói jogát a Kiskunhalasi gárda, így a mérkőzésre a tolnai csarnokban kerülhet sor, a hazai szurkolók szívfájdalmára az időpont nem a szokásos vasárnap délután öt óra. Tavaly nagy meglepetésre, valamint a balszerencsés sorsolásnak is köszönhetően a Tolna lemaradt a Final Fourról, ezt idén egészen biztosan nem szeretnék. Meglátjuk, újdonsült ellenfele meg tudja-e nehezíteni Reveland Zoltán lányainak a dolgát!

4. Mályi SE WG - DEAC
2021.11.13., 18:00, Tiszaújvárosi Sportcentrum

A debreceniek Tiszaújvárosba is szinte hazai pályaként látogatnak, hiszen több edzőtábort is töltöttek már a Tisza-parti településen. Így ez a minimális előnye sem adatik meg a hazaiaknak, nem is számolva a balszerencsével, hogy a trófea aktuális tulajdonosával kell találkozniuk. Akik azonban azon lesznek, hogy ne is adják ki kezükből a nehezen megszerzett serleget, így a legjobb 16 között le is játszhatják első meccsüket a nemes cél érdekében.

5. Kalafa Futsal - Budaörs Futsal
2021.11.13., 18:00, Szári Sportcsarnok

Az előselejtezőben a mostani hazaiak, a Kalafa csapata igen ritkán látott eredménnyel aratott sima győzelmet, hiszen 19-3-ra győzedelmeskedtek a Szabó-tanítványok. Most nem lesz ilyen könnyű dolguk, az esélyes természetesen a vendég Budaörs, még akkor is, ha a Szári Sportcsarnok híres a nem vendégmarasztaló hangulatáról, hiszen rendre nehéz meccseket játszanak itt az aktuális ellenfelek. Tell Zsófiéknak azonban itt kezdődik az útjuk, ami tavaly elődöntővel ért véget a győztes ellen. Ki tudja, idén meddig vezet?

6. Miskolci Vénusz - ELTE-BEAC
2021.11.14., 15:00, Miskolci Városi Sportcsarnok

Nem ez az első éve a miskolciaknak a másodosztályban, mégis hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy már nem az NBI küzdelmeiben érdekelt a borsodi csapat. Bár nem tudjuk, meddig marad ez így, az biztos, hogy igen rég találkoztak egymással az aktuális kupaellenfelek, ráadásul dörzsölhetik a markukat mindketten, hogy "megúszták" az első osztályú ellenfelet, ami már egy fél lépés a legjobb nyolc felé. Egyik csapat sem bővelkedik eddig idén a lejátszott találkozókban, ami előnyükké és hátrányukká is válhat, meglátjuk, mire megy a hírhedt miskolci levegővel az ELTE-legénység, vagy ebben az esetben leányság.

7. MVFC Berettyóújfalu - Csepel Utánpótlás SE
2021.11.14., 17:00, Pálfy István Rendezvénycsarnok

A Mezei-Vill nem lehet elégedetlen, hiszen olyan ellenfelet kaptak, akikkel tavaly egy osztályban voltak, ha nem is egy csoportban. Sokakat megviselt már a hosszú út Berettyóújfaluig, de a csepeliek az eddig kevésbé sikeres NBI-es szereplésükre való tekintettel biztosan vérre szomjaznak, így nem lehet kérdés, hogy a győzelem a cél, az osztálykülönbséget kiemelve. A hazaiak ugyanakkor egyelőre veretlenül vezetik az NBII Keleti csoportját, így feltehetőleg ehhez nekik is lesz egy-két szavuk.

8. Kelen SC - TFSE
2021.11.14., 18:00, Aréna Törökbálint

A kupahétvége legpikánsabb párosítása lesz az utolsó lejátszott találkozó. Arról nem is beszélve, hogy nem is olyan sok évvel ezelőtt még közös csapattal indult a másodosztályban a két egyesület, azt sem említve, hogy a jelenlegi TF magját adó Viadukt SE ex-hazai pályáján játszhatnak az egyetemiek "idegenben", de azért az felmerül többekben is, hogy ez a győzelem úgy kell már a tesisek moráljának, mint egy falat kenyér, hiszen eddig nem alakult túl rózsásan a szezonjuk. A Kelen viszont tényező az NBII Nyugati csoportjában, nem is elenyésző, hiszen eddig veretlenül hasítanak a zöld-fehérek. Meglátjuk, helytálló-e az osztálykülönbség, de természetesen a kupában bármi megtörténhet, és az eddigi évek tapasztalatából merítkezve bátran mondhatjuk, hogy meg is történik.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE - SG Kecskemét Futsal
2022.08.15 | 14:55

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.07.07 | 18:54
2022.07.04 | 16:30
2022.07.03 | 09:39
Női válogatott
2022.07.02 | 08:00
2022.07.01 | 08:25
2022.06.30 | 07:59
Támogatóink

Partnereink