Nem bírt egymással az Astra és a TFSE
2020.09.23 | 01:00
Nem bírt egymással az Astra és a TFSE

Mint ahogy arra számítottunk, gólgazdag, a hosszú kihagyás ellenére is nagyon színvonalas találkozókkal indult újra a női futsal NBI. Nagy meglepetés egyik mérkőzésen sem született, bár a Budaörs a vártnál simábban fektette két vállra a Szekszárdot, még idegenben játszva is. A másik két mérkőzés nagyon szoros volt, és bár minden együttesen érezhető volt a hosszú kihagyás, szerencsére a csapatok számos parádés akcióval, megmozdulással szórakoztatták a korlátozásokra odafigyelve maszkban érkező, szép számú közönséget.

Szekszárdi FC – Budaörs Futsal (0-1) 1-5
Góllövők: Koch 2, Bede Anett, Bede Anna, Fábián illetve Kajdy öngól

A mérkőzés matematikailag szoros első játékrésze után, ahol Koch Fruzsina a félidőt jelző sípszó előtt mindössze egy perccel juttatta előnyhöz csapatát, valószínűleg kevesen gondolták, hogy a végén négygólos különbséggel nyer a vendégcsapat. Rengeteg gólhelyzetet dolgoztak ki, majd puskáztak el mind a két félidőben a budaörsiek, és ahelyett, hogy növelték volna előnyüket, először a hazai csapat egyenlített egy öngóllal. Ezt követően azonban felgyorsultak az események, és mindössze két perc leforgása alatt háromszor talált be a Budaörs, ezzel gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. A kegyelemdöfésre azonban az utolsó percig kellett várni, amikor Bede Anett megszerezte csapata ötödik, önmaga első találatát a szezonban, és ezzel véget is ért a mérkőzés a Szekszárdi Városi Sport- és Szabadidőközpontban. Ennek ellenére elmondható, hogy ez a hihetetlenül fiatal Szekszárd (a csapat átlagéletkora a 20 évet sem éri el!) igen sokáig tudta tartani az NBI-es rutinnal rendelkező játékosok által alkotta Budaörsöt.

Micskó Márk, Szekszárdi FC: - Nem úgy sikerült az első mérkőzésünk, ahogy terveztük, de nincs is ezzel nagy probléma. Csapatunk felének ez volt az első NBI-es mérkőzése, tehát badarság lenne bármiféle konzekvenciát levonni belőle. Nekünk a célunk mérkőzésről-mérkőzésre javulni, és ha ebbe belefér, elkapni, megszorongatni pár nagy vadat. Voltak jó periódusaink, de a második félidőben egy perc alatt eldobtuk a mérkőzést. Ezen mindenképpen változtatnunk kell! Gratulálok a 15 éves Schell Dorinának, aki első felnőtt mérkőzésén Csapatunk legjobbja volt!

Korozmán Krisztián, Budaörs Futsal: - Azt kaptam a találkozó első félidejében, amit vártam. Klasszikus első bajnoki mérkőzés szaga volt. A helyzetkihasználással nem voltam megelégedve az egész mérkőzésen. Egyetlen pozitívuma az volt az első félidőnek, hogy megszereztük a vezetést. Félidőben elmondtam a lányoknak, hogy mit szeretnék látni Tőlük a pályán, amit nagy százalékban betartottak, és ennek az eredménye lett, hogy magabiztosan nyertünk. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak a második félidőben mutatott játékért, mert egy fiatal, harcias Szekszárdot sikerült legyőznünk. Kezdtem visszalátni a pár edzésen gyakorolt taktikai elemet, amiből rendre helyzeteket alakítottunk ki. Dolgozunk tovább, hogy a kitűzött céljainkat elérjük idén.

 

DEAC – Tolna (2-0) 3-2
Góllövők: Krascsenics Cs, Üveges, Horváth V illetve Horváth H, Szöllős

A két gárda tavaly is nagyon szoros mérkőzéseket játszott, mondhatni kicsit mumusai voltak egymásnak, így számíthattunk rá, hogy a Debreceni Egyetemi Sportarénában is valami hasonlóra kerül sor a szezonnyitó meccsükön. Sokáig tartott a gólcsend az első félidőben, de aztán jött Üveges Katalin, aki egy szép átemeléssel mattolta Deczki Vandát, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. Egy perccel a félidő vége előtt még Krascsenics Csilla távoli, lapos lövése is utat talált a kapuba, így kétgólos DEAC-előnnyel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben először szépített a vendég együttes, Szöllős Alexandra átmentette jó formáját a tavalyi szezonról, és egy kapu előtti kavarodást követően juttatta a hálóba a labdát. Mindkét csapatnak megvoltak ezután a helyzetei, de Horváth Viktória váltotta az övét gólra, miután értékesített egy kipattanó labdát. A végeredményt Horváth Hanna állította be, szépségdíjas találata azonban csak az eredmény kozmetikázására volt elég, pont(ok) nélkül kellett hazamennie a Tolna csapatának.

Üveges Katalin, DEAC: - Sajnos játékunkat meghatározta a sok sérülés és a fél éves szünet. Szerettük volna, ha mostanra már versenyérettebb a csapat. Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Tóth Nóra és én magam is hiányoztunk a heti felkészülésről, ami igencsak kiült a mai teljesítményünkre. Sem a sebességünk, sem technikai és taktikai tudásunk nem mutatkozott meg ezen a mérkőzésen. Emiatt most nagy hiányérzet van bennem. Szerencsére az ellenfélen ugyanez látszott. De biztos vagyok benne, hogy ez fordulóról fordulóra javulni fog. Most örülünk a 3 pont megszerzésének, ami egy kis löketet adhat a jövőheti Budaörs elleni összecsapáshoz. Következő ellenfelünk 5:1-re diadalmaskodott a Szekszárd otthonában, így biztosan nem számíthatunk ezután sem könnyű mérkőzésre. Ráadásul Horváth Viktóriára most valószínűleg egy nagyobb kihagyás vár, amit nehezen bírt el ma is a csapat. Játékosaimnak mindenesetre gratulálok a tisztes helytálláshoz, nagy szükségünk volt most erre a győzelemre!

Ács Gábor, Tolna-Mözs: - Játékban domináltunk, de két-három megingásunkat könyörtelenül kihasználta az ellenfél, míg mi a helyzeteink többségét kihagytuk. A látottak alapján a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Ha a helyzetkihasználásunk javul, és a játékosaim magasabb hőfokon tudnak égni, akkor akár az aranyéremre is elég lehet ez a teljesítmény. Az viszont még messze van. Az alapszakasz csak ráhangolódás a rájátszásra, amikor majd egy új bajnokság kezdődik.       

 

TFSE – Astra
Góllövők: Pádár 2, Kovács Sz, illetve Benkő öngól, Varga A, Csolti

A forduló ’rangadóját’ sok néző, szurkoló követte figyelemmel a Fáy utcai Vasas Sportcsarnokban. Bár mindkét csapatnál voltak hiányzók, ez a mérkőzés sebességén, megoldásaiban szerencsére nem látszott. A vezetést a 10. percben az Astra szerezte meg, egy labdaszerzésből indított kontratámadás végén Varga Adél volt eredményes. Nem kellett azonban sokáig várni a válaszra, Kovács Szilvia messziről vállalt lövést, és egyenlítette ki a mérkőzést. Összességében az első félidőben az Astra tudott nagyobb nyomást helyezni ellenfelére, ám helyzeteiket - egy kivételével - nem tudták értékesíteni, a TF inkább kontrákból veszélyeztetett. A második félidő legelején rögtön visszavette a vezetést a vendégcsapat, Csolti Réka szerezte meg első felnőtt futsal mérkőzésén pályafutása 100. gólját, egy jól kivitelezett szögletfigura után talált nagy erővel a kapuba. Ezt követően tíz percet kellett várni a következő gólra, amit ki más, mint a mérkőzésen csapatkapitányként pályára lépő Pádár Anita szerzett, akiről jól látszik, hogy ebben a szezonban sem veszített semmit gólérzékenységéből, minden ellenfélnek sokszorosan oda kell rá figyelnie, ha pályán van. Két perccel később újra az Astra szerezte meg a vezetést, vendégjátékos lőtte el a labdát, ám hazairól került az egyébként kiváló formában védő Ősz Csenge kapujába. A meccs hátralévő részében érezhetően nagyobb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, az egyenlítés, netán a győztes gól megszerzése érdekében, rengeteg helyzetet alakított ki a TF, azonban az i-re a pontot (természetesen) Pádár Anita tette fel – gyönyörű centermegoldással fordult le védőjéről, és rúgta Hargas Annamária feje mellé-fölé a labdát az utolsó percben. Így gólgazdag, fordulatos mérkőzésen született igazságos döntetlen.

Csernai Gábor, TFSE: - Nagyon vártuk már az első Bajnoki mérkőzést, főleg így, több mint fél év távlatából. Sajnos nem volt teljes a keretünk, de így is jók voltak az esélyeink a mérkőzésre. Sajnos nekünk egy félidő kellett, hogy játékba lendüljünk, mert az első félidő pár szituációt leszámítva nagyon nyögve nyelős lett. A második félidő elején rögtön kaptunk egy gólt, ami ott is, de visszanézve is teljesen szabálytalan, és innentől kezdve a játék képe megváltozott és többet birtokoltuk a labdát és kapura is veszélyesebbek voltunk. Igaz, az Astrának is volt egy-két nagy lehetősége kontrából. A mérkőzés képe alapján talán igazságos a döntetlen, hiszen mind a két csapatnak megvolt a lehetősége, hogy a maga javára fordítsa a mérkőzést, de ezek kimaradtak, így senki sem örülhetett a meccs végén igazán. Jó volt látni ennyi embert a lelátón, remélem így lesz ez továbbra is.

Dombó János, Astra HFC: - Illik megköszönni mindkét csapatnak, hogy az előzetesen rangadónak kikiáltott mérkőzésből valódi rangadót tudtak varázsolni a pályára ezen az estén, több mint fél év kényszerű szünet után. A mérkőzésen úgy gondolom, többségében dominálni tudtunk, voltak ugyan kisebb hullámvölgyeink, hibáink, de ez az ismert tények birtokában teljesen érthető. Hogy veszítettünk-e két pontot, vagy szereztünk-e egyet, azt majd csak a jövő dönti el, hiszen remélem, még nagyon sok mérkőzést vívhatunk ebben a szezonban.

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink