Nem hibáztak a dobogósok: mindhárom bajnokaspiráns nyert
2022.04.12 | 14:45
Nem hibáztak a dobogósok: mindhárom bajnokaspiráns nyert

A férfi futsal NB II Keleti csoportjának mindhárom bajnokaspiránsa hozta a kötelezőt: a Nyíregyháza otthon, a Maglód és a Rubeola idegenben győzött.

FELSŐHÁZ

Igencsak tartalékosan utazott Nyíregyházára a Mád, de így is sokáig jól tartotta magát, csak a félidő előtti utolsó percben tudtak betalálni a hazaiak, ám akkor kétszer is. A vezető találatot a brazil Lukaku szerezte meg, akinek ezzel meglett az első gólja Magyarországon. Aztán a második félidőben betalált még egyszer, de akkor már nemcsak ő volt eredményes, Lovas Norbert együttese kinyitotta a gólcsapot és 8–0-ra nyert.

Újabb nehéz idegenbeli túra várt a Maglódra, amely ezúttal Csengerre látogatott, és kilenc perc alatt két góllal elhúzott. A szünetig aztán kétszer feljöttek egyre a hazaiak, de 30 perc elteltével már három volt közte. A hajrára visszajött kettőre a Csenger, de a 36. percben Talabér Attila végleg eldöntötte a három pont sorsát, a vendéglátók már csak szépíteni tudtak a végén.

A Gyöngyös a múlt héten meglepte a Maglódot, és ugyanerre készült a Rubeola ellen is hazai pályán, hiszen egy győzelemmel még a dobogó is reális közelségbe került volna. A kapuba Tajti Bencével erősítő vendéglátók sokáig gól nélkül tartották a listavezetőt, ráadásul a 26. percben előnybe is kerültek. Két perccel később megszületett az egyenlítő gól, de a vendégek a három pontért jöttek, és az utolsó két percben három gólt lőttek – mind a hármat Hadzsi Máté jegyezte.

A három bajnoki címre törő csapat győzelmével a dobogón változatlan maradt a helyzet (a Rubeola előnye egy pont a Maglód és négy a Nyíregyháza előtt), de csakúgy, mint az alapszakaszban, a rájátszásban is elléptek a többiektől, a legközelebbi üldöző, a Gyöngyös is már négy pontra van a dobogótól.

ALSÓHÁZ

Kiegyenlített első félidő során a Kincsem volt a kezdeményezőbb, és meg is szerezte a vezetést a Miskolc ellen. Bár a vendégek két kontrából fordítani tudtak, a szünet előtt öt a négyből egyenlítettek a hazaiak. Fordulás után is többször jött fel a vendéglátók kapusa, és ismét sikerült betalálniuk. A vendégek egy újabb kontrából egyenlítettek, de egy hatméteresből visszaszerezte a vezetést a Kincsem. Az előny ellenére tovább kockáztattak Vörös Péterék, ám ez megbosszulta magát, két labdavesztest is góllal büntetett a MEAFC, így meglepetésre elvitte a három pontot.

A Kincsem botlásával a Nyírbátor egy győzelemmel átvehette az alsóház első helyét, ám a DAFC Szeged nem tette könnyűvé a feladatát, az első félidő nagyon szorosan alakult, csak egygólos volt a hazai előny. A második félidőben azonban gólképtelenek voltak a vendégek, egyetlen találatuk is öngól volt, míg a Nyírbátor hatszor is betalált, ezzel megelőzte a Kincsemet. A DAFC maradt sereghajtó.

FÉRFI FUTSAL NB II, KELETI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
FELSŐHÁZ
A-Stúdió Nyíregyháza – Mád 8–0
(Lukaku 2, Nagy, Lakatos, Kovács, Gyügyei, Varga 2)
Csenger – Maglód 4–6
(Gaál 3, Osváth, ill. Vékei, Jenei, Talabér 2, Érsek, Seregy)
Energia SC Gyöngyös – Rubeola 1–4
(Bihari, ill. Temesi, Hadzsi 3)

ALSÓHÁZ
Nyomdavar.hu Nyírbátor – DAFC Szeged 10–4
(Kónya 2, Mizsei 3, Pócsi 2, Tóth 2, Erdei, ill. Molnár, Albert, Kis, Tóth (öngól))
Kincsem – MEAFC-Miskolc 4–5
(Vörös 3, Kosztolányi, ill. Balla, Agárdy 2, Varga, Balog)

Szabadnapos: Nyírség

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink