Nem tudott a Hali előnyt szerezni az Aramis ellen a kupában!
2022.04.02 | 10:05
Nem tudott a Hali előnyt szerezni az Aramis ellen a kupában!

A bajnokság rájátszásában nem tudtak már találkozni a felek, mert az Aramis az alsóházba került, de a kupasorsolás úgy hozta, hogy a Hali visszavághat a Budaörsön elszenvedett bajnoki vereségért. Hiányzók akadtak szép számmal mind a két oldalon. A vendégeknél többek közt Hosszú és Sámson sem állhatott rendelkezésre, így ismét hat fiatalt nevezett Moga mester a keretbe. A Szombathelynél Dávidra, Alaszticsra és Nagy Kevinre sem számíthatott Juanra, míg Dróth és Sipos is sérüléssel bajlódik, de ők végül keretbe kerültek.

Természetes a hazaiak számítottak az esélyesnek és ennek megfelelően kezdték a mérkőzést és hamar megszerezték a vezetést, egy szerencsés góllal, Nyerges védte be Luggi ártalmatlannak tűni lövését. Ekkor kevesen gondolták, hogy több hazai találat nem születik az összecsapáson. A budaörsieket nem fogta meg a bekapott gól, és bátran felvállalták a támadásokat, így több nagy lehetőségük is volt az egyenlítésre, de nem tudták kihasználni a helyzeteket. A 12. percben aztán összejött a gólszerzés. Bognár rúgott egy oldalberúgást tökéletesen a hosszú kapufához, ahol Feketének már nem volt nehéz dolga. A folytatásban is inkább az Aramisnak voltak nagyobb helyzetei, de a vezetést nem sikerült megszerezni, így maradt szünetre a döntetlen.

A fordulás után a magyar bajnok próbálta fokozni az iramot, de csak helyzetekig jutott, nem sikerült a fölényt gólra váltani. Bükiék ahogy kezdtek fáradni, kevesebbszer jutottak el ellenfelük kapujához, de így is több veszélyes kontrát tudtak vezetni. A játékrész derekán Juanra mester pályára küldte Dróth Zolit is, és rögtön ziccer alakult ki, de Kovács egy méterről nem tudott betalálni az üres kapuba az összecsapás legnagyobb helyzetéből. A vendéglátók a hajrában próbálták legalább a győzelmet kicsikarni, hogy legalább minimális előnnyel mehessenek a visszavágóra, de ez sem jött össze, így végül meglepetésre döntetlennel zárult a találkozó.

Az Aramis remekül védekezett és veszélyesen is támadott, és jobb helyzetkihasználással akár nyerhetett is volna, főleg az első félidő alapján. A Haladás ezúttal nem tudta érvényesíteni a fölényét, így nehéz visszavágó vár rájuk, bár továbbra is ők számítanak a párharc esélyesének.

 

Magyar kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

HALADÁS VSE – ARAMIS SE 1-1 (1-1)
Szombathely, 400 néző
Játékvezetők: Kubicsek, Sipos, Tóth-Tolnay

Haladás: Gyimesi – Kovács, Luggi, Gelencsér, Vas
Cserék: Homlok – Szalmás, Knizs, Hajmási, Dróth, Sipos, Vatamaniuc, Papp, Henrique
Vezetőedző: Juanra Calvo

Aramis: Nyerges – Fekte, Bognár, Büki, Vatamány
Cserék: Molnár – Korompay, Fülöp, Bélavári, Pap, Moga, Lévai
Vezetőedző: Moga Lorant

Sárga lap: Henrique illetve Fülöp

Gólszerzők: Luggi illetve Fekete

Fotó: Haladás VSE facebook

 

Hírdetés

Videók

Haladás VSE - SG Kecskemét Futsal
2022.08.15 | 14:55

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2022.07.07 | 18:54
2022.07.04 | 16:30
2022.07.03 | 09:39
Női válogatott
2022.07.02 | 08:00
2022.07.01 | 08:25
2022.06.30 | 07:59
Támogatóink

Partnereink