Nem bírt egymással az ELTE és a Rubeola
2022.09.06 | 16:07
Nem bírt egymással az ELTE és a Rubeola

Két újonc találkozott hétfőn este a fővárosban, ahol mint a két oldal abban bízott, hogy meg lehet első győzelme, és nem kell pont nélkül állnia a tabellán. A vendégeket ezúttal is elkísérték szurkolóik, így jó hangulatban indult a találkozó.

A Rubi lépett fel támadólag, és beszorították ellenfelüket, de csak mezőnyfölényig jutottak. Ahogy telt az idő, egyre bátrabban támadtak az egyetemisták is, és egy-egy kontrában benne volt a veszély. A vendégeknél Varsányi megsérült a kapuban, így a helyére a fiatal Csikós állt, aki az egyik főszereplője lett a találkozónak. A játékrész közepén úgy tűnt, hogy a Tigriseké lehet a vezető találat, de többször csak a kapufát találták el, és a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. Kovács kapott egy remek labdát, amit kissé kisodródva éles szögből a kapuba passzolt. A gól meghozta az ELTE önbizalmát és még inkább felbátorodtak, így nyílt sisakos játék folyt a pályán, helyzetekkel mind a két oldalon, de a hálóőrük többször bravúrral védtek. A hajrában aztán a hazai szurkolók örülhettek újra, egy újabb találatnak. Fülöp vezetett egy remek kontrát és a középre adott labdájára Boros érkezett remekül, megduplázva az előnyt. Úgy tűnt, ez lesz a félidei eredményt, de a végén a hazaiak összehozták (feleslegesen) a hat szabálytalanságot, így a Rubi rúghatott 10 méterest, amit Fischer magabiztosan értékesített.

Fordulást követően mind a két csapat próbálta irányítani a játékot, de ez inkább a sárga-feketéknek sikerült. Ennek ellenére a hazaiak növelhették volna az előnyüket, de egy méterről üres kapuba sem sikerült betalálni, aminek hamar meg lett az ára. A Rubeola egy perc alatt fordított. Előbb Maruzsi álompasszát passzolta be Hadzsi közelről, majd hatalmas védelmi hibát kihasználva Nehéz már a vezetést szerezte meg csapatának. A két gyors gól nem fogta meg az egyetemistákat, és rohamoztak az egyenlítésért, de nem akart megszületni, így jött a vészkapus. Kicsit korainak tűnt, hiszen több mint hat perc hátra volt, de végül jó edzői húzásnak bizonyult, hiszen hamar jött az egyenlítés. Egy szépen kijátszott helyzetet elsőre még védeni tudott Csikós, de a kipattanót Kiss vágta a kapuba. Az izgalmaknak ekkor még nem volt vége. Nem sokkal az egyenlítés után Szini került a földre, ami után kisebb kakaskodás alakult ki, ami után a sértett és Józsa kapott sárgát, de mivel mind a kettőnek volt már, így páros kiállításra került sor, ami abszolút nem volt benne a sportszerű mérkőzésbe. Jöhetett a három a három elleni két perc, de inkább csak gyötörték egymást a csapatok, így nem esett gól. A meccslabda a vendéglátók előtt adódott, ketten vezethették a kapusra a labdát, de nem sikerült gólra váltani, így maradt a döntetlen.

Nagyot küzdött mind a két csapat, ahol mind a két félnek megvolt az esélye, hogy megszerezze első győzelmét, de a kapusok ezen az estén mind a két oldalon remekeltek. A fordulatos meccsen a játék képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható.

Béni Zoltán, ELTE: - Visszafogott reményekkel vártuk a találkozót, mert a nehéz sorsolásunknak köszönhetően ezen a mérkőzésen ígérkezett a legtöbb esély arra, hogy pontot, pontokat szerzünk. Tudva azt, hogy a Rubi a magyar futsal kezdete óta jelen van és az utánpótlásban is sokkal régebb óta minőségi munkát végeznek, mint a mi egyesületünk, itt sem mi voltunk az esélyesek előzetesen. Az első félidőt érzésem szerint jobban kezdte az ellenfél, ennek ellenére mi szereztük a gólokat és csak egy véleményes kis büntetővel tudtak felzárkózni. A második félidő eleje is a Rubeoláé volt, de vert helyzetből fel tudtunk állni és a győzelem sajnos a lábunkban maradt. Tudjuk ezt be a rutintalanságunknak. Az igazságosnak mondható döntetlen nekünk jó alap arra, hogy van keresnivalónk ebben a mezőnyben. Tovább kell mennünk a megkezdett úton, hogy a rájátszásban versenyképesek legyünk! A sérülteknek mielőbbi felépülését kívánok!

Jenei Ottó, Rubeola: - Hullámzó meccs volt, sok hibával játszottunk, de azért néha megmutattunk magunkból valamit, voltak szép dolgaink. Még hiányzik belőlünk a vagányság és a rutin, ezt a meccsek hozzák majd, de ha az első osztályban versenyképesek akarunk lenni, akkor nem csak edzésen kell tudni csillogni. A csapat vereségnek élte meg a döntetlent, ebben pozitív üzenetet látok, ambíciót és tenni akarást sugall, ami kell a fejlődéshez. Bár nem volt durva meccs, több sérülés borzolta a kedélyeket, minden pórul jártnak gyors gyógyulást kívánok! Szurkolóinknak ismét köszönjük a hangulatot és a támogatást!


ELTE-BEAC – RUBEOLA FC 3-3 (2-1)
Sport11, 150 néző
Játékvezetők: Kovács G., Wittner, Ibriksz

ELTE: Oswald – Kovács, Fülöp, Szini, Tóth
Cserék: Daradics – Kiss, Spáth, Gémesi, Boros, Tarjáni, Szokoli, Panyi, Danuer
Vezetőedző: Béni Zoltán

Rubeola: Varsányi – Nehéz, Sóvári, Hadzsi, Józsa
Cserék: Csikós – Hudra, Maruzsi, Szabó, Somogyi, Krizsán, Beteschek, Buzás, Fischer
Vezetőedző: Jenei Ottó

Sárga lap: Fülöp, Szokoli, Dauner illetve Hadszi, Szabó

Piros lap: Szini illetve Józsa

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink