Nem sikerült a Berettyó rajtja
2008.09.09 | 00:00
Nem sikerült a Berettyó rajtja

 

MVFC Berettyóújfalu - MNK Nacional Zagreb 0-4 (0-1)
Debrecen, Fõnix-csarnok, 2200 nézõ
jv: Colbasiuc, Stamouls

MVFC: Pallai - Nagy Tamás, Nagy István, Lovas, Safar Csere: Moga, Angyalos, Gál, Tamás, Trencsényi, Victor, Domokos edzõ: Szitkó Róbert

MNK Nacional Zagreb: Svigir - Capar, Morina Ko., Grdovic, Leskovar Csere: Novak T, Morina Ku., Novak D., Kovac, Purgar, Humar, Ernilson edzõ: Marinko Mavrovic

Gólszerzõk: T. Novak 2, Kuitan, Svigir

Jó hangulatban kezdõdött a találkozó, hiszen a mindig lelkes Mezei-tábor ezúttal is nagy üdvrivalgással fogadta övéit.

Az elsõ percek bizonytalankodása és pár horvát helyzet után Gál István próbálozása nyitotta a hazai lehetõségek sorát. Letámadtak, ha kellett, de a félpályán védekeztek leginkább.

Itt is, ott is voltak helyzetek, a félidõ közepén talán a vendégek játszottak veszélyesebben, hiszen egy ízben a gólvonalról kellett Tamásnak tisztáznia.

Öt perccel a kefújás elõtt Tihomir Novak cselezgetése bejött, s a kapuba helyezte a labdát. Idõt kért a horvát edzõ, s mi bár pontatlanul, de mentünk elõre, a horvátok csak járatták a labdát, nem siettek.

A második félidõ Trencsényi lövésével kezdõdött, majd Tamás kísérlete szállt fölé. A hazaiak birtokolták a labdát, több helyzetük is volt. ám érthetetlenül ideges és kapkodó focit mutattak be, így nem is sikerült számunkra gólszerzés.

Hat perccel a félidõ kezdete után a vendégek berúgták a második gólt, ismét Tihomir Novak talált be. Továbbra is hasonló volt a játék képe, Lovasék a labdát, ám sok volt a hiba.

Kuitan gólja mindent eldöntött, bár a Berettyó a vészkapus bevetésével próbált legalább szépíteni, ám sajnos abból is õk kaptak gólt.


Szitkó Róbert:

- Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Bizakodtunk, mindent meg szerettünk volna tenni ahhoz, hogy sikerüljön a pontszerzés. Mondhatjuk, hogy nem volt szerencsénk, hiszen ha a helyzeteinket berúgjuk, akkor akár más is lehetett volna a vége. Abban láttam a problémát, hogy a magyar bajnokság messze áll a nemzetközi színvonaltól. Az itteni csapatok bajnokságaiban mind elõrébb járnak. Azt hiszem nem volt négy gól a különbség kettõnk között. Játékban felülmúltak bennünket.

Marinko Mavrovic:

- Az fontos volt, hogy mi szereztük az elsõ találatot, és vezetéssel vonultunk a szünetben az öltözõbe. A második félidõ eleje sorsdöntõ idõszak volt, hiszen a hazaiak kontrái veszélyesek voltak. Tudtuk, ha betalálunk, akkor az nagyon megnöveli az esélyeinket. Sikerült a gyõzelem, most már a következõ meccsre koncentrálunk. Azt hiszem megérdemeltük a mai sikert. A Shakhtar nagyon nehéz lesz, de mindent megpróbálunk, hogy megnehezítsük a dolgukat.

A nap másik meccsén: Shakhtar Donetsk - FC Blok Beverwijk 4-0
Gólszerzõk: Thiago 2, Mansurov, Oliveira


 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink