Nem sikerült a Nyírbátornak a felső ház
2024.02.03 | 13:30
Nem sikerült a Nyírbátornak a felső ház

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén mindkét csapat tisztában volt a feladatával: Győzni kell, mert akkor a Nyírbátor bejut a Felső házba, az Újpest pedig megelőzi az Aramist, és öt ponttal kezdi a rájátszást az Alsó házban.

Az első percekben elsősorban Lipl lövéseivel veszélyeztetett az Újpest, két szabadrúgást is Dobinak kellett hárítani, de Hadzsi előtt is adódott lehetőség. A 9. percben már az 5. szabálytalanságig jutottak el a vendégek, ráadásul a Nyírbátor kapusa kézzel ért a labdába a hatoson kívül, amiért meglepetésre csak sárga lappal bűnhődött. A hazai fölény a 12. percben ért góllá, amikor Horváth Benedek egy labdaszerzés után végig vitte a labdát a pályán, majd a létszámfölényes helyzetet góllal zárta le. (1-0)

A 14. percben Hadházi révén egyenlített a Nyírbátor egy oldalberúgást követően, majd két le nem fújt vendég szabálytalanság borzolta a kedélyeket. A harmadikat már nem tudták elnézni a bírók, ami egyébként egy kétkezes lökés volt. A megítélt 10 m-est Lipl magabiztosan lőtte a hálóba, majd egy perc múlva Hadzsi beadására is ő érkezett középen, erős lövése pedig átcsorgott a kapuson. (3-1)

A vendégek sem adták fel, és egy perccel a szünet előtt Hadházi talált ismét a hálóba, így 3-2-es hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Sokkal nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Nyírbátor, többször Gémesi remek védéseire volt szükség, hogy ne változzon az eredmény, de a 27. percben góllá érett a nyomás, ekkor Orosz érkezett jól egy beadásra. (3-3)

Rögtön a gól után azonban Lipl iramodott meg, de Hadházi buktatta, amiért megkapta második sárgáját és kiállt a játékból. Az emberelőnyt Lipl lövésével gyorsan kihasználták a lilák. (4-3) Horváth növelhette volna az előnyt, de a kapust kicselezve mellé lőtt, azonban Simic remek egész pályás labdáját Hadzsi már egy pattanás után parádésan vágta a hosszú sarokba. (5-3)

5 a 4-es játékkal próbálkoztak a bátoriak, de többször is jól védekezett a hazai csapat, és ebből Hadzsi, valamint Gémesi is betalálhatott volna, ám néhány centit tévedtek. Négy perccel a vége előtt Sánta utolsó emberként lökte el Harnisch, amiért őt is kiállították a játékvezetők, az Újpest pedig eldugta a labdát két percre, majd a folytatásban is.
Az Újpest megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, Lipl válogatott formában játszott, és a 8. helyet érte el az alapszakaszban, pontosan ugyanúgy 28 pontot szerezve, mint tavaly, illetve a 7. helyet idén megszerző, most felülmúlt Nyírbátor csapata.

Újpest FC-220Volt - Nyírbátori SC 5-3 (3-2)
UTE Sportcsarnok, 100 néző
Játékvezetők: Vass, Horváth P., Héra

Újpest: Gémesi - Klacsák, Horváth Be., Lipl, Harnisch;
Csere: Vörösmarty, Hajzsel (k), Horváth Ba., Kovács B., Simic, Neumann, Hadzsi, Katona
Edző: Moga Flavius Lorat

Nyírbátor: Dobi - Szabó S., Szentes Bíró, Hadházi, Orosz;
Csere: Opre, Varga D., Bartha, Sánta, Csorvási, Molnár Sz., Szucsányi 
Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Horváth Be. (12.), Lipl (18., 19., 28.), Hadzsi (33.), ill. Hadházi (14., 19.), Orosz (27.)

Sárga lap: Dobi (9.) 

Piros lap: Hadházi (27.), Sánta (37.)

Moga Flavius Lorant:
- A mai estén az első félidőt kontrolláltuk, szép támadásokat vezettünk, jól védekeztünk és jók voltak az átmenetek. Á második félidővel is elégedettnek kell lennünk, mert nagyon érett futsalt mutattunk be, jól védekeztünk 5 a 4-ben és az emberelőnyből is sikerült gólt szerezni. Gratulálok a csapatnak és készülünk az alsóházi rájátszásra!

Forrás: ujpestfutsal.hu

 

Hírdetés

Videók

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.02.12 | 09:15
Férfi válogatott
2024.02.10 | 08:00
2024.02.04 | 14:45
Férfi válogatott
2023.12.16 | 18:24
Férfi válogatott
2023.12.15 | 22:59
2023.12.14 | 20:57
Támogatóink

Partnereink